Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 82

Wątek: Bieszczady z piesem

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie Odp: Bieszczady z piesem

Cytat Zamieszczone przez MF
    W BdPN zabronione jest, o ile się nie mylę, wprowadzanie psów na obszary objęte ochroną ścisłą.
    Niezupełnie:
    http://forum.bieszczady.info.pl/show...highlight=psem
    http://forum.bieszczady.info.pl/show...highlight=psem
    Wątek zamykam, bo jest po raz n-ty o tym samym i to samo.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez MF
    Jeśli się coś zmieniło, bardzo proszę o info.
    No i muszę "odemknąć" wątek.
    Zmieniło. Te punkty w których było wyliczone gdzie można iść z psem - do kosza. Obowiązuje aktualny regulamin (pkt.7) i Ustawa o Ochronie Przyrody z 2004 na podstawie której powstał. Nie dywaguje, bo akurat rozmawialem z BdPN.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik Awatar MF
    Na forum od
    11.2004

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    No i muszę "odemknąć" wątek.
    Zmieniło. Te punkty w których było wyliczone gdzie można iść z psem - do kosza. Obowiązuje aktualny regulamin (pkt.7) i Ustawa o Ochronie Przyrody z 2004 na podstawie której powstał. Nie dywaguje, bo akurat rozmawialem z BdPN.
    No tak - teraz już jednoznacznie nie wolno nigdzie. Gruba przesada moim zdaniem. Co komu szkodził pies na smyczy?

Bieszczadnik Awatar damian
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Rybnik

Cytat Zamieszczone przez maru_xx
    jest olbrzymi. pies ma 80cm w klebie i wazy sobie z 70, wiec pod kurtke to go nie schowam.

piękna bestia Chłopie, jak go chcesz wykarmić!!!!???? Wiem ile to zjada Chyba w plecaku masz ze 100kilo samej karmy dla misia!!!

Pozdrawiam gorąco, ale Park Narodowy odradzam... a pieska zazdroszczę

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2005
    Rodem z
    Przemyśl/Warszawa/Kazuń

Wędrówki z psem są bardzo przyjemne. Ja ze swoimi zwierzakami często spaceruje, owszem na smyczy, żeby nie wypłoszyć zwierzyny i ludzi. Psy mają niesamowitą radoche z takich wycieczek

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

kumpela od jakis 10 lat chodzi ze swoim psiakiem(wilczur) po wiekszosci polskich gor, szlakiem nie szlakiem i jak na razie jeszcze nikt jej mandatu nie wlepil- psa zawsze ma na smyczy i w kagancu. Zaleta jej psa jest to ze wogole nie szczeka, wiec nie slychac z daleka ze z nim idzie :) wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu, oni przynajmniej 2 razy w roku sa w bieszczadach

za to jak slysze o takich co wielkie bydlecia puszczaja luzem to mnie szlag trafia i ciesze sie ze niektorzy mysliwi odstrzeliwuja te dzikie bestie :D bez sensu zeby turysci musieli sie bac ze zaraz ich cos uzre... ja i tak zawsze nosze ze soba gaz i np. w tym roku pod koliba bardzo sie przydal- wychodzac w nocy z namiotu opadaly czlowieka przynajmniej 3 psy a z tarasu slychac bylo ciche "misia, nie wolno" a "misia" juz prawie u nogawki wisiala...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

czyli żegnajcie połoniny :( szkoda, bo właśnie znalazłam sobie nocleg...
    ale dziękuję za informację, głupio byłoby wleźć i narazić się na kłopoty. teraz trzeba poszukać urokliwych miejsc poza terenem BdPN.

lucyna
    Guest

Piotr ma rację zmiana przepisów.Praktyka jest zaś inna. Psy można spotkać na szlaku. Ja zaproponowałabym wyjście kompromisowe. Bieszczady są piękne także poza parkiem. Proponuję Dwernik-Kamień jedno z moich ulubionych miejsc, Jasło, część pasma granicznego.

Możasz śmiało iść, nikt czepiać się nie będzie. Najlepiej prowadź go jednak na smyczy, zwłaszcza, że to duży pies...

Bieszczadnik Awatar Malenki_Aniolek
    Na forum od
    03.2005
    Rodem z
    Pabianice

No ja widziałam jak na Tarnicy ktoś dostawał piękny opr za prowadzenie psa... Wydaje mi się że bez mandatu się nie obyło... Z resztą po co prowadzać psy po tak dość stromych szlakach? Nie wydaje mi się żeby to była przyjemność dla zwierzaka. Na spacer zawsze można iść z nim do lasku miejskiego czy na łąki gdzie zwierze się wybiega.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)