Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Wątek: Bieszczady z piesem

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar MF
    Na forum od
    11.2004

Domyślnie Odp: Bieszczady z piesem

Cytat Zamieszczone przez Malenki_Aniolek
    i dlatego po Parku Narodowym można się poruszać tylko po wyznaczonych szlakach i dlatego część Parku jest zamknięta dla ludzi.
    Toteż nikt z psem nie chce poza szlakami chodzić. Ani po ścisłych rezerwatach z zakazem wstępu.

Długi, jestem świadom swojej niewielkiej wiedzy w temacie. Dlatego napisałem, że jestem ciekaw, czy za decyzją stoją jakieś racjonalne argumenty. Ponieważ mój stan wiedzy nie pozwala mi ich dostrzec, uprzejmie proszę, jeśli ktoś zna takowe, o ich podanie. Nie przekonuje mnie argument, że iluś tam na pewno mądrzejszych od nas ludzi ten zakaz ustanowiło - zbyt wiele w tym kraju bzdurnych decyzji jest podejmowanych przez teoretycznie bardzo mądre i szacowne instytucje. Dlatego też nie przyjmuję ich bezkrytycznie. Nie jestem człowiekiem uparcie trwającym przy swoich poglądach, ale do ich zmiany potrzebuję logicznego uzasadnienia.
    Żeby było jasne: nie zamierzam łamać zakazu, co również napisałem - niestety z tego powodu odpuszczę w tym roku Bieszczady.

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Domyślnie Odp: Bieszczady z piesem

Hej :D

Tak to sobie czytam i zaczynam się zastanawiać - kiedy ludzie w tym kraju po prostu spróbują się podporządkowywać prawu, a nie węszyć, kędy w nim jakie dziury i nieścisłości, żeby prawo ominąć? Ale myślę, że musi być spełniony co najmniej jeden warunek - należy informować o prawie i wyjaśniać jego skutki. Błędem administracji PN-ów jest niejasna informacja o zakazie wprowadzania psów. Brak jest wyraźnej informacji o powodach wprowadzenia przepisów antypsich. Może wystarczy wydać broszurę o 'głębokiej ekologii i antropogenicznych zagrożeniach'? Tak jest na całym świecie - informuje się społeczeństwo o przyczynach wprowadzania prawa, jak i o przewidywanych skutkach. Może ten brak poszanowania dla prawa, który wielu tak wkurza, jest po części powodowany działaniem urzędasów, wywalających zza swych biurek tony dziwacznych paragrafów, których przyczyn nikt nie zna i w związku z tym nawet się nie stara akceptować?
    I tak zapewne w tym mocno przez komunizm zdemoralizowanym społeczeństwie pozostanie spora grupa takich, którzy żadnego prawa nigdy nie poszanują. Ale są i tacy, którzy chcieliby, ale nie pojmują czemu to prawo służy...
    Panowie z BdPN i innych PN-ów...jeśli czytacie to Forum, to weźcie pióra swe i wytłumaczcie, czemu te biedne psy na smyczach są takie straszliwie groźne dla przyrody? Ja, mimo pewnej przechyły w kierunku oszołomstwa ekologicznego, jakoś nie dopatrzyłem się w pieskach na smyczy większych zagrożeń niż stwarzane przez pracowników wielu parków działaniami typu 'przebudowa drzewostanów' ;>
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)