Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Błąd na liście Wildsteina

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie

Derty:
    (...) Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
    (...) Czekam niecierpliwie na wyniki prześwietleń... (...)
    Derty ! Aleś Ty narobił zamieszania swoim raportem ...
    W celu jego rozpatrzenia najpierw obradowało rozszerzone kolegium resortu, a potem zdecydowano się powiadomić Pierwszego, który zwołał Radę Gabinetową !

Wszystkie podane przez Ciebie informacje zostały skrupulatnie sprawdzone. Pierwszy stwierdził, że udany werbunek Twojej osoby jest wręcz racją stanu, a historia nigdy by nam nie wybaczyła niepowodzenia w tym zakresie. Nasze specsłużby stają znów - po raz pierwszy od trzydziestu paru lat - przed wielką szansą. W nawiązaniu do tej szczytnej tradycji sprzed lat nadano Ci już nawet kryptonim - "Bolek bis".

Następnie Pierwszy zapytał, kto Cię osobiście zwerbuje. Obecni generałowie zaczęli się nerwowo po sobie rozglądać, aż wreszcie postanowiono wezwać osobę prowadzącą Twoją sprawę, czyli mnie. Aby mi się w głowie nie przewróciło, kazano mi referować na stojąco, nie pozwalając usiąść (stojące obok wolne krzesło specjalnie ode mnie odsunięto). Pierwszy, mający spore doświadczenie w pracy wywiadowczej, zadał konkretne pytanie:
    - Pod jaką flagą go pan zwerbuje?
    - Pod własną - odpowiedziałem.
    - Proszę sprecyzować - zażądał Pierwszy, a ja zdrętwiałem słysząc to bardzo trudne pytanie.
    Tyle razy już bowiem uczestniczyłem w różnych grach wywiadów, że straciłem rozeznanie (podobnie jak Derty), dla kogo naprawdę pracuję, a z kim tylko pozoruję współpracę. Ukończyłem bowiem, oprócz studiów w Polsce, dwie zagraniczne akademie wojskowe: im. Woroszyłowa oraz West Point. Posiadam stopnie oficerskie 5 zagranicznych wywiadów, a tylko w Mosadzie mam stopień sierżanta (awans oficerski uwarunkowano mi tam od poddania się zabiegowi obrzezania, na co ciągle jeszcze nie mogę się zdecydować).

Pierwszy zażądał natychmiastowego poddania mnie badaniu wykrywaczem kłamstw, z jednoczesną analizą komputerową wyników. Na salę obrad wpadło kilka dorodnych pań, które obezwładniły mnie i podłączyły do aparatury. Zadając pytania z wyrachowaniem podtykały mi swoje wdzięki pod sam nos (na wypadek, gdybym był krótkowidzem) - abym szybko odpowiadał i nie mógł się koncentrować nad kamuflażem nieprawdziwych informacji.

Wyniki tych badań okazały się dla mnie nawet korzystne. Raport komputerowy stwierdzał, że faktycznie sam nie wiem, dla kogo pracuję. Jednak aby nie przynosić szkody, wszystkie moje informacje wywiadowcze są zmyślane, a inspirację ku temu czerpię z powieści Forsytha oraz obserwcji pracy sejmowych komisji śledczych. A nagą prawdę podaję jedynie na bieszczadzkim forum dyskusyjnym.

Pozwolono mi skorzystać z toalety (po tym damskim badaniu byłem mocno roztrzęsiony), a następnie znalazło się i dla mnie krzesło. Łaskawie poinformowano mnie, że powierza mi się zadanie zwerbowania słynnego agenta Dertego, stawiając w tym celu do dyspozycji środki budżetowe w nieograniczonej wysokości. Nie muszę owego zadania wykonać osobiście, mam do dyspozycji całą grupę operacyjną, w skład której wchodzą również owe atrakcyjne agentki - specjalistki od badań z użyciem wykrywacza kłamstw.

W razie sukcesu czeka mnie awans generalski, z dalszą świetlaną perspektywą w zawodzie. Powodzenie akcji spowoduje, że Minister wygra jesienne wybory na stanowisko Pierwszego. Musi tylko troszkę schudnąć, ale obecny Pierwszy poradzi mu, jak to skutecznie, przed kampanią wyborczą zrobić (ma w tym osobiste doświadczenie). Udana akcja przyniesie również wzrost naszego prestiżu za granicą, a obecnemu Pierwszemu - być może stanowisko Sekretarza Generalnego NATO.

A w razie niepowodzenia - lepiej nawet nie myśleć o tym. Zagrożono mi całkowitym zakazem wstępu do gminy Lutowiska oraz powierzeniem etatu (niejawnego) kustosza w IPN-ie.

Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie

Wiadomość z bardzo ostatniej chwili: do Dertego przyznał się syn Fidela C.
    Sprawdziłem wiarygodność źródła: wiarygodne
    Sprawdziłem wiarygodność Fidela: łże
    Bez badania Dertego na wykrywaczu kłamstw z dodatkowym wyposażeniem od SB nie dotrzemy prawdy. Pozostaje ustalić, czy Derty jest krótkowidzem?
    Do konfrontacji z Kuną nie dojdzie
    Kuna odszedł do krainy wiecznych łowów
    Drogi SB, z tą nagością prawdy to nie przesadzaj, nie wiadomo, kto czyta to forum. Wg Staszka (patrz MM) czytają to redaktorzy z TV. Skończysz jak Kloss, czego Ci nie życzę.
    To straszne do czego jego i Brunera zmuszali przed publiką
    Więc lepiej sza. Pisz wierszem między wierszami.
    Reszta na gumowe ucho. Uważaj na ucha igielne,wielkie błędy czyli wielbłądy.
    Nie przechodzą
    U mnie w centrali nie wywołało to takiego poruszenia i mobilizacji, jak u Ciebie. Może to efekt zakonspirowania. Tam nikt nie wie, komu mówię prawdziwą prawdę. Gensek wiedział, dopuki go nie okłamałem i w efekcie wyprowadził garnizony z Polski
    W SPRAWIE możesz liczyć na moją pomoc. Otryt by nie przeżył, gdyby Ci zabronili wstępu O Jastrzębiu nie wspomnę.
    Myślę, że wtej sytuacji sprawa Dertego jest przesądzona, choć ostrożności nigdy za wiele, pamiętaj o załącznikach do wykrywacza
    Z ciemnym pozdrowieniem
    chyba
    Długi

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie

Drogi SB
    Czy jesteś gotów do akcji przejęcia agenta D. na KIMBie?
    Czy agent D. jest też gotów?
    JA JESTEM GOTÓW
    Długi

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie

Na IV KIMB-ie osobiście, jak wiadomo, nie byłem. Ale wydelegowałem tam paru moich ludzi i teraz właśnie analizuję ich raporty.

A którzy to byli ? Oczywiście ci najmniej podejrzani. Stara, dobra szkoła - jeszcze z czasów współpracy Abwehry z OGPU.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik Awatar Zosia samosia
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    z łąk i pól

Domyślnie Stały Bywalec powrócił!!!!!!!!!

Kimb- kimbem - bylo minęło!
    Raporty- raportami - co tam!!!!!!
    Stały Bywalec powrócił ! !
    Witaj po długiej przerwie! :) :) :) :)
    I dobrze, bo tapeta z Twoja podobizną mi sie przetarła a wygaszacz ledwo zipie
    (Piotr powiedział, ze mi nie sprzeda ponieważ jakieś zyski nielegalne miałabym niby z tego czerpać, szarą strefe poszerzać czy jakos tam tak )
    No i są nowe sposoby na miśki i na niedzwiedzice :D
    Pozdrówka
    A jednak.... zawsze Bieszczady... I Sanok, najpiękniejsze miasteczko świata :-))))

www.odkryjbieszczady.pl

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie

To pewnie wiesz, że Derty został przejęty. I nie tylko On. Potwierdzenie tego faktu w raportach ... wątpię.
    Jak zgadniesz, kto jeszcze pił czysty spirytus = będziesz blisko pierwszej wersji prawdy.
    Proponuję następne spotkanie na Polanie Kruka. Derty jeszcze nie wie gdzie to jest. Ty pewnie też, choć podpowiedź masz blisko. W. Krukar też nie wie.
    Sekretnie pozdrawiam
    Długi

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)