Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Nie ma turystów w Bieszczadach

Domyślnie

Piotrek, ja sie z Toba zgadzam i dobrze obydwaj wiemy co jest przyczyna braku serwisu z prawdziwego zdarzenia.

Ale nie odpowiedziales na moje pytanie, tylko strzelasz wywod na doskonale znany nam temat na pol strony.
    Nie zrozumiales chyba do konca, w jaki sposob wypowiedz p. Orlowskiego mogla zostac odebrana nie tylko przez czytelnikow jak i autorow stron o Bieszczadach i tylko i wylacznie o to chodzilo. Moze tez nie chcesz zrozumiec, bo na Twojej stronie pojawiaja sie materialy p. Orlowskiego (i chwala za to!). Uaaa... cos czuje, ze zaraz znowu poleci za to co powiedzialem wyklad...

A co do wymienionych przez Ciebie frustracji to sorry, ale tym stwierdzeniem znizasz sie do poziomu wypowiedzi pewnych osobnikow, ktorzy juz tutaj zaslyneli w rozny nieszczesny sposob. Piter - wiecej szacunku. Tego nigdy za wiele...
    Serdeczne pozdrowienia

Stachu Strzyżewski
    http://www.bieszczady.pl
    http://facebook.com/bieszczady

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stachu
    Ale nie odpowiedziales na moje pytanie, tylko strzelasz wywod na doskonale znany nam temat na pol strony i nie rozumiesz chyba do konca, w jaki sposob wypowiedz p. Orlowskiego mogla zostac odebrana nie tylko przez czytelnikow jak i autorow stron o Bieszczadach. Tylko i wylacznie o to chodzilo.
    Na jakie pytanie?
    Co do wymienionych przez Ciebie frustracji to sorry, ale tym stwierdzeniem znizasz sie do poziomu wypowiedzi pewnych osobnikow, ktorzy juz tutaj zaslyneli w rozny nieszczesny sposob. Piter - wiecej szacunku.
    Bez złośliwości to było i nie zniżam sie do żadnego poziomu (jestem już na dnie).
    Cytuje:
    Administracyjne dla adminów
    Forum dostępne tylko dla adminów serwisów bieszczadzkich - dla wyładowania frustracji i napięć.
    I gdzie tu brak szacunku w wysłaniu Cie na wlasciwie forum?
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Domyślnie

Ja jestem zdania że im nas mniej tym lepiej,gdyż Bieszczady to "elitarny klub".
    P.S O brak turystów niech się martwią właściciele pensjonatów i przedstawiciele poszczególnych miejscowości.
    Przepraszam, ale sie z Toba nie zgodze. Klub elitarny nie nie powstaje tylko i wylacznie bo czlownokow klubu jest malo. Stanowi go jakosc. W przypadku braku naplywu srodkow finansowych i inwestycji w Bieszczady tej jakosci nie bedzie, a ich brak przyczyni sie na pewno w duzym stopniu do niszczenia srodowiska naturalnego (np. zwiekszenia pozyskiwania drewna). Gdzie wtedy sie podzieje ta 'elyta'? Na wyrebie?

Spojrz tez na sprawe od drugiej strony. Przypuszczam, ze pracujesz zawodowo, utrzymujesz rodzine. Jesli nie, to zycze Ci aby tak w przyszlosci bylo. Ale co bedzie jesli w pewnym momencie stracisz prace, a ktos inny bedzie sie z tego cieszyl, bo klienci przyjada do niego bo zapewnia lepsza jakosc uslug a nie do Ciebie (analogia do rezygnacji z przyjazdu w Bieszczady z powodu slabszej infrastruktury)? Nadal bedziesz sie cieszyl, ze nalezysz do elitarnego klubu, w ktorym panuje bida i do ktorego chce nalezec coraz mniej ludzi czy tez zastanowisz sie co jest przyczyna pogorszenia Twoich warunkow zyciowych i dlaczego klub przestaje byc elitarny?
    Serdeczne pozdrowienia

Stachu Strzyżewski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Na jakie pytanie?
    na pytanie co czujesz, gdy ktos mowi, ze promocji Bieszczadow w internecie wlasciwie nie ma albo jest ona kiepska. Zadam tez pytanie do nas wszystkich (wlascicieli serwisow) - dlaczego nie moga byc one lepsze?

Bez złośliwości to było i nie zniżam sie do żadnego poziomu (jestem już na dnie).
    ojej ja nie widze powodow, dla ktorych mialbys sie az tak zle oceniac

Cytuje:
    Administracyjne dla adminów
    Forum dostępne tylko dla adminów serwisów bieszczadzkich - dla wyładowania frustracji i napięć.
    I gdzie tu brak szacunku w wysłaniu Cie na wlasciwie forum?
    Sołły, ja nie paniał ałuzju. Forma zatytulowania tego forum jest swego rodzaju ironia (moze i trafna) Darka na to co czasami sie miedzy nami dzialo/dzieje i ma sie nijak do problemu, ktory poruszylem.
    Serdeczne pozdrowienia

Stachu Strzyżewski

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

dobrze obydwaj wiemy co jest przyczyna braku serwisu z prawdziwego zdarzenia.
    He, he - też jestem ciekaw - i to bardzoooo
    Chyba kiedyś o tym była mowa.

No właściciele serwisów - gadajta. Tłumaczyć się społeczności dlaczego i skąd.

Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

na pytanie co czujesz, gdy ktos mowi, ze promocji Bieszczadow w internecie wlasciwie nie ma albo jest ona kiepska. Zadam tez pytanie do nas wszystkich (wlascicieli serwisow) - dlaczego nie moga byc one lepsze?.
    Wyjasnilismy sobie na priv - co by nie było że rozeszło sie po kościach.
    Na pytanie odpowiedzialem zresztą wczesniej: promocja w internecie jest dobra, co nie przeszkadza stwierdzeniu że profesjonalnego portalu nie ma.
    Nikt natomiast nie mówił że w internecie nie ma promocji Bieszczadów luyb ze jest kiepska, cytuje wspomnianą wypowiedź:
    "Za mało dbamy o promocję. Aż prosi się jeden profesjonalny bieszczadzki portal internetowy. "
    I tylko tyle - to jest cała wypowiedź, o ktora tyle szumu.

Michał - jesteś liderem pucharu świata w dolewaniu oliwy do ognia. :)
    Dzisiejszy konkurs został jednak odwołany z powodu niesprzyjajacych warunków atmosferycznych, dlatego tez medale dziś nie zostaną przyznane. Zapraszamy na nastepne zawody juz wkrótce :)
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Administrator Awatar leszczu
    Na forum od
    10.2004
    Rodem z
    Lesko, Poland

Domyślnie

Ja bym chciał chociaż za 5 lat stworzyć tak coś pięknego jak wy admini bieszczadzkich serwisów.
    Nie będe się wypowiadał na temat tego artykółu bo jeszcze mi się dostanie od niektórych hehe
    Robcie dalej wszystko jak robicie
    Panie Stachu czytałem ostatnio artykół o panu z tym amerykaninem coś pięknego są jeszcze ludzie na tej ziemi co robią coś pożytecznego dla innych.
    Wiadomo najlepiej połonczyć przyjemne z pożytecznym pozdrawiam wszystkich adminów :D
    Sorry za byki ale niechce mi się sprawedzać błędów hehe
    POZDRAWIAM

jak to sie dodaje takie zdjecie do postaci nie wiem czy mi sie uda teraz
    oczewiscie znowu nie wyszło
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Made in BIESZCZADY obecnie Lesko sercem Lutowiska

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Witaj Piotrze

Michał - jesteś liderem pucharu świata w dolewaniu oliwy do ognia.
    Dzisiejszy konkurs został jednak odwołany z powodu niesprzyjajacych warunków atmosferycznych, dlatego tez medale dziś nie zostaną przyznane. Zapraszamy na nastepne zawody juz wkrótce
    No nie, nie tak z tą oliwą. To tylko kaganek coby oświecić, no wicie...
    A że konkurs zostanie odwołany tom wiedział. Dlatego tak skromnie naskrobałem.
    Za starym ja już na zawody, ale pokibicuję.

P.s.
    Mam nadzieję, że uszczkniecie kawałek tego tajnego torcika.

Pozdrowienia dla adminów, i cobyście za bardzo się nie rozbestwiali z tymi reklamami, bo kurna czasem tracę orientację, gdzie jestem (demencja jakaś?)

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

Na wstępie do Piotrka i Staszka - gdybyście mieli sobie skoczyć do gardeł to zróbcie to z rozmysłem - niech potem nie będzie że nie ostrzegałem.

Wracając do tematu:
    1) Nigdy instytucje nie uznają prywatnej inicjatywy (załóżmy że naszej) za godną docenienia wkładu pracy i zaangażowania.
    Z ich punktu widzenia dobry portal (bueh) to taki który jest dobrą tubą propagandową, nie patrzy na ręce i zawsze w razie czego można go uciszyć - obetnie się dotacje i sprawa załatwiona - musi zdechnąć, a wraz z nim i niewygodne tematy czy opinie (vide Echo). Pozatym skoro prywatny to nie wiadomo jaka kasa i przekręty...

2) Gdyby instytucje napędzały promocję Bieszczadów w sieci to sorry ale IMO dziś nie byłoby nas tutaj :) Patrz strony gmin itp.
    Poziom informatyzacji jest na poziomie lat 85 - 90 zeszłego wieku.
    Nikt nie odpowiada na maile (o ile wiedzą co to jest) a wyjątki należą do żadkości.
    Dodatkowo wystarczy zerknąć na punkty informacji turystycznej tworzone urzędowo.

3) Dlaczego nie ma jednego prawdziwego portalu?
    Odpowiedź jest banalna - bo osoba prywatna własnymi środkami nie udźwignie prawdziwego portalu, a urzędy mają prywatnych w dupie.
    Prywatni między sobą się nie dogadają więc wracamy do punktu wyjścia.
    Ot takie polskie piekiełko.

Podsumowując - wielokrotnie spotykałem się z zarzutami że robię coś źle, że możnaby lepiej itp. W moim przypadku odpowiadam - poświęcam tyle czasu ile mogę (prywatnego czasu) i robię to bo lubię i staram się najlepiej jak umiem - a jeśli wydaje się komuś że jest źle?! Do dzieła. Siąść na dupie, zebrać się w sobie, poświęcić 7 lat, a potem pogadamy.
    Cóż google dziś indeksuje 8 mld stron więc jeśli przybędzie jedna to nikt tego nie zauważy - a skoro nasze serwisy są zauważane znaczy że jednak robimy kawał dobrej roboty.

Cytat Zamieszczone przez Michał
    Pozdrowienia dla adminów, i cobyście za bardzo się nie rozbestwiali z tymi reklamami, bo kurna czasem tracę orientację, gdzie jestem (demencja jakaś?)
    Trzeba iść z duchem czasów Michał, z duchem czasów...
    Teraz tylko Radio Maryja nie daje reklam.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    Na wstępie do Piotrka i Staszka - gdybyście mieli sobie skoczyć do gardeł to zróbcie to z rozmysłem - niech potem nie będzie że nie ostrzegałem.
    hehe moze to groznie wygladalo, ale przerodzilo sie w calkiem sympatyczna i konstruktywna rozmowe na privie. Z reszta nie takie cyrki juz tu sie dzialy i reakcja byla dopiero w bardziej skrajnych przypadkach. Chyba zbytnio zwraca sie na nas uwage

Poza tym Darku zgadzam sie z tym co napisales.
    Serdeczne pozdrowienia

Stachu Strzyżewski

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)