Reakcja (odpowiedź) sir Bazyla jest super:)!!
Czy może ktoś konkretnie napisać, jak umieścić swój film na forum?. Rozumiem, że wklejając link np. z YouTube jest to możliwe a program jakoś to tam obrobi i zamieści na forum, jak to widać w wielu przypadkach. Natomiast z osobistego dysku nie mam pojęcia jak to zrobić i czy to jest w ogóle możliwe. Jeżeli tak, to jakie parametry muszą być zachowane?. Myślę o rozdzielczości i o wadze pliku.
Ostatnio edytowane przez zbyszek1509 ; 20-12-2013 o 23:37
Wydaje mi się, że to niemożliwe.
Niemożliwe w wygodny sposóbMożesz film spakować do archiwum ZIP i dodać jako załącznik, możesz przerobić na animowany GIF i dodać jako ruchomy obrazek. Oba podejścia są jednak albo niewygodne dla użytkownika (ściąganie archiwum, rozpakowywanie, odpalanie na własnym systemie) albo mają duże ograniczenia (wielkość pliku, ograniczenia formatu GIF), jedynym rozsądnym wyjściem jest pośrednictwo serwisów takich jak YouTube.
Czterech panów B.
Czyli rozumiem, że bez pomocy YouTube, sprawa nie do przeskoczenia. Natomiast plik 600x338 mp.4 mający ok. 34 MB po spakowaniu, praktycznie nie zmieni swojej wagi. Przerabianie na na GIF-a wydaje mi się trochę kłopotliwe i nie wiem jaki będzie efekt końcowy. Mimo wszystko dzięki za rozszerzenie moich horyzontów myślowych:). Pozdrawiam.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)