To jest wyłącznie w gestii Admina, moderatorzy nie mają nic do gadania w sprawach związanych ze zmianą ustawień czy też konfiguracją forum. Napisałem PW do Admina, mam nadzieję, że jak zaglądnie na forum to trafi i tutaj.
To jest wyłącznie w gestii Admina, moderatorzy nie mają nic do gadania w sprawach związanych ze zmianą ustawień czy też konfiguracją forum. Napisałem PW do Admina, mam nadzieję, że jak zaglądnie na forum to trafi i tutaj.
Czterech panów B.
Reakcja (odpowiedź) sir Bazyla jest super:)!!
Czy może ktoś konkretnie napisać, jak umieścić swój film na forum?. Rozumiem, że wklejając link np. z YouTube jest to możliwe a program jakoś to tam obrobi i zamieści na forum, jak to widać w wielu przypadkach. Natomiast z osobistego dysku nie mam pojęcia jak to zrobić i czy to jest w ogóle możliwe. Jeżeli tak, to jakie parametry muszą być zachowane?. Myślę o rozdzielczości i o wadze pliku.
Ostatnio edytowane przez zbyszek1509 ; 21-12-2013 o 00:37
Wydaje mi się, że to niemożliwe.
Niemożliwe w wygodny sposób Możesz film spakować do archiwum ZIP i dodać jako załącznik, możesz przerobić na animowany GIF i dodać jako ruchomy obrazek. Oba podejścia są jednak albo niewygodne dla użytkownika (ściąganie archiwum, rozpakowywanie, odpalanie na własnym systemie) albo mają duże ograniczenia (wielkość pliku, ograniczenia formatu GIF), jedynym rozsądnym wyjściem jest pośrednictwo serwisów takich jak YouTube.
Czterech panów B.
Czyli rozumiem, że bez pomocy YouTube, sprawa nie do przeskoczenia. Natomiast plik 600x338 mp.4 mający ok. 34 MB po spakowaniu, praktycznie nie zmieni swojej wagi. Przerabianie na na GIF-a wydaje mi się trochę kłopotliwe i nie wiem jaki będzie efekt końcowy. Mimo wszystko dzięki za rozszerzenie moich horyzontów myślowych:). Pozdrawiam.
Witam
Opcja dodaj pliki w zarządzaniu załącznikami nie działa.
Czy to jest tylko mój problem ?
Proszę o sprawdzenie
SOA#1: u mnie działa.
Czy ktoś z Forumowiczów może sprawdzić dodawanie załącznika z własnego komputera? Klikam ikonkę -> załączniki (idzie) -> dodaj pliki (idzie) -> wybierz pliki i klapa, pustka, nic się nie dzieje...
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Mi od jakiegoś czasu też się chrzani, więc zmieniłam sposób dodawania i robię tak:
Klik ikonka (insert image) -> From computer -> Tutaj zmiana: nie daję "wybierz pliki" tylko obok jest: "standardowy uploader" -> Przeglądaj -> Wgraj plik
DSC03187_płaj pod Wielkim Wierchem.jpg
A Ty widzę, że chyba masz sposób dodawania załączników przez tryb zaawansowany. Więc idąc twoim sposobem u mnie wszystko działa:
Zaawansowana edycja -> Załączniki -> Dodaj plik -> Wybierz Plik (uwaga: tutaj mi się okienko wybierania chowa, jakby go nie było, dopiero gdy zminimalizuję okienko przeglądarki to się okazuje że ono jest schowane pod spodem) -> Wgraj i działa
DSC03192_góra Płaj ze stacją meteorologiczną.jpg
Dopisane po raz trzeci: haha Twoje pytanie okazało się i dla mnie pomocne ! Myślałam że też mam zepsute a się okazało że wcale nie muszę dawać "standardowy uploader" bo normalnie idzie tylko okienko z dodawaniem chowa się pod spód! Więc trzeba zminimalizować do paska forum i pod spodem ono jest :)
Ostatnio edytowane przez Jimi ; 10-10-2014 o 19:10
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Dzięki Jimi, udało się tą Twoją metodą :) Czyli coś jest nie tak, sypie się to nasze forum, sypie...ciekawe czy ma jeszcze Admina, czy tylko dryfuje z prądem?
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Pytanie do Braci Wiedzących
Jak wstawić film do posta? Niby to sprawa oczywista ale nic co znam z innych forów nie działa i jedyne co mogę uzyskać to wstawiony link.
I przy okazji - czy ktoś wie gdzie wcięło narzędzie do edycji postów? Taki malusi pisaczek...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki