Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Jabol i Bizonek znowu gdzieś poleźli...[krótka ;) relacja]

Bieszczadnik Awatar natasha
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Bronowice (wieś w centrum Krakowa :P)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec
    Pozostaje mi więc tylko podpowiedzieć Paniom z naszego forum, aby od siebie dodały Mu jeszcze jakąś nagrodę pocieszenia. A jaką ? Nie wiem, niech coś wymyślą. Kobieta, jeśli zechce, potrafi wspaniale wynagrodzić mężczyznę.
    Drogi Kolego, dziękujemy pięknie
    1.my-wnioskodawcy za pozytywne rozpatrzenie naszej prośby
    2.my-Panie za podpowiedź :P Moja wybraźnia i kreatywność (o ile takowe w ogóle mnie dotyczą ) w tak ciasnych,wirtualnych granicach niestety nie mogą rozpędzić się na całego, toteż nie pozostaje mi narazie nic innego jak przyznać Bizonowi Forumowską Nagrodę Pocieszenia-jakkolwiek miałaby ona wyglądać i cokolwiek miałaby ona oznaczać dla ww.Forumowicza.
    Przyszłość pokaże,czy będę miała okazję przyjrzeć się tej sprawie bliżej z właściwą mi energią i chęcią do poieszania

Pozdrawiam bardzo wiosennie wszystkich Forumowiczów,a zwłaszcza opiewanego w ostatnich postach Bizona :D
    Pozdrawiam-Gosia.

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie

A propos owej "nagrody". Przypomniał mi się taki kawał sprzed lat. Jest to kawał tzw. żydowski, ale nie zamierzam tu nikogo obrazić. Nie jestem antysemitą. Ani filosemitą. Ani semitą.

Otóż kiedyś w Izraelu ogłoszono ważny państwowy konkurs. Nieistotne jaki, ale był to konkurs naprawdę ważny. Przyznano trzy nagrody: I, II i III.

Jury przystąpiło do wręczania owych nagród. Zdobywca III nagrody otrzymał kluczyki od nowiutkiego mercedesa (takiego 'full wypas", o jakim niedawno marzył poseł P.). Kamery, flesze, wywiady. Uszczęśliwiony zdobywca III nagrody odjechał tym mercedesem.

Przyszła kolej na wręczenie II nagrody. Jej zdobywca otrzymał wspaniały, smaczny, duży ... tort. Kroi ten tort szukając w nim jakichś kosztowności, kluczyków od nowego samochodu lub może nawet domu, a tu ... nic i nic. Tylko tort. Nawet smaczny. Pyta się więc ściszonym głosem przewodniczącego jury :
    - No dobrze, bardzo dziękuję, proszę się poczęstować, ale gdzie jest ta moja właściwa nagroda ?
    - Przecież właśnie ją panu wręczyliśmy.
    - Jak to ? Tylko tyle ? Zdobywca III nagrody dostał mercedesa, a ja (w końcu byłem lepszy) zaledwie jakiś tam tort ?
    - Nie "jakiś tam tort". W ferworze zapomnieliśmy panu powiedzieć, że ten tort upiekła specjalnie pani premier Izraela, nasza kochana Golda Meir.

W tym miejscu zdobywca II nagrody wściekł się nie na żarty:
    - A co mnie obchodzi Golda Meir ?! Ja zająłem w tym konkursie II miejsce ! A zresztą ja p...ę Goldę Meir !!!
    - O nie, proszę pana ! To niemożliwe. To jest przecież I nagroda.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Na forum od
    01.2005
    Rodem z

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec
    Nie jestem antysemitą. Ani filosemitą. Ani semitą
    Jestes po prostu czystej krwi Aryjczykiem,który lubi opowiadać kawały o Żydach,nie mając zupełnie nic przeciwko nim,ale też ich nie kochając.Rozumiemy
    Masz jeszcze jakieś w zanadrzu (kawały)?Nudzę się trochę w pracy,a na pifku wieczornym musze jakieś fajne teksty zapodać :D

Ps.Wiosna,wiosna,ach to Ty!!
    Pozdrawiam-Gosia.

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie

No to, "dla równowagi", kawał o Arabach. Rzecz się dzieje bardzo wspólcześnie - w Iraku.

Wędruje sobie mieszkaniec Bagdadu przez miasto, a przed nim idą gęsiego jego cztery żony. Spotyka ich mułła i mówi z wyrzutem:
    - To ty nie wiesz, że nasza tradycja nakazuje, aby żony szły gęsiego za mężem, a nie przed nim ?
    Arab odpowiada:
    - A to moja wina, że tego terenu jeszcze nie rozminowano ?!
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natasha
    Drogi Kolego, dziękujemy pięknie
    1.my-wnioskodawcy za pozytywne rozpatrzenie naszej prośby
    2. czekam na to co Panie wymyślą
    Pozdrawiam
    bertrand236

Na forum od
    01.2005
    Rodem z

Domyślnie

Masz rację Bertrandzie-to tylko i wyłącznie Twój pomysł,pod który bezprawnie podszyłam się-może dlatego,że tak bardzo się zidentyfikowałam z Twoim tokiem myślenia.Wybacz.
    Pozdrawiam-Gosia.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

Natasho droga. Źle mnie zrozumiałaś. To, że ja napisałem wniosek w sprawie Bisona to nie znaczy, że uzurpuję sobie prawa wyłączności do tego pomysłu. Naprawdę podpisuję się pod tym, że my wnioskodawcy dziękujemy pięknie ... Natomiast z niecierpliwościa czekam na to co Pamie wymyślą.
    Pozdrawiam wszystkich, którym sprawiło satysfakcję przyznanie Bisonowi wyróżnienia
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar Bison
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Okolice krainy paprykarza..:)

Domyślnie

Whoa..! Jestem zaszczycony wyróznieniem... Nie wiem co napisac... Dłonie odmawiają mi posłuszeństwa...Nie wiem co to wyróżnienie oznacza ale ciesze sie bardzo.... Drogi Bertrandzie dziekuje ze sobie o mnie przypomniałes mam nadzieje że jeszcze kiedyś spotkamy sie w takich okolicznościach jak ostatnio...Natashu ja czekam z niecierpliwościa na to co wymyslicie z Paniami...:) Natomiast stały bywalcu... Nie ma pani Bizonowej wiec...:)Bądzcie wszyscy pozdrowieni...
    http://www.flickr.com/photos/bison86/
    http://picasaweb.google.com/Bison86
    Po drogach wedrować, zrobić co tylko sie da aż sie dopełni czas...

Na forum od
    01.2005
    Rodem z

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bertrand236
    Źle mnie zrozumiałaś
    Drogi Bertrandzie-ależ ja Cię bardzo dobrze zrozumiałam-zapomniałam tylko dodać na końcu postu. Nie zmienia to jednak faktu,że bylam tylko Twoją tyczką-pomocniczką w apelu do sił wyższych :D
    Jeśli tak bardzo interesuje Cię,co też "Panie wymyślą" to musisz wejść w bliższą komitywę z Bizonem,bo nie wiem czy ot tak zdradzi Ci intymne szczegóły terapii pocieszania prowadzonej przez Forumowiczki
    Pozdrawiam-Gosia.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natasha
    Bizonem,bo nie wiem czy ot tak zdradzi Ci intymne szczegóły terapii pocieszania prowadzonej przez Forumowiczki
    Myślę, że masz rację i nawet nie będę Go namawiał do zwierzeń. Co mi tam..... jak sie z nim spotkam to i tak bedziemy gadać o Bieszczadzie.
    Pozdrawiam
    bertrand236

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)