Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: kiedy - orientacyjnie i zazwyczaj - schodzą śniegi

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Domyślnie

Robines podrzucam Ci jescze Stoły... Tam nawet latem nikogo nie spotkasz (chyba żubra lub niedźwiedzia, za którym podązaliśmy ładnych kilkanaście minut, oczywiście go nie widząc - tylko odciski łapsk). Brachu, ale jazda!
    Na Stołach jagód mnóstwo, można odpocząć w wysokiej trawie, a widoki... prawdziwy raj.
    Pozdrowaśki
    Wojtek

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Domyślnie

PiotrzeF, Czy aby tego wilka nie narysował Andrzejek Borowski??? Ten to ma kreskę! Ostatnio rysowaliśmy wspólnie (lipiec 2004) na ścianie sklepu w Zatwarnicy!
    Pozdrowaśki
    Wojtek

Marcowy
    Guest

Domyślnie Toście mnie podpuścili...

... i decyzja zapadła - wyjeżdżamy z rodziną pod koniec kwietnia do Wetliny :D
    I mam w związku z tym kolejną prośbę do bywalców. Pierwszy raz wyjeżdżamy z małym dzieckiem. Z całej ekipy tylko ja byłem kiedykolwiek w Biesach, ale nocowałem po campingach albo schroniskach i nie znam żadnych cywilizowanych pensjonatów. Możecie mi coś polecić? Wiem, że są telefony na stronie - pewnie każdy rozmówca mnie zapewni, że ma super warunki
    A chodzi o pensjonat w Wetlinie lub okolicy z warunkami odpowiednimi dla półrocznego malucha - wyżywienie, ciepła woda, miła obsługa, dobry dojazd dla samochodu, odpowiednie do spacerów z wózkiem sąsiedztwo.
    Z góry dziękuję, z dołu sam poszukam :P

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2004

Domyślnie

No Witam , Witam !
    :) Wojciechu przykro mi niezmiernie ale nie znam autora . Wiem jedynie , że mieszkał w tym domu u …..( a niech cię no zapomniałem – ech lata dają znać o sobie ; chyba ) . Jak tylko będę mógł to postaram się dowiedzieć coś o autorze . Dam o tym fakcie jakoś znać .
    W Zatwarnicy w 2004 nie byłem ( nadrobię tę zaległość ) . „Basior” musiał powstać w 2003 albo nieco wcześniej.

Pozdrawiam
    PF
    PS
    Właśnie mi się przypomniało : mieszkał u nieobecnego już na tym świecie Kurdziela .
    WojtkuR mam brata o tym imieniu Marcowy nie pomoglem Ci wybacz

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Domyślnie

Cześć PiotrekF,
    Piotrze, witam :D Całą ekipę wraz z Andrzejem Borowskim, Piotrkiem Pewełkiem i Jareckim poznałem w zeszłym roku właśnie w Zatwarnicy w "letniej pijalni piwa" przy sklepie podczas "bratania się z tubylcami". Tak to określiłem, ale nie jest to określenie pejoratywne, broń Boże... Początkowo nawet myślałem, że jesteś nawet tym Piotrem Pawełkiem.
    Andrzej Borowski jest takim znanym w Bieszczadach rysownikiem, grafikiem, malarzem (wilki przy w "Wilczej Jamie" to też jego dzieło). Jelenia na ścianie zatwarnickiego sklepu rysował węglem kilka minut! Jak żywy... Jarecki to "jego uczeń", (jak mawiał o sobie właśnie Jarecki), widoczny w działalności "polskich indian", Piotrek (teraz wiem, że to nie Ty) z Sękowca to robiący różne "pamiątki" z Bieszczadu - rzeźbiarz.
    Jak napisałeś, że w Sękowcu widziałeś narysowanego węglem wilka pomyślałem, że musiał (?) to być Andrzej...
    Przyznam Ci się, że jestem niesamowicie rad, że trafiłem na to (już nasze) forum a przecież tak długo już serfuję po sieci.. Dobry Bies wreszcie doprowadził mnie do Was... Dzięki i pozdrowaśki dla wszystkich którzy kochają Bieszczady
    Wojtek
    PS. Miło mi, że Twój brat ma to samo imię co ja. :D :D :D Przekaż mu moje pozdrowienia!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)