Bardzo dzięki, podrzymałeś mnie na duchu. Zaraz wysyłam inwestorom twojego posta, już byłem załamany myślą, że zaczną się znowu dyskusje co wybrać. Osobiście ta nazwa najbardziej mi pasuje.
Bardzo dzięki, podrzymałeś mnie na duchu. Zaraz wysyłam inwestorom twojego posta, już byłem załamany myślą, że zaczną się znowu dyskusje co wybrać. Osobiście ta nazwa najbardziej mi pasuje.
Witaj Piotrze!
"Krywe lokowano na prawie wołoskim w dobrach Balów z Hoczwi ; istniało już w 1552 r. Wieś powstała na grzbiecie, między dwoma dopływami potoku Dołżyckiego - takie położenie jest w Bieszczadach rzdkością."
Więc może Srebrny Grzbiet?
pozdrawiam
J.Lupino
O, tyz piknie.Zamieszczone przez Lupino
a tak, tak pieknie to Lupino wymyslil , bardzo mi sie podoba
Jeśli to srebro jest nie tylko od księżyca ale i od oszronionych gór to może "SZRONISKO"?
Srebrzysko, Srebrna Góra oczywiście własciciel zdecyduje. Ta nazwa powinna kojarzyć sie jednoznacznie z określonym miejscem, z Bieszczadami. Srebrzysko może być wszędzie i nigdzie. Z doświadczenia wiem, że turyści lubią coś orginalnego, łączącego się z terenem w który sie wybierają. Najbardziej oblegana przez gości Chata w Ropience jednoznacznie kojarzy sie z miejscem i charakterem wypoczynku.
Ekshumowałem wątek Srebrzyska, bo jestem ciekaw, jak postępuje budowa.
Czy ktoś coś wie?
Witam,
budowa jest w toku, wlasnie jutro jade odbierac fundamenty. A co do nazwy to pozostała nazwa OSADA KRYWE.
Pozdrawiam Piotr
Bardzo miła nazwa , tak zdecydowanie milej brzmi niż Srebrzysko.
Swoją drogą ciekawi mnie dlaczego jednak zdecydowaliście się na zmianę ?
pozdrawiam
a może wstawisz jakis skan projektu - bieszczadnicy-internauci na pewno są ciekawi jak to bedzie wyglądała Osada KryweZamieszczone przez Szymon42
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki