Cytat Zamieszczone przez Piotr Tuniewicz
jeżeli chodzi o szambo czy oczyszczalnie - dowiadywałem się na ten temat, i z miejscowości Strzebowiska, Przysłup czy Krzywe docelowo ma wszystko spływać do potencjalnej oczyszczalni która ma kiedyś powstać, więc nie ma sensu budować własnej bo później to się nie przyda, natomiast gmina prowadziła już rozmowy na temat gospodarstw trudno dostępnych gdzie na koszt gminy może byś zamontowana oczyszczalnia przydomowa i płacić się będzie tylko za ścieki.
No właśnie - słyszałem przelotnie o tych planach odnośnie nowej oczyszczalnie (moja działka jest w Strzebowiskach) ale nie znam żadnych konkretów :( .
Może ktoś wie coś wiecej na ten temat? Chciałbym sie wybudować w przeciągu 2-3 lat ale nie wiem czy do tego czasu coś będzie wiadomo...

Gmina sie chyba znacznie "wykrwawiła" na oczyszalnie w Wetline ale z drugiej strony są fundusze unijne (jak również pewne obowiazki gminy odnośnie ochrony środowiska wynikające z prowodawstwa unijnego).

Bardzo się cieszę, że temat znalazl odzew na forum (dzięki Piotr za rozpoczęcie wątku i oczywiście dzięki wszystkim, którzy odpowiedzieli - za cenne uwagi).

Pozdrawiam,
ebik