Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Budowa Gospodarstwa Agroturystycznego

Bieszczadnik Awatar ebik
    Na forum od
    06.2004
    Rodem z
    Beskid Makowski

Domyślnie

Witam,

poszukuję sprawdzonego podkarpackiego architekta do zaprojektowania domo-pensjonatu (powyżej 350m2). Zależy mi na zachowaniu odpowiedniej stylizacji nawiązującej do architektury Wschodnich Karpat.

Będę dźwięczny za każdy trop

Pozdrawiam,
    Ebik

Domyślnie

Witam serdecznie wszystkich czytelników tego wątku,

Długo nie opisywałem tematu dotyczącego, BGAT (budowa gospodarstwa agroturystycznego), ponieważ pokonywałem trudności związane z doszczegółowieniem projektów. Po wielu bojach z żoną i architektem oraz firmą wykonawczą złożyliśmy projekt i całą dokumentację na pozwolenie na budowę.
    W obecnym czasie jesteśmy też na etapie tworzenia strony internetowej. Chciałbym zasięgnąć Waszej opinii, co sądzicie na temat nazwy, którą wymyśliliśmy po wielu bojach. Nazwa brzmi: SREBRZYSKO. W późniejszym czasie przedstawię, co było podstawą tej nazwy, ale po Waszej krytyce. Zastanawiamy się także nad logiem.

Bardzo bym prosił o pomoc w znalezieniu ekipy budowlanej do wylania fundamentów, ponieważ w Bieszczadach rodzimi wykonawcy są wspaniali, ale nie obrażając ich poza moim zasięgiem cenowym.

Jeżeli ktoś będzie miał pytania odnośnie dokumentacji i kontaktów związanych z wszelkiego rodzaju dokumentacjami to służę pomocą, ale na priva.

Pozdrawiam Piotr ze Srebrzyska.
    :D

Domyślnie LOGO

Poddaję Waszej krytyce jeszcze projekt roboczy loga.
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Bieszczadnik Awatar marekm
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Tuniewicz
    Poddaję Waszej krytyce jeszcze projekt roboczy loga.
    Witaj Piotrze
    mam małe pytanko :
    czy to co przedstawiłeś wyżej to propozycje dotyczące banera / nagłówka / strony www, czy logo firmy?
    Jeżeli to pierwsze , licząc od góry, to pozycja 3 najbardziej jest odpowiednia.
    Jeżeli to ma być logo firmy, to za dużo jest tam treści graficznej. Powinien to być znak graficzny, który używany w różnych wielkościach będzie zawsze czytelny i nie straci nic ze swojego charakteru.
    pozdroowka
    marekm

Domyślnie logo

Witam serdecznie,
    narazie chodzi o wypracowanie loga które będzie widniało na stronie www.

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Domyślnie

Piotr napisał :

Chciałbym zasięgnąć Waszej opinii, co sądzicie na temat nazwy, którą wymyśliliśmy po wielu bojach. Nazwa brzmi: SREBRZYSKO

Więc sama nazwa nie jest zla , niestety zle mi sie kojarzy .
    Jeden z najwiekszych cmentarzy w Gdansku to wlasnie Srebrzysko . podejrzewam iż wszyscy mieszkancu Gdanska beda miec takie samo skojarzenie .

Dla mnie jest to nazwa raczej odpychajaca a nie zachecajaca .[/list]

Domyślnie logo

Dzięki za informację, wiem o tym dokładnie bo na tym cmentarzu leży mój rodzony brat. Ale powiem szczerze nie łącze tej nazwy w sposób ścisły z cmentarzem bo tak naprawdę to jest to cała dzielnica.
    Szukałem w internecie są tam odnośniki także do LO i jakiegoś osiedla. Mam nadzieję, że nazwa ta będzie miała w przyszłości pozytywny oddźwięk dla Ciebie, a zawsze mile będę witałł w moich progach "ziomków" - bo z tamtych terenów pochodzę.

Bieszczadnik Awatar Szaszka
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    znad morza

Domyślnie

Ja również mieszkam w Gdańsku i moje skojarzenie z nazwą "Srebrzysko" to nie tylko cmentarz, ale glownie szpital dla nerwowo chorych, który się mieści obok.
    Jak byliśmy z bratem nieco mlodsi, to mamusia czesto sie skarżyla, że przez nas "wyląduje na Srebrzysku", czyli w domu wariatów...
    Tak czy owak, mieszkańcom Trojmiasta ta nazwa kojarzy sie negatywnie i nic raczej tego nie zmieni. No, ale zawsze zostaje Ci jeszcze cala reszta Polski.

pozdrawiam,
    Szaszka
    я пиду в далекие горы на широкие полонины

Domyślnie

No chyba muszę się zastanowić nad tą nazwą, przecież nie mogę odstraszać moich ziomków. A może macie lepszy pomysł ?????? Bardzo proszę o podpowiedź :D

Marcowy
    Guest

Domyślnie

Z logotypów podobają mi się najbardziej dwa ostatnie, głównie ze względów praktycznych. Są regularne, wpisują się w prostokąt, przez co są ustawne - można je spokojnie wykorzystać zarówno na stronie www, jak i na kasetonie, szyldzie, znaczku, samochodzie, samolocie... Kto wie, jak sie firma rozwinie? :)
    A nazwa jest fajna. Dla gdańszczan można przygotować jakąś przekorną ofertę i to z pozoru niemiłe skojarzenie wygrać marketingowo. A jeśli nawet nie, to zachowałbym w nazwie jakiś "srebrny" element - Srebrna Góra, Srebrny Glob, Kopalnia Srebra...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)