Pociągnę jeszcze temat firm ubezpieczeniowych. Nie mieszajmy pojęć. Ja i grupa młodzieży, którą prowadzę, jesteśmy ubezpieczeni od NW w kilku firmach: w pracy w ramach zbiorowego ubezpieczenia, indywidualnie, przy okazji komunikacyjnego i jako wycieczka. W razie wypadku, w zależności od klasy ubezpieczenia dostanę odpowiedni poziom świadczenia. I czy udzieli mi pomocy strażak, policjant, lekarz, ratownik GOPR, nie zmienia to mojej sytuacji ubezpieczonego. I wykupienie ubezpieczenia nie wpływa na sytuację strażaka, policjanta lekarza i ratownika. Może oczywiście Warta, PZU lub ktokolwiek inny kupić i utrzymywać w gotowości śmigłowiec dla Bieszczadzkiej Grupy GOPR. I będzie to kosztowna kampania reklamowa ( bardzo pożyteczna dla nas i mało skuteczna dla sponsora). Jak rozumiem chciałbyś jakiejś specjalnej formy ubezpieczenia NW, z której część składki odprowadzana by była dla ratowników. Można, tyko po co dodatkowo mieszać w to pośrednika. Ustanowić bilet - podatek w góry i odprowadzać bezpośrednio do GOPR, TOPR. Miało już być tak, że część dochodów Parku z biletów miała być odprowadzana do GOPR. O tyle słuszne, że nie potrzeba by 2 budek z inkasentami.
Reszta jest czystą ekonomią.
Pozdrawiam
Długi

Odpowiedz z cytatem