Spokój dzisiaj na podwórku. Wpadło dwóch gości rano, ale od razu z hasłem :
proszę nas nie fotografować.
Tylko Janek spokojnie pozuje wydłubując poranne witaminki
hm.kos_5922.jpg
Spokój dzisiaj na podwórku. Wpadło dwóch gości rano, ale od razu z hasłem :
proszę nas nie fotografować.
Tylko Janek spokojnie pozuje wydłubując poranne witaminki
hm.kos_5922.jpg
Zima trwa więc pora przedstawić karmnikowe postepy. Kilka dni temu zamontowałem dwa nowe karmniki z wypróchniałych osik - jeden 30, drugi 80 kilo. Pojemność jedna kula tłuszczowo nasienna plus garść słonecznika. Sikorki szaleją. W poszukiwaniu robactwa wszelkiej maści przed wieczorem zjawił się strzyżyk, ale okazało się, że więcej much w scianach siedzi i przeżucił się na lesniczówkę. Sójki - 3 - zaglądają kilka razy w ciągu dnia przepłaszając wszystkie sikorki. Przed wieczorem para kruków przegoniła nad leśniczówką orła przedniego. Ratując upierzenie orzeł udał się w kierunku południowo wschodnim i zniknął za czubami jodeł. Orzechówki nadal się wstydzą.
Marcin
To prawda - są wstydliwe.
P7.JPG
iaa - śliczne są te Twoje zdjęcia.
U mnie 4 dzwońce przylatują regularnie, ale szans na fotki marne![]()
Sikorki standardowo, nawet oswoiły się z karmnikiem, a i kula z ziarnami po paru tygodniach została wreszcie doceniona.
"niech będą błogosławione wszystkie drogi proste, krzywe, dookolne…"
http://takiewedrowanie.blogspot.com/
Moje przysmaki też długo czekały na odkrycie, ale się doczekały i od czasu do czasu zapuszczają się do nich sikorki.
Pod koniec dnia poszedłem odwiedzić słynne sowy z czwartkowego teleexspressu
Przy okazji nocnych wypadów narciarskich spotykam sowy polujące w rejonie lotniska, ale nawet nie wiedziałem, że jesteśmy sąsiadami...
spokojnie sobie drzemią ok.50m od mojego domu.
![]()
Wiosna zawitała w dolinę i ptaki wiosennie się odzywaja. Trójpalczak pojawił się w promieniu 100m od karmnika.
Marcin
Dziś dwa drapieżniki próbują się zdrzemnąć na brzozie.
![]()
Zima wróciła, a tu nie ma komu ziarna do karmnika wrzucić...
Marcin
Jak zobaczyły kto im się po sąsiedzku wprowadził, to ... się wyprowadziły![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)