Strona 20 z 47 PierwszyPierwszy ... 10 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 30 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 467

Wątek: Ptaki

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Ptaki

Jakim szkłem tamte robione?
    czyli obiektywem, bo nie piszesz;-(
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar iaa
    Na forum od
    09.2008
    Rodem z
    Podkarpacie

Już piszę - systemowe 70 - 300 N + filter z dobrze umytego okna - thermofloat rządzi ).Dowód.P8.JPG

Na forum od
    09.2006

wow
    dzięki!
    Super.
    I taki ostry, kto by pomyślał!
    no i zazdroszczę fotek ptaków
    Bogdan Loebl

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Dziś w do stołówki przyleciał rudzik. Nie poczekał aż przyjdę z aparatem

Bieszczadnik Awatar maciejka
    Na forum od
    07.2009

iaa, Zorro zrobił wrażenie jak należy. Ach, ten błysk w oku;-)

Zazdroszczę Wam tych karmnikowych ptaków, za wysoko mieszkam, tylko sroka od niechcenia wpada, bo gniazdo ma na wprost balkonu. Kiedyś oswoiłam synogarlice tureckie. To była parka, jeden ptak miał obrączkę. Karmiłam je na parapecie, ale gołębie były silniejsze i je przepędzały. Zauważyłam, że jak goniłam gołębie, to spryciule spokojnie czekały z boku, a mnie się nie bały. Postanowiłam karmić je z ręki. Długo tę łapę musiałam trzymać wyciągniętą, mało mi nie uschła, aż się przyzwyczaiły. Potem nauczyłam się je przywoływać, nie wiem czy było to całkiem po ichniejszemu, ale przylatywały, potomstwo też się oswoiło.

Cytat Zamieszczone przez maciejka Zobacz posta
    Zazdroszczę Wam tych karmnikowych ptaków, za wysoko mieszkam
    Mam podobnie...podziwiam Wasze zdjęcia oraz swoje nietknięte słoniny i ziarna.
    Niestety, za późno smakołyki wystawiłem jak na tak nietypowe żerowisko.
    Ptacy już się nauczyli co i gdzie można znaleźć, omijają moje specjały.
    V piętro, niby wysoko, ale teść od dawna z powodzeniem "hoduje" sikorki na IV, a tam nawet drzewa nie ma w pobliżu...do następnej zimy zabiorę się znacznie wcześniej.
    Póki co zostaje tylko pojmać jakiegoś psa, kota albo królika...trzymać na balkonie i drapole wabić, może niedźwiedź podejdzie

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

u mnie kolejna słoninka została już wydziobana. Najwięcej sikorek. Jedna wpadła przez pomyłkę przez okno do pokoju i podczas ułatwiania jej powrotu na wolność straciła ogon. Nie zraziła się. Przylatuje dalej - bez tego ogona. śmiesznie wygląda - jeszcze bardziej "kulkowato" niż z ogonem.
    I wygląda na to, że brak tego ogona w niczym jej nie przeszkadza, chociaż wydawało mi się, że ogon u ptaków jest podstawowym "oprzyrządowaniem" sterowniczym. (a może to jest latająca opierzona jaszczurka...)

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Maciejko ! Paszczaku ! .... a ja Wam też zazdroszczę. Gdy piszę te słowa wieczorną porą karmiki są już załadowane na 50 % , tak aby w porze porannej (zanimwstanę) już te głodomory mogły grasować.
    Ale co to za przyjemność dla mnie ?
    Przyjeżdżam z pracy (jak dziś) a tu żadnego ptaszka przy pustym karmiku nie ma.
    To po jaką cholerę tyle kasy wydawałem ?
    Na karmiki ?
    Na żarełko ?
    Żeby chociaż jakiś krogulec ? a tu nic !!!
    żarcie się skończyło - koniec miłości - wszystkie pofrnunęly w w swoje strony.
    Dlatego gorzko podpisuję się pod słowami Długiego
    ...Nie poczekał aż przyjdę z aparatem
    Ptaszki,.... chcecie mieć żarcie ?
    poczekajcie na aparat ! ....te cyfrówki nie są znowu tak szybkie !!!

Bieszczadnik Awatar Aleksandra
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    Maciejko ! Paszczaku ! .... a ja Wam też zazdroszczę. Gdy piszę te słowa wieczorną porą karmiki są już załadowane na 50 % , tak aby w porze porannej (zanimwstanę) już te głodomory mogły grasować.
    Ale co to za przyjemność dla mnie ?
    Przyjeżdżam z pracy (jak dziś) a tu żadnego ptaszka przy pustym karmiku nie ma.
    To po jaką cholerę tyle kasy wydawałem ?
    Na karmiki ?
    Na żarełko ?
    Żeby chociaż jakiś krogulec ? a tu nic !!!
    żarcie się skończyło - koniec miłości - wszystkie pofrnunęly w w swoje strony.
    Dlatego gorzko podpisuję się pod słowami Długiego

Ptaszki,.... chcecie mieć żarcie ?
    poczekajcie na aparat ! ....te cyfrówki nie są znowu tak szybkie !!!
    Tak to niestety wygląda jak człowiek pracuję, od pn do pt sypie ziarno jak tylko wstanę [muszę wstawać wcześniej niż cytowany rozmówca, ponieważ jeszcze głodomorów nie ma]. Jak wychodzę zaczyna się jakiś ruch na drzewie przed oknem, ale jest za ciemno, żeby coś zobaczyć. Jak wracam ciemno, ziarna nie ma ...
    Najlepsze są soboty, sikory już wiedzą - czas na śniadanie stukot w parapet, wstaje obudzona na jedno oko, sypie jedzonko, wracam do łóżka lub parzę kawę ... wtedy się zaczyna... jedyna radocha z dokarmiania.

Ach - teraz druga kawa i kolejne głodomory ... zezuje sobie teraz na nie.

Od tygodnia jestem posiadaczem karmnika, który w trosce o suchość ziarna został przez budowniczego trochę za bardzo zabudowany [nie narzekam w końcu liczą się intencję]. Sikory tylko do niego zaglądają [tego się zresztą domyślałam, widząc pozostawione ziarno], wróble są odważniejsze [w tym roku jest ich prawdziwe zatrzęsienie]. Ale cały tydzień ktoś wyjadałam połówki orzechów, zabierając nawet skorupki. Dziś siedzę od rana i nic, amatorów orzechów nie widać. Zagadka nie odszyfrowana.

Za to dziś raz przyleciał wyrośnięty wróbel z białą otoczką wokół dzioba, ale na aparat nie było szans. Zresztą cały czas zerkał przez okno czy się ruszam. Takiego jeszcze w mojej raczej pospolitej jadłodajni nie spotkałam.

Za to smakoszy kul wysokoenergetycznych dla ptaków zimujących brak. Kula wisi dwa tygodnie nie tknięta. Zastanawiam się po co kupiłam ich większy zapas. Chyba że w sklepie jakieś stare były.

Paszczak nie zniechęcaj się, może jakiś zabłąkany przyleci, a potem ściągnie kolezków.
    "niech będą błogosławione wszystkie drogi proste, krzywe, dookolne…"
    http://takiewedrowanie.blogspot.com/

Na forum od
    09.2006

Ja też Wam zazdroszczę tych karmników i do tej pory myślałam, że mieszkam tak, że żaden ptaszek nie zaleci.
    Jakież było moje zdziwienie przed chwilą jak ujrzałam sikorkę co sobie z sufitu balkonu nade mną coś wydziobywała!
    No to muszę zainwestować w karmnik!!!
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)