Przy niedzieli ptaszki dostały niedzielny obiad. Joanna powiesiła na drzewie słoninkę. Nie minęło 5 minut, a liczba stołowników przekroczyła nasze najśmielsze oczekiwania. Zobaczyć kawkę udającą kolibra - bezcenne
Pozdrawiam
Długi
Przy niedzieli ptaszki dostały niedzielny obiad. Joanna powiesiła na drzewie słoninkę. Nie minęło 5 minut, a liczba stołowników przekroczyła nasze najśmielsze oczekiwania. Zobaczyć kawkę udającą kolibra - bezcenne
Pozdrawiam
Długi
Ja mam armię sierpówek przy pracy, modraszki, bogatki, sójki, kosy, kwiczoły, krzyżodzioby, gila, a przede wszystkim dzięciołka, który zżera kule pokarmowe sikorom. I niebieskie ptaki w parczku obok. Ale to normalnie, jak zawsze:)
Derty
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Derty! A może tak kilka fotek tej menażerii? weselej by się zrobiło!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Też dokarmiam ptaszyska. Mam o tyle dobrą sytuację, że przed oknem mam drzewa i trochę krzaków. Wysypuję na parapet ziarenka słonecznika, a na krzakach powiesiłem kawał słoniny. Przez okno udało mi się zrobić kilka zdjęć. Poza wróblami, sikorkami modrymi i bogatkami były też inne ptaki, których nazw nie znam.
Nr 3 jest super!!!Dzięki.
WUKA
www.wukowiersze.pl
Kwiczoł, kawka, bogatka, kos
Zdjęcia b. ładne
Pozdrawiam
Długi
tak po sylwetce... to niemiecka "gapa" jest bardziej orłowata od naszego orła. Pokrój skrzydeł naszego i wielu innych herbowych orłów pozostawiam ocenie ornitologów:) bo nie chcę herezji na forum szerzyć.
A krukowate uwielbiam obserwować, bardzo inteligentne i sympatyczne ptaki, wielokrotnie bystrzejsze od przymulonych brutalnych nocnych dresiarzy czyli sów ( o ironio symbolu madrości) :)))
http://www.youtube.com/watch?v=F8L4KNrPEs0 linki pokrewne tez są interesujące...
w sumie na pociechę powiem że rosja carska miała jeszcze gorzej bo w herbie miała mutanta popromiennego dwugłowego:)))
Ostatnio edytowane przez Jabol ; 18-01-2010 o 10:31
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki