Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
Nie nazywałbym "inwestorów" cwaniakami.

To, że ktoś w zgodzie z literą prawa, zainwestuje legalnie zdobyte pieniądze w taki interes, nie czyni jego działań cwaniactwem, a raczej trafioną lub mniej trafioną inwestycją....

Jan Tulin jednak ma moim zdaniem rację w kwestii kompromisu, czy w szczególności problemu oczyszczalni.

Pozdrawiam:)
Alez ja doskonale rozróżniam inwestorów czyli tych co ryzykuja swoje pieniądze. Ja akurat o inwestorach nie pisałem. A co do oczyszczalni - tym bardziej, jesli ma coś takiego jak ta stacja narciarska powstac, powinno sie najpierw mysleć o oczyszczalniach, skladowiskach odpadów a przede wszystkim o tym jak tam dojedzie w miarę szybko. Takich stacji ja ta projektowana na Jaśle jest w polskich Karpatach kilkanaście. Na dodatek zazwyczaj sa one zlokalizowane w miejscach gdzie turysta ma co robić "po nartach". Ale i tak najwiecej smiga tam tych co przyjeżdżaja na chwilę, więc nie moga sobie pozwolic na jakieś długie i czasochlonne dojazdy. A obecnie jest tak, że prawie w tym samym czasie dojedzie np. z Warszawy do Cisnej jak i do osrodkow na Słowacji czy w Austrii. A niedzielni zjeżdżacze z naszego wojewodztwa maja stoki znacznie bliżej niż w Cisnej. I tak przy okazji - gdyby dzis popatrzył na prognozy dla narciarzy, to najmniej śniegu jak zwykle jest w Bieszczadach, jak ktos czytał dlaczego są tam połoniny, to sie nie dziwi.