Strona 9 z 45 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 19 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 446

Wątek: Co sądzicie na temat wyciągu na Duże Jasło?

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    z nad oslawy

Domyślnie

Kazdy lubi to co lubi,jezeli chodzi o klimaty,ale mi sie wydaje,ze tak naprawde dla Ciebie bieszczady sa tak samo pospolite jak inne góry.
    Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Cerkwie, galerie, lasy, połoniny- to tylko otoczka,zresztą trzy z tych cech są w innych regionach, a dwie wszędzie.
    .Bardzo prosta,szybka odpowiedz,i na temat odwazne slowa jak na milosnika bieszczad.Gdzie jest takie jeszcze jedno miejsce w którym jest to wszystko co wymieniles,mam na mysli jedno miejsce,i w Polsce.

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez friber
    mi sie wydaje,ze tak naprawde dla Ciebie bieszczady sa tak samo pospolite jak inne góry.
    Friber, Friber - czy Ty dostałeś na gwiazdkę szklaną kulę? Nic o mnie nie wiesz, dlatego takie osądy są raczej nie na miejscu. A co do gór - żadne nie są pospolite, każde sa piekne na swój sposób i charakteryzują się czym innym.
    odwazne slowa jak na milosnika bieszczad.Gdzie jest takie jeszcze jedno miejsce w którym jest to wszystko co wymieniles,mam na mysli jedno miejsce,i w Polsce.
    Odpowiedź masz w poście, który cytujesz a miłosnik Bieszczadów to pojęcie względne, chcesz o tym pogadać załóż nowy wątek a tu trzymaj (-my) się tematu.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

lucyna
    Guest

Domyślnie

Friber proszę zostaw Piotra w spokoju. Co Ty mu impotujesz? Spójrz na www.twojebieszczady to jest wizytówka tego co robi. Szkoda Mariusz, że tak łatwo osądzasz ludzi. Kto dał Ci takie prawo? Nie znam Piotra prywatnie. Rozmawiałam kilka razy z nim telefonicznie i mogę powiedzieć tylko jedno. Chyle czoło przed tym co robi. Podobnie jak przed innymi Adminami. Odwalają kawał dobrej roboty. To co robia dla Bieszczadów jest godne podziwu. Stachu i jego www.bieszczady.pl przegląda ok milion osób miesięcznie. www.bieszczady.net.pl tylko trochę miej. Nie bedą mówić o info bo jestem tu tylko gościem i osoba która korzysta z skutecznej reklamy na tem serwisie. Spójrz proszę teraz na www.twojebieszczady.pl i porównaj ze swoimi dokonaniami.
    Piotr wybacz proszę, że mieszam się w nie swoje sprawy ale poniosło mnie.

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    z nad oslawy

Domyślnie

Okey juz nie bede,masz racje czepiam sie pierdól sorry Piotr.Swego czasu wspomnialas,ze znalazl sie inwestor na budowe tego wyciagu moglabys zdradzic kto to taki

lucyna
    Guest

Domyślnie

Ok poniosło mnie. Jeżeli jesteś inna osobą niż sądzę że jesteś to Cię przepraszam za wszystkie złośliwostki. Sądziłam , ze to jeden z przewodników wykorzystuje forum do swoich celów. Jeszcze raz przepraszam.
    inwestor na budowe tego wyciagu moglabys zdradzic kto to taki
    Nie wiem czy mogę. To byłoby nadużycie czyjegoś zaufania. Wczoraj na spotkaniu Grupy Bieszczady rozmawialiśmy na ten temat. Wpływ tej inwestycji na środowisku, programy, mozliwości wypromowania. Przeprowadziliśmy na własne potrzeby(aby wiedzieć co na ten temat sądzić) taka prymitywna analize SWOT. Pozwoliło nam to wypracowac wspólne poglądy. Wg nas ta inicjatywa nie ma szans powodzenia. Jasło nie stanie sie druga Gubałówką, może to być tylko lokalna atrakcja. Pytanie postawione może być tylko jedno. Czy skórka może byc warta wyprawki? Moim zdaniem nie. Wreszcie zapoznałam się ze zdaniem BdPN. Są neutralni, nie widzą wielkich zagrożeń ani też nie popieraja tej inwestycji. Reasumując wystarczyło abym dokładnie przeczytała te posty.

Domyślnie Ehm

Atutem Bieszczadów są dzikie lasy i połoniny. Niezależnie od stanu prawdziwego taki wizerunek funkcjonuje wśród turystów. Bieszczady nie staną się mekką zjazdowców, bo stoków zjazowych jest mało i są kiepskie, w porównaniu do Szczyrku, Zakopanego, czy Szklarskiej.

Zgodzę się tutaj z wnioskowaniem, że przyszłości Bieszczady powinny szukać gdzie indziej. Tyle, że narciarstwo biegowe (torurowe) jest mało popularne, w kontekście całej Polski. Agroturystyka wymgałaby zwiększenia aktywności i własnych inicjatyw większej ilości mieszkańców, o co trudno. Może turystyka konna, plus turystyka piesza, plus zielone szkoły itp. działania byłby kluczem do rozwoju regionu.

Jasne, że z daleka mam kiepską pespektywę, jednak nadal mam jakieś przemyślenia.
    Pozdrawiam z dalekiej północy,
    Marcin.

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    z nad oslawy

Domyślnie

Pewnie wiem nawet z kim mnie pomylilas,ale to jest juz szczegól.Wnioskujac z twojej wypowiedzi sadze,ze jednak dojdzie do tej inwestycji wystarczy mi stanowisko BdPN na ten temat,które mnie bardzo zdziwilo,o ile wiem lasy panstwowe tez juz nie sa tak bardzo przeciw,a szkoda bo ruch po tej inwetycji na samym szczycie bedzie,o wiele wiekszy,wiec jak z latwoscia mozna bedzie stwierdzic poloninka zostanie w krótkim czasie po prostu zadeptana.Zastanawia mnie robienie tajemnicy kto bedzie tam inwestowal przeciez i tak sie w najblizszym czasie wszyscy sie dowiedza.Masz racje Jaslo nie stanie sie druga Gubalówka,ale wedlug mnie nie bedzie to wcale tylko lokalna atrakcja niestety wierni fani Laworty czy Gromadzynia przestana nimi byc wlasnie na korzysc Jasla np ktos jadacy z Rzeszowa dobije maksymalnie ok.20 km,a jezeli bedzie mógl sobie pojezdzic dluzszymi trasami to te pare km.nie bedzie stanowic zadnego problemu,to samo bedzie dotyczyc kogos z Krosna czy Jasla,a Sanoku juz nie wspomne.Szkoda,ze tej inicjatywy nie mozna by bylo zmienic na bardziej parterowa,o której byla juz mowa :( .Pozdrawiam

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucyna
    Jeden argument mnie zastanowił. Porównanie tej inwestycji do prac leśnych. które bardziej przeobrażają okolice.
    To już przegięcie - może i zręby zmieniają okolicę, ale sadzi się tam nowe drzewa i za ileś lat śladu nie będzie po robocie leśnych. A zniszczenia wywołane przez infrastrukturę narciarską są daleko większe. I trwalsze. Nawet jeśli to badziewie zbankrutuje, to słupy i inne resztki urządzeń będą zdobiły ten 'park krajobrazowy' po wsze czasy. Mądry Polak po szkodzie - jak zwykle...
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Derty
    Nawet jeśli to badziewie zbankrutuje, to słupy i inne resztki urządzeń będą zdobiły ten 'park krajobrazowy' po wsze czasy. Mądry Polak po szkodzie - jak zwykle...
    masz racje Derty(mimo że sam coś -nie coś poruszam sie na nartach) -- nie wystarczy sam wyciąg ,do tego trzeba dróg dojazdowych i całej "otoczki" ,w szerokim tego słowa znaczeniu -- a to juz w przypadku tamtego rejonu jest problemem , zwłaszcza z drogami.Jeżeli będzie już trasa zjazdowa ,to korzystać będą z niej wyłącznie Turyści będący tam w okolicy ,ale nie specjalnie "przyjezdni na narty " ( a na Tych sie dopiero zarabia ...).Nie jestem przeciwnikiem inwestowania i rozwoju , ale liczy sie rachunek ekonomiczny i czynnik pozaekonomiczny....!!!!!!!, między innymi - sprzeciw znacznej liczby Ludzi itd itd.. --a tu czarno widzę.
    --te moje wywody podaję pod przemyślenie przyszłych inwestorów ?????
    to samo bedzie dotyczyc kogos z Krosna czy Jasla
    z Krosna i Jasła jest bliżej i taniej na Słowacje, --na jednodniowe wypady na narty(a jak na kilka dni to do Austrii ....(przepraszam ale tu tez działa rachunek ekonomiczny)
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik Awatar naive
    Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Dolina Sanu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucyna
    Wreszcie zapoznałam się ze zdaniem BdPN. Są neutralni, nie widzą wielkich zagrożeń ani też nie popieraja tej inwestycji.
    To najbardziej mnie dziwi, przecież to jest teren o który oni postuluja oficjalnie poszerzenie BdPN. Jeśli teren trafi w prywatne ręce, to pozostanie tam swoisty skansen, jakich troche juz jest z miejscach radosnej twórczości inwestycyjnej w tzw. minionym okresie.
    Pozdrawiam
    naive

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)