Pokaż wyniki od 1 do 10 z 446

Wątek: Co sądzicie na temat wyciągu na Duże Jasło?

Widok wątkowy

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Co sądzicie na temat wyciągu na Duże Jasło?

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    no właśnie o to mi chodziło-jaka będzie opłacalność takiego wyciągu, bo kto tam pojedzie z dalszych terenów,bo same weekendy opłacalności raczej nie zapewnią
    Krysiu a Ty znowu swoje
    Sądzę, że nikt nie jest w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie. To zależy od bardzo wielu czynników. Sądzę, że każdy wyciąg to indywidualna sprawa. Dochody są raczej nieujawniane. Z tego co ja wiem, a znam się tylko dość dobrze na rynku usług bieszczadzkich i to zorganizowanym. Moim zdaniem turyści oczekują pakietów. Zarówno indywidualni jak i zorganizowani. Wyciąg to za mało, sam w sobie nie jest atrakcją. Inaczej sytuacja wygląda w ośrodkach wypoczynkowych przy których znajdują się wyciągi. Tu jest połączony zinnymi usługami. Byłabym już za zbudowaniem tam stacji narciarskiej: kilka tras, rynna snowbordowa, jakaś trasa dla saneczujących dzieci, place zabaw, baseny, knajpki, jakieś ciekawe pakiety rozrywkowe i centrum konferencyjne. Na to nie ma miejsca w okolicach Jasła, nie ma inwestora. W tym kierunku powoli idą Ustrzyki Dolne i współwłaściciele Gromadzynia i Laworty (zobacz jaki wspaniały mają obiekt www.debowagazdowka.pl )
    Na dzień dzisiejszy działają wyciągi w regionie: Weremieniu, Kalnicy, wszystkie w Ustrzykach Dolnych, Bystre, Arłamów, Cisna, Ropienka, Puławy, Przemyśl, Chyrowa, Karlików i jeszcze kilka. Pakiet to Arłamów www.arlamow.com.pl, Bystre, w Ustrzykach dość dobrze rozbudowana sieć obiektów hotelarskich. Mamy więc dwa rozwiązania. Jedno czyli pakiety i na tym przede wszystkim zarabiają właściciele ośrodków i model ustrzycki, gdzie moim zdaniem zarabia znacznie większa ilość osób. Na to jeszcze dochodzi promocja. Dobrze promowane przez CIT Ustrzyki Dolne, bardzo dobrze promowany Arłamów. Tam,gdzie jest promocja tam są i turyści. Następna kwestia to tour-operatorzy. Mamy tak naprawdę dwóch: dominująca www.krainawilka.pl i ustrzyckie Eko-Karpaty, którzy kiedyś bardzo dobrze działali na rynku ukraińskim. Rynek ukraiński załamał sie tak naprawdę przez naszych polityków. Tam, gdzie obiekty wspólpracują w tour-operatorami tam pojawiają się grupy zorganizowane.
    Nie wiem czy coś Ci wyjaśniłam. Inaczej nie potrafię
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 31-12-2008 o 09:24

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)