No coz jak cos boli to mocno i dlugo wiec nadal bede uwazal opinie Woja za nieprawdziwe.Powod jest stary i ndawno przebrzmialy-tzn OSTOJA(Suche Rzeki)
dokladnie jej likwidacja. Glownym powodem poza tym ze byla na terenie parku wedlug parku byly szkodliwe dla ludzi i srodowiska materialy skladowe budynku.Chodzilo tu o eternit (glowne pokrycie budynku) i srodki konserwujace drewniany szkielet ponoc bardzo rakotworcze i dla srodowiska nat.bardzo grozne.
Co do eternitu przyznaje racje dyrekcji parku,i gotow jestem przyklasnac ich dzialaniom.Zastanowil mnie jednak sposob pozbycia sie drewnianego szkieletu budynku tzn.spalenie.Wkurzylo mnie to mocno wiec zadzwonilem do parku z pytaniem jak to jest.Nie mial kto odpowiedziec ale ku mojemu zdziwieniu po kilku dniach zadzwonil do mnie sam Woju.Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy na pytanie o wplyw na srodowisko mialo spalenie rakotworczego szkieletu budynku uslyszalem ze czesc drewna zostala przeznaczona na parkowe kladki,a zreszta maly pozar przyrodzie nie szkodzi a wrecz pomaga.Wiec zeby juz nie smedzic nie na temat
napisze krotko-ex dyrektor park7u z jednej strony trzyma strone parku a z drugiej popiera budowe wyciagu na Jasle -wybaczcie , brak tu logiki.Na sczescie wyciagu raczej nie bedzie,chociaz duzym sukcesem wlodarzy gminy byla wzmianka w dzienniku o 19,30 na tenze temat