Pokaż wyniki od 1 do 10 z 446

Wątek: Co sądzicie na temat wyciągu na Duże Jasło?

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2008

Domyślnie Odp: Co sądzicie na temat wyciągu na Duże Jasło?

Tu nie będzie przeniesienia jednego g...na w inne miejsce. Tu powstanie drugie o wiele wieksze g..wno, którego "smród" pozostanie z nami na lata. Dodatkowo sprawi,że inni nie bedą bali się juz tu "srać". Taki precedens.

Dodatkowo jakie masz gwarancje,że wyciąg odciązy połoniny. Argument banał???

Pytanie do irka - w jakim celu tworzy się PN - y. Proszę, odpowiedz mi, uświadom mnie!

Dla szlaków nie wycina się 40 ha lasów i nie buduje się takiej infrastruktury.

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Domyślnie Odp: Co sądzicie na temat wyciągu na Duże Jasło?

Cytat Zamieszczone przez Zefir Zobacz posta
    Dodatkowo jakie masz gwarancje,że wyciąg odciązy połoniny. Argument banał???
    No raczej odciąży bo będzie inne alternatywne łatwo dostępne widokowe miejsce, a nie da się być w dwóch w tym samym czasie to chyba logiczne.

Pytanie do irka - w jakim celu tworzy się PN - y. Proszę, odpowiedz mi, uświadom mnie!
    No na pewno głównym celem nie jest walka z wyciągami. Bo jak już pisałem takowe istnieją i w bardziej cennych przyrodniczo parkach tak jak i inna infrastruktura. Ja nie widzę problemu w wyciągu na terenie Parku tylko w kwestii obwarowania takiej inwestycji określonymi wymogami. Przy dobrym rozegraniu przyroda może na tym nawet skorzystać.

A jak by np. Ok powstaje wyciąg ale wszystkie szlaki w PN zamykamy dla grup pow 5 osób. Ja osobiście bym wolał żeby wszystkie wycieczki woziły sobie dupy wysoko nad ziemia na jeden szczyt a nie deptały całego parku.

Dla szlaków nie wycina się 40 ha lasów i nie buduje się takiej infrastruktury.
    Tak ale idź w góry i zobacz jak wyglądają te najbardziej popularne szlaki nie wspominając już o infrastrukturze parkowej. Naprawdę wole 40ha wyciętego lasu na Jaśle niż wszystkie Połoniny w zasiekach, tabliczkach, schodkach, poręczach. Przeniósł bym jeszcze krzyż z Tarnicy na Jasło by pątnicy w wieki piątek mieli lżej.
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)