Cytat Zamieszczone przez Zefir Zobacz posta
Dodatkowo jakie masz gwarancje,że wyciąg odciązy połoniny. Argument banał???
No raczej odciąży bo będzie inne alternatywne łatwo dostępne widokowe miejsce, a nie da się być w dwóch w tym samym czasie to chyba logiczne.

Pytanie do irka - w jakim celu tworzy się PN - y. Proszę, odpowiedz mi, uświadom mnie!
No na pewno głównym celem nie jest walka z wyciągami. Bo jak już pisałem takowe istnieją i w bardziej cennych przyrodniczo parkach tak jak i inna infrastruktura. Ja nie widzę problemu w wyciągu na terenie Parku tylko w kwestii obwarowania takiej inwestycji określonymi wymogami. Przy dobrym rozegraniu przyroda może na tym nawet skorzystać.

A jak by np. Ok powstaje wyciąg ale wszystkie szlaki w PN zamykamy dla grup pow 5 osób. Ja osobiście bym wolał żeby wszystkie wycieczki woziły sobie dupy wysoko nad ziemia na jeden szczyt a nie deptały całego parku.

Dla szlaków nie wycina się 40 ha lasów i nie buduje się takiej infrastruktury.
Tak ale idź w góry i zobacz jak wyglądają te najbardziej popularne szlaki nie wspominając już o infrastrukturze parkowej. Naprawdę wole 40ha wyciętego lasu na Jaśle niż wszystkie Połoniny w zasiekach, tabliczkach, schodkach, poręczach. Przeniósł bym jeszcze krzyż z Tarnicy na Jasło by pątnicy w wieki piątek mieli lżej.