Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: ON też był BIESZCZADNIKIEM-pamięci Jana Pawła II

Bieszczadnik Awatar naive
    Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Dolina Sanu

Domyślnie ????

Dziwi mnie dlaczego z uporem godnym lepszej / ich zdaniem/ sprawy ci którym ten temat nie odpowiada, ciągle zabieraja w nim głos. Przecież najprościej zająć sie czymś co ich interesuje i np. założyć sobie stosowny temat. Czy to tak trudno zrozumieć iż ten temat jest zalożony po to by w tej ułomnej formie uczcić pamięć człowieka niewątpliwie wielkiego, związanego z naszymi Bieszczadami ?
    Pozdrawiam
    naive

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Domyślnie

Czytam Wasze wypowiedzi Michale i Piotrze i przypomina mi sie zadanie logiczne z okresu studiów. Oto ono: Założenie: Pan Bóg wszystko może. Pytanie: Czy moze stworzyć tak wielki kamień, którego nie może podnieść?

Przyjrzyjcie się Waszym wypowiedziom, czy aby nie popełniacie błędu logicznego?
    Poza tym, gdzie wartości przynależne poszczególnym religiom, poglądom itp...? Zostawcie "co cesarskie cesarzowi a co boskie Bogu"... (też cytat z "publikacji zwanej Biblią").
    Pozdrowaśki WojtekR

PS. A tak w ogóle zaczynacie chyba za głęboko wchodzić w sprawy drażliwe dla wielu stron. Może być trudno z tego się wyplątać...

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtekR
    Przyjrzyjcie się Waszym wypowiedziom, czy aby nie popełniacie błędu logicznego?
    No cóż - w zakresie zobrazowania funkcjonowania tolerancji w społeczeństwie, raczej nie, bo jej dzieje pisze cały czas życie - a kto chce widzieć jak to wygląda to widzi. Natomiast z tym wchodzeniem za głeboko w temat to racja zupełna. Pstryk. Zniknąłem.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtekR
    PS. A tak w ogóle zaczynacie chyba za głęboko wchodzić w sprawy drażliwe dla wielu stron
    Ok. Jutro dla wielu z Was bardzo ważny dzień, więc zamykam się.

Spokoju i zadumny życzę

P.s.

Cytaty to wypowiedzi: Jezusa zwanego Chrystusem i apostoła Pawła.

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał
    Cytaty to wypowiedzi: Jezusa zwanego Chrystusem i apostoła Pawła.
    Zechcesz podać konkretne źródło cytatów? (tak z ciekawości)
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie

Cytat Michała pochodzi z 2 Listu do Tesaloniczan...
    a ten:
    Nikogo też na ziemi nie nazwajcie waszym ojcem; jeden jest bowiem Ojciec wasz, ten w niebie. Nie chciejcie również, żeby was nazywano mistrzami, bo jeden jest tylko wasz Mistrz, Chrystus. Największy z was niech będzie waszym sługą. Kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się poniża będzie wywyższony.
    z Ewangeli św. Mateusza 23,9

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Witaj Marcinie

Cytat Zamieszczone przez Marcin
    z Ewangeli św. Mateusza 23,9
    Jak widać nikt nie chce pojąć o co biega. Lepiej spapać gotową papkę, niźli zaprzegnąć rozum. Ale chyba tym z kk o to chodzi od tylu setek setek lat!!

Jakiegoż dna musi sięgnąć ludzka bezmyślność, aby zobaczyć człowieczeństwo?!!

P.s.
    Dzieki za ten cytat

Pozdrawiam

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wyżyna....Lubelska

Domyślnie co do tolerancji....

>>>Tolerancja byłaby gdyby na górze obok krzyża, dajmy na to papieskiego, stanął krzyż odrócony do góry nogami <<<
    A jak wygląda białe przy czarnym? A woda z ogniem mogą byc przy sobie? Owca zamieszka z wilkiem? raczej to wszytko jest nienaturalne. Nie dawaj przykładów które są oczywistym całkowitym przeciwieństwem i w naturze obok siebie wystepować nie mogą (a przynajmniej nie powinny).
    O tolerancji grube ksiegi zapisano i mówić mozna by wiele....i to nie jest na to forum.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wyżyna....Lubelska

Domyślnie

>>>Jakiegoż dna musi sięgnąć ludzka bezmyślność, aby zobaczyć człowieczeństwo<<<
    a o jakim dnie mówisz? bo chyba ciemny jestem (z ciemnogrodu...)
    bo wydaje mi się że wg Ciebie lepszym od Chrześcijaństwa (Islamu, Hinduizmu,Judaizmu) jest
    1. wyznawanie kultów, które i słusznie nazywane są destrukcyjnymi, gdzie nie ma poszanowania dla zycia, wolości (pewnie spytasz a cóż to jest wolność? to stan kiedy Ty (przez duże T co oznacza twojego ducha lub jak wolisz wyższe racje w twym umyśle) rządzisz soba a nie twoje ciało lub kto inny)
    2. nie wyznawanie niczego i kierowanie się zasadą bierz ile wlezie z życia idąc nawet po trupach
    albo już nie wiem co o Tobie mysleć....

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie Re: co do tolerancji....

Cytat Zamieszczone przez pyton
    A jak wygląda białe przy czarnym? A woda z ogniem mogą byc przy sobie? Owca zamieszka z wilkiem? raczej to wszytko jest nienaturalne.
    ????????????????
    Nie dawaj przykładów które są oczywistym całkowitym przeciwieństwem i w naturze obok siebie wystepować nie mogą (a przynajmniej nie powinny).
    To jest tylko przykład (nie)funkcjonowania tolerancji, znasz lepszy to podaj i wszystko.
    Ale nie pisz takich rzeczy jak wyżej, bo pytania które postawiłeś świadczą o tym, że mylisz tolerancję z kontrastem, przeciwnościami. Tolerancja polega m.in na funkcjonowaniu przeciwności obok siebie, a nie udowadnianiu, że funkcjonować obok siebie nie mogą :) LOL. I nie ma nic wspólnego z naturą.
    O tolerancji grube ksiegi zapisano i mówić mozna by wiele....i to nie jest na to forum.
    Nie jest. Trzeba zamknąc ten temat.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)