Cześć ponownie,

Cytat Zamieszczone przez WojtekR
Wywołałem ten temat jedynie sondażowo i ... konfrontacyjnie wobec obecnego stanu emocji...
i dalej...
Cytat Zamieszczone przez WojtekR
To dla przyszłości, dla potomnych, nie dla nas!
"Non omnis moriar..." - tylko dzięki temu, że znaki, które zostawił i znaki przez nas postawione, które o tym przypomną (ale to już nasza "działka"!)...
i, i, i, i...

Cytat Zamieszczone przez admin
Dziś podczas spaceru z dzieckiem nad Sanem widziałem porozkładane kocyki, tatusiów i mamusie z porostawianymi flaszkami z pieśnią Sto Lat na ustach i dzieci, które biegały same bez zajęcia i to dzień po pogrzebie to pytam gdzie się podział nastrój żałoby, refleksji, gdzie ci ludzie zapłakani w TV się podziali? Sądząc po zajętości parkingu pod supermarketem który widzę z okna pojechali na zakupy
...."kamienie niech przemówią..."

Jestem po odwiedzinach Grecji. Czyżby Grecy przed 2,5 tys. lat również ulegali "paranoicznej histerii" przedstawiając czyny ich wybitnych przedstawicieli w formie budowli, pomników, napisów wyrytych w kamieniu??? Co podziwialibyśmy dziś, gdyby tych "kamieni" nie było i kto by o tym pamiętał?
A co wiedzielibyśmy o całej plejadzie wybitnych postaci starożytnego Rzymu?
Jak pamięć jest zawodna mamy przykład podany przez admina...
Zamiast "kto" może lepiej "co" ma tę pamięć przedłużyć...Ja jednak bardziej wierzę w "co" niż w "kto"!!! (przykład jak wyżej).
A tak dla przypomnienia: już za życia Ojca Świętego budowano Mu pomniki, nazywano ulice Jego imieniem... Nie był temu przeciwny a już na pewno nie był o to zły! Więc nie bądźcie bardziej "papiescy niż sam papież" i nie mówcie czego by chciał bardziej a czego nie...
[b]I jeszcze raz chcę podkreślić[/b]: temat ten wywołałem jedynie sondażowo i ....konfrontacyjnie wobec obecnego (wtedy (!)) stanu emocji...a oberwało mi się, że ho, ho.. Dzięki i za to doświadczenie.

Pozdrowaśki (nieustające) WojtekR

PS. Chciałbym też, żeby na tym forum szczególnie, przestrzegana była zasada: "wypowiedź ad rem a nie ad personam", to taka malutka prośba...