Cześć ponownie,
i dalej...Zamieszczone przez WojtekR
i, i, i, i...Zamieszczone przez WojtekR
...."kamienie niech przemówią..."Zamieszczone przez admin
Jestem po odwiedzinach Grecji. Czyżby Grecy przed 2,5 tys. lat również ulegali "paranoicznej histerii" przedstawiając czyny ich wybitnych przedstawicieli w formie budowli, pomników, napisów wyrytych w kamieniu??? Co podziwialibyśmy dziś, gdyby tych "kamieni" nie było i kto by o tym pamiętał?
A co wiedzielibyśmy o całej plejadzie wybitnych postaci starożytnego Rzymu?
Jak pamięć jest zawodna mamy przykład podany przez admina...
Zamiast "kto" może lepiej "co" ma tę pamięć przedłużyć...Ja jednak bardziej wierzę w "co" niż w "kto"!!! (przykład jak wyżej).
A tak dla przypomnienia: już za życia Ojca Świętego budowano Mu pomniki, nazywano ulice Jego imieniem... Nie był temu przeciwny a już na pewno nie był o to zły! Więc nie bądźcie bardziej "papiescy niż sam papież" i nie mówcie czego by chciał bardziej a czego nie...
[b]I jeszcze raz chcę podkreślić[/b]: temat ten wywołałem jedynie sondażowo i ....konfrontacyjnie wobec obecnego (wtedy (!)) stanu emocji...a oberwało mi się, że ho, ho.. Dzięki i za to doświadczenie.
Pozdrowaśki (nieustające) WojtekR
PS. Chciałbym też, żeby na tym forum szczególnie, przestrzegana była zasada: "wypowiedź ad rem a nie ad personam", to taka malutka prośba...

Odpowiedz z cytatem