piotr-
..."Bo Ty masz kondycje i wprawe i pewnie nie jeździsz z "fajką" w gębie "...
Co do kondycji,to nie narzekam ,dzisiaj 100km w nogach i po znanych drogach .Tak więc drogi nie pomyliłem
Co do fajeczki to masz rację. Dzieki temu zdrowie jak u 20-latka,a gęba z tego się cieszy :D

..."Ja za pierwszym razem doszedłem do wniosku, że szybciej będę na nogach. Rower na "barana" i heja "...
Trzeba było od razu tak pisać,że przełaje trenujesz.Jak kiedyś spotkam na trasie cyklistę,a na nim rower już będę wiedział że to jest "Piotr Bieszczadnik"

..."Swoją drogą to aż dziw bierze, że ci przy retortach pół zycia przesiedzieli 3km od przełeczy i nie wiedzą gdzie to jest "...
Żeby było śmieszniej,po drodze spotkałem trzech gości którzy naprawiali samochód załadowany drewnem.Pytałem ich o drogę, następnie o p.Żebrak no i górę Jasło.Każdy z nich otworzył szeroko oczy ze ździwienia. Zastanawiałem się potem,czy ja czasami gdzieś pod Tatrami nie jestem,że Ci wszyscy ludzie tych znanych miejsc w Bieszczadach nie znają.

..."Za drugimi retortami jest skręt ściezki rowerowej (Zielony rower)do Jabłonek - oznakowany: Jabłonki - 6km. Musiałeś to widzieć, chyba, że do ostatnich retort już nie dotarłeś."...
Na trasie mijałem 3 retorty a więc do tych ostatnich też dotarłem.Ale żadnej mapki nie widziałem przy drodze. Może to z powodu tej szybkości jaką na tej kamienistej drodze uzyskałem

..."Nie bez znaczenia jest pewnie fakt, że odcinek z Żebraka do W.Michowej jest zamknięty dla ruchu ze względu na ostoję zwierzyny"...
Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem.Ten odcinek z p.Żebrak do W.M. jest zamknięty dla samochodów czy także dla cyklistów?

Michał-
..."nie te czasy. Mogą nie wiedzieć(i nie wiedzą!), "...
Zastanawiam się czy Ci pracownicy którzy w otulinie bieszczadzkiej pracują mają takie samo zdanie na temat piękna Bieszczadów jak Ci wszyscy co tutaj przyjeżdżają i potem powracają?.Co dla nich jest ważniejsze gdy zostaje ścięte kolejne drzewo 50-cio letnie.
To że mają pracę czy to że Ci co tutaj przyjadą już go nie zobaczą?

..."Uczulam rowerkowców - mapa to podstawa"... Ja jeszcze dorzucę,że kompas też może być potrzebny gdy któryś kolejny raz przez tą samą krzyżówkę będziemy przejeżdżać

..."Już pisałem na forum, że dla jaj zmienia sobie ktoś kierunki tras"...
A może to "dywersja" .Robi to ktoś kto kocha Bieszczady i chce turystów zniechęcić do zaglądania w nasze góry i potwornego ich zśmiecania.
powodzenia