"Mapując" zdjęcia zastanawiam się tak, czy całą trasę pieszo robiłeś?
"Mapując" zdjęcia zastanawiam się tak, czy całą trasę pieszo robiłeś?
Piesze były tylko etapy leśno-krzakowo-łąkowe.
Marcin
"Zakochanemu w górach wielkomiejskiemu szczurowi humor poprawia się już nawet na widok kopca Ślęży ... " Aleksander Lwow
"Zakochanemu w górach wielkomiejskiemu szczurowi humor poprawia się już nawet na widok kopca Ślęży ... " Aleksander Lwow
Pająk kwietnik charakteryzuje się bardzo silnym jadem, ale w kontaktach z Homo sapiens nie czyni zeń użytku. W zależności od koloru kwiatów na których czatuje może być biały do żółtego z ewentualnymi czerwono-różowymi znamionami.
Marcin
Mój mąż brał kiedyś udział w programie wyszukiwania tygrzyka paskowanego na Górnym Śląsku (prowadziło ten program Centrum Dziedzictwa Przyrody Górnego Śląska).
Amatorzy łazili po łąkach, wyszukiwali i fotografowali pająki i wyniki wysyłali do tego centrum.
Okazało się że w różnych dziwnych miejscach, czasem poprzemysłowych mocno zdegradowanych środowiskach można znaleźć te piękne pająki.
Pozdrowienia
Basia
Ciekawe Basiu. Faktycznie twarde sztuki z tych tygrzyków. A ja pod wpływem Waszych wpisów, pokusiłam się nawet o poszperanie w sieci w poszukiwaniu ich zdjęćRzeczywiście ciekawe to zwierzątka, ale poskromię chęć rozwinięcia swoich spostrzeżeń i wątpliwości, żeby nie zaśmiecać mojego ulubionego wątku na forum.
![]()
Pozdrawiam serdecznie!
Może to niezbyt odpowiedni wątek, ale ..
http://pejzaze.onet.pl/64370,gr,1,27...e,galeria.html
Pozdrawiam
Przemek
WUKA
www.wukowiersze.pl
Aktualnie 11 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 11 gości)