"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Rozsmakowując się również widokowo
ech10.jpg ech11.jpg
obserwowałem kosiarki synchroniczne
ech6.jpg ech8.jpg
licznie przybyłe
ech7.jpg
na zawody w trawokoszeniu.
Przechadzający się nieopodal rudy,
ech9.jpg
też był tym widokiem zafascynowany.
Na koniec dnia spotkała mnie jeszcze jedna niespodzianka, gdyż stojąc przy przystankowym słupku w oczekiwaniu na autobus powrotny, złapałem na stopa Joja, który zabrał mnie na pokład :) Dzięki!
W wieczór rozpoczynający weekend, po lekkiej kolacji
fiufiu1.jpg
nastąpiła pora na dobranoc
fiufiu7.jpg
Rankiem zew natury pchnął mnie w objęcia lasu więc dzierżąc w ręce łopatkę rozglądałem się za odpowiednim miejscem do posadzenia papierzaka. Lezę sobie przez las szpilkowy ze wzrokiem utkwionym w poszycie a tu nagle, przede mną z ziemi uniosło się kilka burych kształtów. Nie zerwały się do ucieczki tylko zaczęły się rozglądać. Pewnie mnie usłyszały bądź wyczuły a ja momentalnie znieruchomiałem i udawałem świerka Żubry chyba nie do końca uwierzyły w moje zdolności aktorskie i delikatnym truchtem oddaliły się w nieznane. A ja mam nauczkę na przyszłość żeby idąc na akcję papierzak zabierać oprócz szufelki aparat
Później z ekipą ruszyliśmy nad rzekę
fiufiu13.jpg
I plącząc się z miejsca na miejsce podziwialiśmy tych co skaczą
fiufiu6.jpg
I fruwają
fiufiu3.jpg
Zwiedzania okolicy nie ograniczyliśmy tylko do powierzchni ziemi
fiufiu10.jpg fiufiu11.jpg
Ale zapuściliśmy się też lekko poniżej
fiufiu4.jpg fiufiu12.jpg
Z niektórych napotkanych studni dałoby się jeszcze zaczerpnąć wody
fiufiu8.jpg
A z innych już nie
fiufiu9.jpg
Po okolicy jeździł chyba na rowerze jakiś miś i w miejscach bardziej wertepiastych podpierał się łapą
fiufiu2.jpg
A śniegu nie było ani krzty – wszędzie wiosna!
Howgk!
Popadało...
bertrand236
Pogoda tym razem nie rozpieszczala,mimo to nie zwalnialem tempa ,podczas całego pobytu tylko w ostatni dzień 08.05 wyjrzalo słoneczko, więc jeszcze szybka Tarnica i powrót do domu.20190508_094653.jpg20190508_095744.jpg20190508_095757.jpg20190508_100026.jpg20190508_101034.jpg20190508_102659.jpg20190508_102709.jpg
Aktualnie 3 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 3 gości)
Zakładki