Hoczew, rzut okiem na Czekaj i dalej???? - tak sobie myślę, kierunek na Berezkę.
Hoczew, rzut okiem na Czekaj i dalej???? - tak sobie myślę, kierunek na Berezkę.
Zgadza się, że wyruszyłem z Hoczwi, a dotarłem do...miejscowości z ostatnią wieżą.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Ja nie wiem, którędy sir Bazyl przez gęstwiny się przedzierał ale jak zwykle miał piękną wędrówkę a wędrując przez wsie małe i całkiem Średnie szedł, szedł i doszedł...do Pięknej Miłości :)
Wspaniale Asiu rozszyfrowałaś widoczne wieże! Po minięciu konstrukcji Wisielniczej wieży mogłem nacieszyć oczy widokiem na wieże we wsi całkiem Średniej i poprzez Pańskie Horbki, Czołniska, Patrolę, Banię, Trzy Kopce, Biały Wierch, Jastrabny, Wierchy i Kabajkę dotarłem do Pięknej Miłości :)
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
A ci, którzy w tym samym czasie podążali asfaltem nr 894 pewnie nawet nie pamiętają już, że jechali...a tak całkiem niedaleko asfaltu takie zielone górki o pięknych nazwach :)
oj, oj, oj .... kiedyś nim jechałem.... pamiętam czarny był.... i smołą zalatywało, bo gorąco było![]()
Piękna trasa, a widoki z okolic Kabajki na zalew i okoliczne pasma, wręcz wspaniałe. Ostatnia wieża na trasie, była mi tak jakoś znajoma. Ile to naszukałem się w swoich zasobach zdjęciowych, a o Polańczyku nie pomyślałem.
Polańczyk.jpg
Witam,
A teraz tak dla kontrastu tej 'pięknej trasy' i widoków:
http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,3...l#BoxLokRzeImg
http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,3...l#BoxLokRzeImg
:)
W zasadzie po schodach to można sobie pochodzić bez wyjeżdżania z miasta...
Ale to nie koniec.
Będą jeszcze tyczki po bokach i taśma ograniczająca...
https://www.bdpn.pl/index.php?option...=1696&Itemid=1
przetarg cz.I
przetarg cz.II
Ponadto - to nie koniec - podobnie ma być na szlaku miedzy )( goprowską a Krzemieniem -> link do przetargu
Czasem czuję się jak, za przeproszeniem, bydło prowadzone jedynie słuszną drogą...
Nie rozumiem po co mają być te taśmy... W innych parkach, chociażby w Tatrzańskim, gdzie na niektórych szlakach jest wielokrotnie większy ruch, jakoś nikomu podobna (nazwę rzecz po imieniu) durnota do głowy nie wpadła. A w BdPN od lat z coraz większym zaangażowaniem stawia się "cielętniki" po lasach, a teraz - jak widać, także po połoninach.
Jedynym plusem tych taśm dla turystów jaki mi przychodzi do głowy to to, że będzie się trudniej zgubić.
Co będzie dalej? Betonowe chodniki wyłożone trylinką, jak w Karkonoszach? A może asfalt?
Jak to się ma do ochrony krajobrazu, która jest jednym z celów utworzenia parku? Czy naprawdę nie ma innych sposobów jego "upiększania"?
Z przed tygodnia, trasa Smerek-Cisna i punkty widokowe tylko dla mnie :)
SDIM2322s.jpg
Z Fereczatej
SDIM2325s.jpg
Z Okrąglika
SDIM2329s.jpg
Z Jasła
SDIM2334s.jpgSDIM2331s.jpgSDIM2333s.jpg
Z Małego Jasła
SDIM2337s.jpg
I przez las:
SDIM2342s.jpgSDIM2340s.jpg
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki