Cytat Zamieszczone przez misiekjakub
Mapy Compassu są bardzo dobre - przewyższają waszą "60" właśnie odwzorowaniem form terenu, mają więcej warstwic i chyba lepiej rozmieszczonych. Ale z drugiej strony muszę dodać, że na starzsych wydaniach Compassa (I i chyba II) warstwice w niektórych miejscach się ... przecinały.
Na "sześćdziesiątce" nie da się już wcisnąć więcej warstwic! każda mapa ma coś takiego co się zwie "ciężarem mapy". Nasza jest i tak już "za ciężka". Chdzi tu, w uproszczeniu, o ilośc wszelkiej treści na wyjściowym obszarze kwadratowym. Jeśli ktoś chce mieć wiecej warstwic to powinien sięgnąć po "dwudziestki piątki" - mam jeszcze kilka kompletów dla całych Bieszczadów mogę odstapić tanio :D

Przy okazji nazw - na papierowej wersji mapy (wyd. I) nie ma Roztok Dolnych koło Baligrodu. To znaczy wieś jest, ze wszystkimi szykanami, ale jest jak baton - "no name". Bezimienna.
Zgadza się, nie ma tez nazwy "Muczne" - chochlik drukarski :D, a serio to zanikła jakaś warstwa która zawierała ostatnie poprawki i nie wyszła w naświetlaniu. Mapa była bardzo "cieżka" jesli chodzi o plik i nie zauważylismy tego, a pośpiech był wielki bo ukazała sie ok 15 sierpnia 2004 wiec już prawie sezonie.

Dodajcie też koniecznie różnej maści ścieżki znakowane - dydaktyczne, histeryczne, spacerowe, przyrodnicze i Bóg jeden wie jakie jeszcze
tu troszkę przesadziłes - hmm - takich scieżek jest sporo (chyba 1- zobacz wykaz na dole mapy - obok mapki schematycznej, jesli brakuje to naprawdę niewielu.

Nie ma też ukraińskiego szlaku na połoninie Bukowskiej (Sianki - Opołonek - Kińczyk - Poł. Bukowska) - jest zaznaczony na nowej mapie Bieszczad w skali 1: 65 000, takiej foliowanej, nie pamiętam niestety wydawcy.
Owszem - brakuje tego szlaku - ale celowo - nanieśliśmy go jako piersi na mapę "Bieszczady Wysokie. BdPN" 1:40.000 i na tej mapie on figuruje. Ta nowa mapa w skali 1:65.000 to dzieło Expressmapu i oni własnie szlak ten przerysowali z naszych "Bieszczadów Wysokich"

Nie byłem jeszcze z waszą mapą w terenie, ale jak na nią patrzę to coś mi się widzi że macie NIEPORÓWNYWALNIE lepiej niż konkurencja odwzorowane pokrycie terenu - zadrzweiwienia każdego jaru i potoku, strumyczka itd. Zaznaczyliście też sporo polan, których na innych mapach nie ma. Wielkie brawa !!!!!!!!!!!!!! To ogromny plus i postęp.
Przy tych pracach opieralismy się na dokładnych zdjęciach satelitarnych NASA z lat 2000-2003 więc w miarę aktualne. Benedyktońska to praca :D, ale są tacy, których podnieca "górna granica lasu"

Bardzo dobrze macie też opracowaną tzw. treść turystyczną - na waszej mapie zlokalizować można masę reliktów przeszłości, których na innych mapach nie ma. W tej dziedzinie kiedyś ogromnym postępem był Compass, ale teraz został za wami baaaaaardzo daleko w tyle.
Cóż, po prostu jesteśmy prawie na miejscu, współpracujemy z "miejscowymi" i staramy się, a nie robimy tego dla kasy.