Dokładniej obydwie te drogi są finansowane z tego samego programu pomocowego - Phare 2003 Polska - Słowacja / link podałem w temacie dot. przejścia/.Zamieszczone przez irek
A wracając do tematu - oczywiście trzeba ciągle coś unowocześniać, naprawiać, remontować, czasem budować od podstaw. Trzeba mieć tylko nadzieję że czas "radosnej twórczości" minął bezpowrotnie, budowanie będzie odbywać się z sensem. Jakieś zabezpieczenie stanowi to iz prawie cały teren jest w jakiejś formie chroniony. Ja np. nie jestem narciarzem ale o ile wiem na dotychczas czynnych stokach narciarskich nie ma przepełnienia a wszystkie one są zlokalizowane w m iejscach bardziej dostępnych dla turystów, niz ten planowany na Jaśle, powinny o tym pamiętać władze gminy Cisna. Jeśli koniecznie trzeba iśc w tym kierunku, to może ulepszać to co w jakiejś formie już jest - trasy biegowe. Mysle że na początek warto byłoby w Bieszczadach naprawić to co naprawy wymaga - drogi , dostosowując je do wymagań ruchu turystycznego budując np. parkingi w miejscach widokowych.
Nie do końca ma rację założyciel tematu - w Bieszczadach są obiekty o różnym standarcie, także dla zamoznych turystów z zachodu np. w Czarnej, nie zdarza sie raczej by ktos rezygnował z wyjazdu w Bieszczady z powodu braku mozliwości zakwaterowania. Myślę że warto najpierw uporządkować to co już jest a potem mysleć o ewentualnej rozbudowie.

Odpowiedz z cytatem
Zakładki