Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 96

Wątek: Kolejna fotozagadka

Bieszczadnik Awatar Zosia samosia
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    z łąk i pól

Domyślnie

Jabol!!!! nie doczytałam chyba Twojego posta!!!!!!!!!!!
    Ale albo czy na pewno???
    I czy jestes pewny, ze to Korbania?
    Słuchaj piwa chyba nie będzie, no chyba że jakoś sie doczepimy do tamtych :D
    A jednak.... zawsze Bieszczady... I Sanok, najpiękniejsze miasteczko świata :-))))

www.odkryjbieszczady.pl

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zosia samosia
    Jabol!!!! nie doczytałam chyba Twojego posta!!!!!!!!!!!
    Doczytałaś pewnie, tylko posty Jabola ewoluują ciągle, podążając z południa i południowego wschodu w coraz bardziej właściwym kierunku.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Domyślnie

Korbania, Korbania - góra, która potrafi cudnie ugościć wędrowca w lecie. Moc borówek, malin i piękny widoczek pod patryjką...Najlepiej wejść od Łopienki z przełęczy Hyrcza, a zejść do Bukowca do baru "Korbania"...Albo odwrotnie:z baru "Korbania"...itd.- ale to już cięższa sprawa, powinni przyznawać w tę str więcej punktów na odznakę GOT
    Słuchaj piwa chyba nie będzie,
    Chyba przestanę pić piwo...Do d... z takim piciem, raz wygram raz nie wygram...
    Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Jabola ewoluują ciągle, podążając z południa i południowego wschodu w coraz bardziej właściwym kierunku.
    ... i tak dobrze, zważywszy prędkość jaką moja myśl przewędrowała sobie taką przestrzeń po Bieszczadach Mogła przecież wędrować z prędkością piechura... a mogła i pobłądzić i psychiatrę na pomoc wołać...
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2005
    Rodem z
    Kraków (Prądnik Czerwony, na Nową (C)huć zamieniony...)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lech Rybienik
    Z okna, drzewa czy ambony myśliwskiej?
    Z okna Chatki Puchatka nie, bo ona jest wyżej

Z ambony też nie, bo tam nie ma ambon (chyba że niedawno postawili )

No to pozostaje drzewo :D :D :D
    Pozdrawiam
    mj

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2005
    Rodem z
    Kraków (Prądnik Czerwony, na Nową (C)huć zamieniony...)

Domyślnie

Uuups... ja też widzę czegoś nie doczytałem.... No nic, z rana jestem dziś ciutek nieprzytomny...
    O Korbani myślałem, ale tak daleko wzrok mój stamtąd nie sięgnąl - jak tam bywałem, to widok nie był aż tak dalekobieżny

Cytat Zamieszczone przez Jabol
    Chyba przestanę pić piwo...Do d... z takim piciem, raz wygram raz nie wygram... Laughing Laughing Laughing
    A ja odpowiadać na fotozagadki... Skoro nawet Jabol ma wątpliwości
    Pozdrawiam
    mj

Domyślnie

Nie martwcie sie i tak Zosia oferuje tylko piwo wirtualne więc tak naprawdę nikt nic nie stracił

Bieszczadnik Awatar Zosia samosia
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    z łąk i pól

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barszczu
    Nie martwcie sie i tak Zosia oferuje tylko piwo wirtualne więc tak naprawdę nikt nic nie stracił
    Jakie wirtualne? jakie wirtualne......? Ja wcale nie oferowałam piwa i od razu to zaznaczyłam :D

Cytat Zamieszczone przez Jabol
    Chyba przestanę pić piwo...Do d... z takim piciem, raz wygram raz nie wygram...
    Jabol nic nie jest do dupy!!! wszystko jest ok, ponieważ piwo jednak dostaniesz!
    Załatwiłam Ci pół skrzynki dowolnego browara, takiego jak lubisz. Jesli reeds - nie ma sprawy. Możesz dostac też imbirowe, lub jak wolisz bezalkoholowe :D :D :D :D
    Te pół skrzynki odstapi mi dla Ciebie Barszczu a wypijecie je w chatce pod Obnogą!
    Mało tego - zobowiazał sie, że je wyniesie
    W zamian za to ja nie będę męczyć go na forum o nazwę tego miejsca a pierwotnie miałam taki wredny zamiar :D :D .
    Prawda Rafał ?
    Przy okazji ja tez mam się tam piwa napić

Cytat Zamieszczone przez misiekjakub
    O Korbani myślałem, ale tak daleko wzrok mój stamtąd nie sięgnąl - jak tam bywałem, to widok nie był aż tak dalekobieżny
    :
    No jest dalekobieżny. Aż sama się zdziwiłam, że aż tak bardzo :)
    Ale się nie martw. Jak nie będziesz mógł iść to chętnie wyślę fotki na maila :)

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Doczytałaś pewnie, tylko posty Jabola ewoluują ciągle, podążając z południa i południowego wschodu w coraz bardziej właściwym kierunku.
    Istotnie - masz rację Piotrze
    Posta Jabola ewoluują ciągle

No faktycznie fotki były zrobione z miejsca, które na mapie Compassa nosi nazwę Korbania 894m, zaś na mapie Ruthenusa jest to Patryja lub Patrola - podana wysokość identyczna.
    więc jak kto chce :) :) :)

Dodam jeszcze, że chyba od tego właśnie miejsca powinno się pokazywać Bieszczady.
    Z żadnego innego chyba takich widoków nie ma! Po prawej mamy całe Bieszczady Wysokie, bardziej w lewo Otryt, Tołsta. Doskonale widoczne rejony Zatwarnicy.
    W dali Czarna. No i zalew Soliński. Werlas, Polańczyk, Bukowiec, Solinka, no trudno wymienić - po prostu całe Bieszczady!
    Moim zdaniem to nie od Polonin powinno się zaczynać, ale właśnie od Korbani.
    Tam naprawdę można się zachwycić!
    No i wejście kapitalne zarówno od strony Tyskowej (nieoznakowane) jak i Bukowca.
    No to chyba tyle ja. pozdrawiam wszystkich :) :) :)
    A jednak.... zawsze Bieszczady... I Sanok, najpiękniejsze miasteczko świata :-))))

www.odkryjbieszczady.pl

Bieszczadnik Awatar Lech Rybienik
    Na forum od
    06.2004
    Rodem z
    Przemyśl/Warszawa

Domyślnie

Cóż... jako bywalec około Korbaniowego terenu w pierś się z hukiem gromkim biję.
    Powinienem był skojarzyć natychmiast. Ostatni raz byłem na Korbani w grudniu, i nie pamietam aby ten widoczek był właśnie taki. Czy teraz ( ostatnie kilka miesięcy) okolice szczytu zostały przetrzebione w znaczny sposób???

Hmmm a może to mnie się coś poprzestawiało...wybaczcie więc. JUTRO SIĘ ŻENIĘ.
    Lech

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Domyślnie

chyba od tego właśnie miejsca powinno się pokazywać Bieszczady.
    no to mamy Klub Miłośnikow Korbanii vel Patryji
    Cytat Zamieszczone przez Lech Rybienik
    Czy teraz ( ostatnie kilka miesięcy) okolice szczytu zostały przetrzebione w znaczny sposób???
    odnoszę wrażenie że zarastają coraz bardziej ale ręczę że po trzech pifkach będziesz stał na szczycie punktu triangulacyjnego i podziwiał panoramkę 360 stopni
    Załatwiłam Ci pół skrzynki dowolnego browara,
    Tyskie xiążęce preferuję :) od siebie też mogę dodać jakąś zacną tinkturę, trzeba mieć jedynie baczenie coby nirwany nie zaliczyć...A w ramach pokuty weźmiemy wory i zniesiemy to co wnieśliśmy plus śmieciory po brudasach ktorzy tam czasem niestety trafiają a jak na takowych trafimy to ich z fantazją po rabiemu spacyfikujemy Zgoda?
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Bieszczadnik Awatar Lech Rybienik
    Na forum od
    06.2004
    Rodem z
    Przemyśl/Warszawa

Domyślnie Nowa fotka

Zgoda!!!

A ja jeszcze zadam pytanko...
    Tym razem mniej szczegółowe.
    Czy ktoś domyśla się w jakiej części Biesów znajduje się przedstawiona na zdjęciu rudera?
    Pytanie nie jest konkursowe - ja się zdziwiłem trafiwszy na nią.
    Wystarczy podać między jakimi wioskami :)
    Lech
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)