Jabol!!!! nie doczytałam chyba Twojego posta!!!!!!!!!!!
Ale albo czy na pewno???
I czy jestes pewny, ze to Korbania?
Słuchaj piwa chyba nie będzie, no chyba że jakoś sie doczepimy do tamtych :D
Jabol!!!! nie doczytałam chyba Twojego posta!!!!!!!!!!!
Ale albo czy na pewno???
I czy jestes pewny, ze to Korbania?
Słuchaj piwa chyba nie będzie, no chyba że jakoś sie doczepimy do tamtych :D
A jednak.... zawsze Bieszczady... I Sanok, najpiękniejsze miasteczko świata :-))))
www.odkryjbieszczady.pl
Doczytałaś pewnie, tylko posty Jabola ewoluują ciągle, podążając z południa i południowego wschodu w coraz bardziej właściwym kierunku.Zamieszczone przez Zosia samosia
![]()
Korbania, Korbania- góra, która potrafi cudnie ugościć wędrowca w lecie. Moc borówek, malin i piękny widoczek pod patryjką...Najlepiej wejść od Łopienki z przełęczy Hyrcza, a zejść do Bukowca do baru "Korbania"...Albo odwrotnie:z baru "Korbania"...itd.- ale to już cięższa sprawa, powinni przyznawać w tę str więcej punktów na odznakę GOT
Chyba przestanę pić piwo...Do d... z takim piciem, raz wygram raz nie wygram...Zamieszczone przez Zosia samosia
![]()
![]()
![]()
... i tak dobrze, zważywszy prędkość jaką moja myśl przewędrowała sobie taką przestrzeń po BieszczadachZamieszczone przez Piotr
Mogła przecież wędrować z prędkością piechura...
a mogła i pobłądzić i psychiatrę na pomoc wołać...
![]()
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Z okna Chatki Puchatka nie, bo ona jest wyżejZamieszczone przez Lech Rybienik
Z ambony też nie, bo tam nie ma ambon (chyba że niedawno postawili)
No to pozostaje drzewo :D :D :D
Pozdrawiam
mj
Uuups... ja też widzę czegoś nie doczytałem.... No nic, z rana jestem dziś ciutek nieprzytomny...
O Korbani myślałem, ale tak daleko wzrok mój stamtąd nie sięgnąl - jak tam bywałem, to widok nie był aż tak dalekobieżny
A ja odpowiadać na fotozagadki... Skoro nawet Jabol ma wątpliwościZamieszczone przez Jabol
![]()
Pozdrawiam
mj
Nie martwcie sie i tak Zosia oferuje tylko piwo wirtualne więc tak naprawdę nikt nic nie stracił![]()
Jakie wirtualne? jakie wirtualne......? Ja wcale nie oferowałam piwa i od razu to zaznaczyłam :DZamieszczone przez barszczu
Jabol nic nie jest do dupy!!! wszystko jest ok, ponieważ piwo jednak dostaniesz!Zamieszczone przez Jabol
Załatwiłam Ci pół skrzynki dowolnego browara, takiego jak lubisz. Jesli reeds - nie ma sprawy. Możesz dostac też imbirowe, lub jak wolisz bezalkoholowe :D :D :D :D
Te pół skrzynki odstapi mi dla Ciebie Barszczu a wypijecie je w chatce pod Obnogą!
Mało tego - zobowiazał sie, że je wyniesie![]()
![]()
![]()
![]()
W zamian za to ja nie będę męczyć go na forum o nazwę tego miejscaa pierwotnie miałam taki wredny zamiar :D :D .
Prawda Rafał ?![]()
Przy okazji ja tez mam się tam piwa napić
No jest dalekobieżny. Aż sama się zdziwiłam, że aż tak bardzo :)Zamieszczone przez misiekjakub
Ale się nie martw. Jak nie będziesz mógł iść to chętnie wyślę fotki na maila :)
Istotnie - masz rację PiotrzeZamieszczone przez Piotr
![]()
Posta Jabola ewoluują ciągle![]()
![]()
No faktycznie fotki były zrobione z miejsca, które na mapie Compassa nosi nazwę Korbania 894m, zaś na mapie Ruthenusa jest to Patryja lub Patrola - podana wysokość identyczna.
więc jak kto chce :) :) :)
Dodam jeszcze, że chyba od tego właśnie miejsca powinno się pokazywać Bieszczady.
Z żadnego innego chyba takich widoków nie ma! Po prawej mamy całe Bieszczady Wysokie, bardziej w lewo Otryt, Tołsta. Doskonale widoczne rejony Zatwarnicy.
W dali Czarna. No i zalew Soliński. Werlas, Polańczyk, Bukowiec, Solinka, no trudno wymienić - po prostu całe Bieszczady!
Moim zdaniem to nie od Polonin powinno się zaczynać, ale właśnie od Korbani.
Tam naprawdę można się zachwycić!
No i wejście kapitalne zarówno od strony Tyskowej (nieoznakowane) jak i Bukowca.
No to chyba tyle ja. pozdrawiam wszystkich :) :) :)
A jednak.... zawsze Bieszczady... I Sanok, najpiękniejsze miasteczko świata :-))))
www.odkryjbieszczady.pl
Cóż... jako bywalec około Korbaniowego terenu w pierś się z hukiem gromkim biję.
Powinienem był skojarzyć natychmiast. Ostatni raz byłem na Korbani w grudniu, i nie pamietam aby ten widoczek był właśnie taki. Czy teraz ( ostatnie kilka miesięcy) okolice szczytu zostały przetrzebione w znaczny sposób???
Hmmm a może to mnie się coś poprzestawiało...wybaczcie więc. JUTRO SIĘ ŻENIĘ.
Lech
no to mamy Klub Miłośnikow Korbanii vel PatryjiZamieszczone przez Zosia samosia
![]()
odnoszę wrażenie że zarastają coraz bardziej ale ręczę że po trzech pifkach będziesz stał na szczycie punktu triangulacyjnego i podziwiał panoramkę 360 stopniZamieszczone przez Lech Rybienik
![]()
Tyskie xiążęce preferuję :) od siebie też mogę dodać jakąś zacną tinkturę, trzeba mieć jedynie baczenie coby nirwany nie zaliczyć...A w ramach pokuty weźmiemy wory i zniesiemy to co wnieśliśmy plus śmieciory po brudasach ktorzy tam czasem niestety trafiająZamieszczone przez Zosia samosia
a jak na takowych trafimy to ich z fantazją po rabiemu spacyfikujemy
Zgoda?
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Zgoda!!!
A ja jeszcze zadam pytanko...
Tym razem mniej szczegółowe.
Czy ktoś domyśla się w jakiej części Biesów znajduje się przedstawiona na zdjęciu rudera?
Pytanie nie jest konkursowe - ja się zdziwiłem trafiwszy na nią.
Wystarczy podać między jakimi wioskami :)
Lech
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki