Dzieki za informacje. Poprawię to w moich materiałach. Pozdrowienia.
Dzieki za informacje. Poprawię to w moich materiałach. Pozdrowienia.
pozdrowieniazbyszekj
O jak się nam pięknie wątek piwno- zagadkowy rozwija :) :) :) :)
cerkiew naprawde piękna, szkoda że ją odmłodzono, dotąd uchodziła za najstarszą w Polsce a być może w Europie a teraz...... szkoda![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bardzo blisko najpiękniejszego miasta Podkarpacia.
Kto bedzie pożerał fuczki bądz hryczanyki w skansenowej knajpie (udostępnie przepis
) niech sobie przypomni o tym obiekcie i zahaczy o Ulucz :)
A jednak.... zawsze Bieszczady... I Sanok, najpiękniejsze miasteczko świata :-))))
www.odkryjbieszczady.pl
Też chętnie Wam opowiem, jak ją sam znalazłem. Mogę nawet trochę browarków wnieść i zniosę tyle samo /wagowo/ różności. Chętnie Cię poznam Barszczu osobiście.Zamieszczone przez barszczu
Pozdrawiam
bertrand236
przecież Ulucz nie jest blisko Krosna - więc chyba się pomyliłaś!!!Zamieszczone przez Martyna
![]()
Cerkiew w Uluczu jeszcze niedawno datowano na 1510 rok. Taka data to byłaby rzeczywiście rewelacja ale jest to zapewne data budowy wczesniejszej uluckiej cerkwi. Najnowsze (wspomniane badania) przesuneły te date o 150 lat do przodu, ale i tak jest wiekowa bardzo.
I nawzajem. W nadchodzący weekend (11-12.06) będę w Bieszczadach Wschodnich, a w następny (18-19.06) pracuję nad mapą okolic jeziora Solińskiego więc proponuje "wynoszenie" browarów do chatki na Kudriawie w terminie 24- 26 czerwca. Co Wy na to?Zamieszczone przez bertrand236
Z Poznania w Bieszczad mam kawałek. Urlop też muszę planować. Przepraszam, ale możemy się spotkać nie wcześniej niż w sierpniu. Proponuję, żebyście nie zawracali sobie mną głowy i "wynosili" kiedy tylko Wam pasuje. Korespondencyjnie i na odległość mogę sie z Wami stuknąć Xiążęcym w podanym przez Ciebie terminie.Zamieszczone przez barszczu
Pozdrawiam
bertrand236
No i kroi sie mini zlocikNajgorzej z tymi terminami...Mówić, mówili że być będą, ale czy przyjśc przyjdą mówić nie mówili...
Ja postaram sie być...Dograjmy termin, zsynchronizujmy zegarki...
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Jak ja bym miał tak blisko w Bieszczad to bym spod tej chatki do pracy dojeżdżał.Zamieszczone przez Jabol
![]()
![]()
Pozdrawiam
bertrand236
ostatni pracuje w okolicy jez. solińskiego wiec muszę to rozważyćZamieszczone przez bertrand236
![]()
O nie!!! najpiekniejszym miastem Podkarpacia jest Sanok oczywiście, i ta sprawa dyskusji nie podlega i wszyscy to wiedzą, a nie jakieś tam Krosno czy, że sie tak wyrażę miasto marzeń.Zamieszczone przez barszczu
Mam na to argumenty, na które nie ma mocnych.
A najlepsze pierogi są w Barze "Smak" - Długi może poswiadczyć :)
A jednak.... zawsze Bieszczady... I Sanok, najpiękniejsze miasteczko świata :-))))
www.odkryjbieszczady.pl
No to jest nas dwóch :D Barszczu mnie już tu mobilizował do wnoszenia :D :D :DZamieszczone przez bertrand236
Pozdrawiam
mj
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki