Tylko gdzie je kupićZamieszczone przez Jabol
![]()
Długi
Tylko gdzie je kupićZamieszczone przez Jabol
![]()
Długi
Qpimy w sklepie u pani, u której zawsze zostawiam autko, moim zdaniem ważniejsze jest pytanie KIEDYZamieszczone przez długi
![]()
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Pierwsza fotka to zagadka: skad jest ten widoczek? Jest to miejsce z którego roztacza się piekna panorama na całe Bieszczady...Druga fotka: taki był widok z Korbanii w 1991 roku. Od tamtego czasu kiedy tylko mam okazję pstrykam zawsze jedną fotkę w tym kierunku. Widać do jakiego stopnia zawężają się widoki z tej polanki...
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Też cos dorzuce:
1. Co to za góra /skąd
2. Skąd widoczek?
Ostatnio edytowane przez Piotr ; 25-12-2007 o 17:10
Piotrze trudna ta zagadka :(
Nie wiem, ale ta góra to moze być Tołsta, tak mi jakoś nie wiem czemu podchodzi.
Tak od strony Terki, idąc na Studenne.
Ale równie dobrze moze to być górka w uroczej miejscowości sąsiadującej przez San z Uluczem :) . Co prawda to nie są Bieszczady :(
A propos, kto wie co ciekawego jest w Uluczu? :) (następna zagadka - chyba dam na luz)
No nie wiem, nie wiem :(
Aha, no nie ma się co martwić piwem tyskie xiążęce - w moim mieście jest do kupienia bez problemu, poza tym to sprawa sponsora i niech on się tym martwi :D :D :D :D
Jak obiecał, to obiecał!!! a nie chcesz imbirowego lub bezalkoholowego??? Na pewno nie?
kiedys na tym forum przeczytałam takie fajne hasełko - kochaj góry i nie pij- coś takiego chyba :D :D :D :D moze niedokładnie zapamietałam :D :D :D :D
ale to tak, tylko na marginsie.......
A jednak.... zawsze Bieszczady... I Sanok, najpiękniejsze miasteczko świata :-))))
www.odkryjbieszczady.pl
No fakt - ta pierwsza jest dosć trudna. Może nawet nie trudna zagadka, tylko słabe zdjęcie, które utrudnia identyfikacje tej znanej górki. Dodam dla ułatwienia że zrobiona z niebieskiego szlaku.Zamieszczone przez Zosia samosia
Za to druga wydaje mi się dość prosta - bo wystraczy podać skąd zrobiono fote. 1 i 2 nie mają ze sobą nic wspólnego, chcociaż troche podobne - to zupelnie inne pagórki.
Jest tam zabytkowa cerkiew z XVII wieku , grekokatolicka. W gminie Dydnia jest bodaj 6 czy 7 drewnianych kościołów i cerkwi. Kiedyś pracowałem w powiecie brzozowskim.Zamieszczone przez Zosia samosia
Pozdrawiam
naive
A ja myślałem że nieco starsza. Ale jak tam pracowałes to może masz rację. Ale mimo wszystko sprawdź z którego stulecia pochodzi cerkiew w Uluczu.
pozdrowieniazbyszekj
A poza tym jest to najstarszy zabytek architektury drewnianej na terenie Bieszczadow i terenach przyległych. Pozdrowienia
pozdrowieniazbyszekj
Przeprowadzona w ostatnich latach analiza dendrochronologiczna przeniosła datowanie budowy cerkwi na rok 1659. Wzniesiona z użyciem siekier i toporów (bez użycia pił) z drewna jodłowego pochodzącego z drzew ściętych w 1658r.Zamieszczone przez zbyszekj
Oczywiście tradycyjnie uważało sie iz jest to obiekt o ponad 100 lat starszy.
Pozdrawiam
naive
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki