Czy ktos wie czy remont Koliby sie juz zaczal czy tez mozna smialo jeszcze tam isc na nocleg?
Czy ktos wie czy remont Koliby sie juz zaczal czy tez mozna smialo jeszcze tam isc na nocleg?
z tego co wiem to żadnego remontu nie ma, budują tylko oczyszczalnię, więc koliba powinna być czynna
Jeszcze raczej nie - więc mozna spokojnie iść. Jak juz powiedziano wyżej powstaje tam oczyszczalnia, która ma byc gotowa do końca b.r.Zamieszczone przez Frugo
Z dobrze poinformowanych źródeł:
Z końcem czerwca odchodzi z Koliby Marysia (z braku możliwości porozumienia się stron co do dalszego funkcjonowania schroniska), przyjdzie kto inny. Sama Koliba będzie zburzona, a na jej miejscu powstanie nowy obiekt. Pewnie siakiś, tfu, murowaniec. Nie wiem natomiast czy nowe będzie budowane obok, co oznacza, że Koliba mogłaby funkcjonować bez przerwy (wydaje sie to bardziej prawdopodobne), czy tez najpierw ją rozwalą, a w tym miejscu postawią co innego.
Z bardzo dobrze poinformowanych źródeł:Zamieszczone przez Piotr
schronisko będzie czynne do końca czerwca, następnie zostanie rozebrane i na jego fundamencie zostanie postawione nowe - z gotowych elementów drewnianych. Wszystko ma być gotowe do końca roku. Nie wiem natomiast czy na tym placu budowy będzie funkcjonować pole namiotowe.
Marysię prawdopodobnie zastąpi Karolcia z Poznania
"Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,www.youtube.com/Anyczka24
Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."
www.anyczka20.fotosik.pl
Karolcia z Poznania to dziewczyna przyszłego kierownika schroniska - nie wiem jak ma na imię.Zamieszczone przez Anyczka20
Tak Marysie zastepuje Karolcia (zwana potocznie Karo)
A kierownik to Tomek (jojo)
Marysi tam jeszcze nikt nie zastępuje, bo jest tam do końca czerwca
Marysia jest do końca czerwca, fakt..... Ale nowa obsada jest już tam od jakiegos czasu.....i gospodarują sobie wspólnie.....z lepszym lub gorszym skutkiem.......
Prawdziwa przyjaźń przychodzi wówczas, gdy cisza między dwojgiem ludzi nie jest męcząca....
Wlasnie wrocilem z Koliby.
Oczyszczalnia juz skonczona i dziala
Co do samego schroniska, to nie wiadomo jeszcze wogole czy w tym roku je rozbiora. PW nie moze sie jeszcze zdecydowac.
Projekt schroniska jest bardzo fajny. Schronisko z bali na podmurowce z kamieni. Generalnie fajne. Nastepnym razem postaram sie wziasc projekt to dorzuce tutaj.
Dzisiaj w nocy i caly dzien praktycznie padalo pogoda stricte barowa.
Sporo o misiach sie slyszy, zwlaszcza w rejonie magury.
Obok schroniska w odleglosci okolo 150m widziano piekne slady misia i malego misia zdjecia do wgladu u Karoliny.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki