Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 203

Wątek: Koliba - remont

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie Odp: Koliba - remont

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    (...) Nie spałam także w Białym mimo, że prawdę powiedziawszy miał to być nasz nocleg. Przyszłyśmy z Koleżanką przed KIMB aby ulokowć się. Okazało się jednak, że pokój dwuosobowy jest wolny ale nie zostanie nam sprzedany, bo nie zapełniony do końca jest czteroosobowy. Nawet chciałyśmy się zgodzić ale okazało się, że w tym pokoju ulokowani są jacyś obcy faceci.
    Aż się wierzyć nie chce ! Przecież to się kwalifikuje do złożenia formalnej skargi ! Do kogo ? To już zależy od usytuowania formalno - organizacyjnego Hoteliku Białego. Poza tym ktoś kiedyś wydał im zgodę na prowadzenie działalności gospodarczej, są w jakiejś ewidencji, etc.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Nawet chciałyśmy się zgodzić ale okazało się, że w tym pokoju ulokowani są jacyś obcy faceci.
    Tym bardziej nie powinniście takiej okazji przegapić!
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar Pyra.57
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    stolica Pyrlandii

W Hoteliku Białym spałem przez kilka ładnych lat. Pamiętam, gdy ściany były pomalowane olejnicą a okna były mocno nieszczelne. Jednocześnie widziałem co roku zachodzące tam zmiany na lepsze. Do dziś z rozrzewnieniem wspominam pokoje z piecami, które wykorzystwałem na składzik rzeczy różnych. Hotelik miał swój klimat, wspólna kuchnia, wspolna łazienka i WC dla wszystkich gości. Oczywiście miał również minusy, mocno akustyczne ściany. Było to upierdliwe kiedy np. przyjeźdżała wycieczka szkolna a panie nuczycielki zamiast zająć się podopiecznymi zajmowały się sobą, wtedy noc zmieniała się w koszmar, ale mimo wszystko było tam fajnie. Często spotykało się tam bardzo sympatycznych i ciekawych ludzi. Ostatni znalazłem miejsce bardziej intymne i tańsze dlatego od trzech lat z Hoteliku Białego nie korzystam. Ja osobiście mam miłe wspomnienia z pobytu w tym miejscu.

pozdrawiam
    Marek

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Muszę Cię rozczarować.
    Ależ zupełnie mnie nie rozczarowałaś co do meritum sprawy - byłem pewien że tak właśnie jest.
    Jeżeli miałabym wymienić miejsca noclegowe w Bieszczadach, których najbardziej nie lubię, są nieprzyjazne to na pierwszym miejscu znalazłaby się chata socjologa na Otrycie, a na drugim Kremenaros w Ustrzykach Górnych zaś na trzecim Pod tarnicą w Wołosatem i hotelik Biały w Ustrzykach Górnych.
    Nie znam lub nigdy nie wspólpracowałam z właścicielami wymienionych obiektów. Nigdy w żadnym z wymienionych przeze mnie obietów nie spałam. Za to we wszystkich imprezowałam. Łącznie z Kolibą.
    Opieram się na zdaniu Gości lub osób którym te obiekty poleciłam.
    To napisz jeszcze dwa słowa w uzupełnieniu - oczywiście zdaniem gości - czemu nieprzyjazne są Hotelik pod Tarnicą i Chata Socjologa. Wbrew pozorom takie informacje na forum są dla wielu turystów dość istotne.
    ps - nie bronię tych obiektów, chciałbym wiedziec z czystej ciekawości.
    Ostatnio edytowane przez Piotr ; 12-08-2008 o 13:54
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

lucyna
    Guest

@Piotr

Chata Socjologa to temat rzeka. Są osoby które dobrze się tam czują i są takie które jej serdecznie nie cierpią. Mi osobiście przeszkadza w chacie swoisty klimat i ten charakterystyczny zapaszek. Na szkoleniu przewodnickim usłyszałam kilka niezbyt dobrych słów o tym miejscu od innych przewodników. Kiedyś chciałam tam pójść z Kolegami. To miejsce nie dla Ciebie to była ich odpowiedź. Podobne komentarze słyszałam o tej budzie w Wetlinie. Kiedyś pokłócicliśmy się oceniając Bazę ludzi spod mgły.

Hotelik zaś to dłuższa historia. Kiedyś zamieszkali tam moi znajomi i mieli niezbyt ciekawą przygodę. Zostali okradzeni przez innych gości. Poza tym w czasie ich pobytu zdarzały się głośne imprezy części gości i nikt nie reagował.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 12-08-2008 o 18:56

Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

myślę że to dzieje się w UG wynika z tego że UG są w parku. Jak ktoś ma dom- przerabia na agroturystykę, ale nic nowego nie powstaje, i jak widzę poczynania Padre Imperatore Parku długo nic nie powstanie. Tak więc skoro konkurencji nie ma, to po co się starać? Ja UG cenię sobie jedynie za to że jest sklep gdzie sprzedają Perłę, i w zajeździe, choćby nie wiem jak utyrane "barmanki" podają zimny żurek zawsze z uśmiechem. Jeśli chodzi o nocleg w UG polecam przystanek pks, ciepło wygodnie..... no i SG pilnuje plecaków :)
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Nie spałam także w Białym mimo, że prawdę powiedziawszy miał to być nasz nocleg. Przyszłyśmy z Koleżanką przed KIMB aby ulokowć się. Okazało się jednak, że pokój dwuosobowy jest wolny ale nie zostanie nam sprzedany, bo nie zapełniony do końca jest czteroosobowy.
    Poważnie?

Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Ustrzyki Dolne

Oj a ja tam myślę że jak ludzie nadal będą przychodzić do Koliby i nadal nie będą się chować gdzieś tam po kątach tylko będą otwarci, to klimat pozostanie mimo że chatka się zmieni. Bo to przecież będą tylko inne mury ale miejsce to samo a tak właściwie to klimat zależy od ludzi.
    Ostatnio edytowane przez hucuł ; 23-08-2008 o 17:08

Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

naturalnie, a jak wejdziesz między wrony- musisz krakać tak jak one. Bo Cię zadziobią. Z resztą... w sezonie to zawsze dzicz jest. Jesienią i zimą to klasa.

Bieszczadnik Awatar DUCHPRZESZŁOŚCI
    Na forum od
    10.2006
    Rodem z
    z brzozowego gaju na Podlasiu, obecnie piaski mazowieckie

Z przykrych doświadczeń to Kremenaros. Szukając noclegu w Ustrzykach Górnych wlazłam tam i dostałam od razu alergii. Mój nos mi powiedział, że tam jest grzyb. Nie spałam także w Białym mimo, że prawdę powiedziawszy miał to być nasz nocleg. Przyszłyśmy z Koleżanką przed KIMB aby ulokowć się. Okazało się jednak, że pokój dwuosobowy jest wolny ale nie zostanie nam sprzedany, bo nie zapełniony do końca jest czteroosobowy. Nawet chciałyśmy się zgodzić ale okazało się, że w tym pokoju ulokowani są jacyś obcy faceci.
    W Ustrzykach Górnych, zatrzymuję się od kilkunastu lat w Hoteliku Białym i jakoś mnie nie razi to, że ludzi dokwaterowuje się do innych. Tam zwsze tak było i mi to nigdy nie przeszkadzało. Co roku spotykam fajnych ludzi. A po zejściu z gór wyśmienicie smakuje zrobiona przez siebie jajecznica na boczku, wysmażona na tutejszej kuchni. Na dodatek wspólnie ze wspóllokatorami podlana obficie gorzałeczką i okraszona opowiadaniami. A wpółlokatorami bywali nie tylko rodacy, ale też Słowacy, Niemcy, oraz spotkałem Szkota (o dziwo, wcale nie skąpego). Co prawda jakoś nigdy nie dostałem propozycji dokwaterowania do pań. Widać nie zasłużyłem na Taki przywilej jak Lucyna
    Dlatego też uważam, że Ci co nie spędzili nawet jednego noclegu nie powinni źle mówić o tym obiekcie.
    Co do Kremenarosa, to akurat będę zgodny z Lucyną. Jedną noc tam spędziłem i na więcej nie mam ochoty.
    Pozdrawiam
    DUCHPRZESZŁOŚCI

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)