Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 8 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 203

Wątek: Koliba - remont

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Anyczka20
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Sanok / Dublin

Domyślnie Odp: Koliba - remont

aj tam, aj tam :)
    Podobno klimat tworzą ludzie, więc będziemy mieli okazję się przekonać o klimacie tego miejsca, skoro zostają dawni gospodarze...a i turyści czy stali bywalcy też na pewno zajrzą, choćby z ciekawości. Mi się podoba :))))
    "Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,
    Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
    Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."

www.anyczka20.fotosik.pl
    www.youtube.com/Anyczka24

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

30lat bez remontow i bedzie ok.. czas chyba bedzie dzialal na korzysc tego miejsca...

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    teraz jak się do stołu będzie siadało to ręce myć będzie trzeba, a kto wie może i koszule zmieniac....
    ja bym tam wpuscila z dwie setki ubloconych po szyje wedrowcow zeby troche pobiegali w kolko

ale czy wogole tacy beda za prog wpuszczani? i czy beda mieli po co wchodzic...

albo moglby ktos wjechac konno jak za dawnych czasow do bieszczadzkich knajp...

Cytat Zamieszczone przez Aleksandra Zobacz posta
    Do tego proponuje ogień .
    a ogien oczywiscie za szybką, jak w telewizorze coby popiol przypadkiem nie nabrudzil na sterylna podloge
    Ostatnio edytowane przez buba ; 04-10-2010 o 10:29
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Fatalny architekt... Kto to widział: NOWE i CZYSTE schronisko?! Nie lepiej było odkupić za grosze i wstawić wyposażenie z Kremenarosa?!

Bieszczadnik Awatar Aleksandra
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    30lat bez remontow i bedzie ok.. czas chyba bedzie dzialal na korzysc tego miejsca...

ja bym tam wpuscila z dwie setki ubloconych po szyje wedrowcow zeby troche pobiegali w kolko

ale czy wogole tacy beda za prog wpuszczani? i
    Spokojnie - widziałam już tych ubłoconych tyle, że jak na schronisko przystało od pewnego momentu buty poczekają na właściciela.

Fatalny architekt... Kto to widział: NOWE i CZYSTE schronisko?!
    Architekt powiadasz? Ja jestem ciekawe ... zresztą, po PW można byłoby oczekiwać bardziej "bieszczadzkiego" projektu. Choć jak inni powiadają - mogło być gorzej.

Podobno klimat tworzą ludzie, więc będziemy mieli okazję się przekonać o klimacie tego miejsca, skoro zostają dawni gospodarze...
    I całe szczęście
    "niech będą błogosławione wszystkie drogi proste, krzywe, dookolne…"
    http://takiewedrowanie.blogspot.com/

Bieszczadnik Awatar manio
    Na forum od
    05.2004

Byłem tam w sobotę i nawet tam spałem (w pokoju z fotki nr3).Wszystko pachnie jeszcze nowością ,ale mnie się podoba.Główny filar ze starej Koliby stoi przy kuchni, tylko starej kanapy brak.

Manio - a możesz mnie poinformować jak ceny za nocleg. Wybieram się niebawem, i wszedzie gdzie dzowniłem już wszystko pozajmowane(nawet w Jabłonkach). Jeszcze mi tylko Funia w Wetlinie pozostała, ale u niej może być drogo - a ja chcę tylko na dwie nocki, więc może w Kolbie...

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Piszcie co chcecie mi się to schronisko, jako budynek po prostu nie podoba i już.
    Ani proporcji, ani związku z architekturą tego rejonu.
    Taki "potworek" architektoniczny jak "góralskie karczmy", które można spotkać wszędzie w całej Polsce.

B.

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Tak. Gdy ujrzałem nową Kolibę w realu (jeszcze nie dokończoną) nieco mnie odrzuciło. Ale wolę jednak taki styl niźli cudowną budowlę w Dwerniku w pobliżu mostu na Sanie.
    Jednak pomimo utyskiwań na styl tego budynku muszę też wygłosić pochwały. Po pierwsze za tempo budowy. Po drugie - za gont. Bardzo to już zapomniane pokrycie dachów.
    Trza d...ruszyć i przemieszkać tam z nockę. Może dopiszę więcej pochwał. Znaczy - ma być piękny wschodzik, zachodzik i gwiazdy nad Caryną. Wtedy polubię to miejsce na nowo:)
    Barnabo, a Ty zabierasz mydło w góry!?:O Niedoczekanie...
    Pozdrawiam,
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

sturnus
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
    T[...]
    Jednak pomimo utyskiwań na styl tego budynku muszę też wygłosić pochwały. Po pierwsze za tempo budowy. [...]
    No to porozmawiaj z Tomkiem i Karolą... Deczko ponad rok poślizgu... Naczekali się, oj naczekali... Ja też...

Pozdrawiam

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez sturnus Zobacz posta
    No to porozmawiaj z Tomkiem i Karolą... Deczko ponad rok poślizgu... Naczekali się, oj naczekali... Ja też...

Pozdrawiam
    Nie wiem ile załatwiali formalności i inne takie...chodzi mi o tempo robót. Ale to i tak już bez znaczenia. Ogólnie wiadomo, że przygotowanie inwestycji to w tym kraju jeden koszmar. A jeszcze w PN-ie:) Żeby zburzyć stary, parterowy, zmurszały, nie używany od 30 lat barol 30 x 4x 2,6 m musiałem po pierwsze zrobić projekt;> Później woziłem się z jego zatwierdzaniem, z zezwoleniami, musiałem zrobić jakiś plan BHP, dupa jasiu i inne papiery, a później, po 1,5 miecha papierków wpadła kopara, wywrotka i za 10 godzin budy nie było;> Mogę sobie nieco wyobrazić ile trwała papierologia w przypadku budowy takiego domu:P Kraj przyjazny dla obywatela:P
    Pozdrawiam,
    D.
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)