Faktycznie mogą nie zdążyć :) Dzięki za zdjęcie.
Faktycznie mogą nie zdążyć :) Dzięki za zdjęcie.
Koliba najwcześniej ma stanąć za rok czyli gdzieś tak w czerwcu (bo w czerwcu zaczęła się budowa )
Dwa dni przez rozpoczęciem rozbiórki miałam przyjemność rozmawiać z tymczasowym, kilkudniowym Opiekunem Koliby. Z tego co pamiętam mówił mi, że Schronisko zostanie oddane za dwa lata.
A jaki będzie miało to nowe schronicho wygląd? Czy też będzie to forma przytulnego szałaso-domku, czy rozwalisty, nieprzemyślany w formie budynek, jak nie przymierzając, siedziba jednej osłanki NAD Dołżycą?:P
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
masz rację Derty! Po mojemu to nowej budowli będzie bliżej do hotelu dla vipów, a daleko będzie do budowli do której ciągną ludzie spirytotwórczy. W ogóle to ja nie wiem dlaczego tę konstrukcję zburzono. Schody nie trzeszczały bardzo, słup z rzeźbą był jeszcze stablilny.... Co będzie nowego? Ano nowe będzie odpowiadało standardom UE, czyli porcelana najwyższej klasy gładkości co by pośladków nie pohaczyć, zapewne będzie masa pokoi gdzie snoby będą mogły się izolować od "plebsu" rozpaczliwie usiłującego zrobić w stołówce to co kiedyś było w koło rzeźbionego słupa. Skoro goście nie będą przybywać z plecakami tylko torbami na kółkach- konsekwencją będzie możliwość dojazdu (która nie była ostatnio żadną nowością), możliwe że pod schroniskiem będzie wielopoziomowy parking- tak, aby sobie owi przybysze kółek na kamieniach przypadkiem nie porysowali. Naturalnie w schronisku będzie ciągły dostęp do prądu, a w raz z nim wszelkich dobrodziejstw: dość gitar- skoro jest stereo, dość kiełbaski z ogniska skoro jest mikrofalówka.
Realizacji takiej wizji się obawiam...
https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!
Nie wiem czy byly wizualizacje nowej KolibyKoliba1.jpg
Koliba2.jpg
Koliba.jpg
No co, postęp idzie...grupa targetowa sie zmienia...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)