No ba...dziewczyny swoimi głosami zachwycają za każdym razem :D Z tego co wiem niestety na razie brak funduszy na wydanie płyty :(Zamieszczone przez ebik
No ba...dziewczyny swoimi głosami zachwycają za każdym razem :D Z tego co wiem niestety na razie brak funduszy na wydanie płyty :(Zamieszczone przez ebik
"Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,www.youtube.com/Anyczka24
Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."
www.anyczka20.fotosik.pl
Heheheh:D Jestem wdzieczny Tobie i Bracholowi za porzadne uksztaltowanie moich gustow muzycznych...Gdyby nie wy to pewnie bym teraz sluchal hiphop-polo i chodzil w smiesznych spodniach:DZamieszczone przez Jabłonka
Nastepna moja propozycja:
Norah Jones " Come away with me"- Od niedawna mam ta plytke. Kobietka ma przepiekny glos bardzo nastrojowa muzyka i do samochodu jak i do pykania fajki na szlaku. Jak na razie muzyka sprawdzona jedynie na angielskich klifach i wierzcie mi daje rade...Ale we wrzesniu sprawdze czy da rade w bieszczadach:D
Pozdrawiam
http://www.flickr.com/photos/bison86/
http://picasaweb.google.com/Bison86
Po drogach wedrować, zrobić co tylko sie da aż sie dopełni czas...
Malutkie pytanko.Może ktoś z Was dysponuje nagraniami z 1 Festiwalu Piosenki Prawdziwej,i chciałby się nimi ze mną podzielić?. Muzyka też niejako bieszczadzka,bo czasem ,przy ognisku słyszy się mniej,lub bardziej zaawansowanych naśladowców Jacka Kaczmarskiego,Jacka Zwoźniaka,czy Andrzeja Garczarka,którzy przecież wzieli udział w tym festiwalu....niedługo 24 rocznica,odkąd w Hali "Olivii" śpiewało sie "prawdziwie",a oficjalnie nie ukazało się nic :(
Ja jakoś w Bieszczadach muzyki nie slucham.... Pzrecież tam już jest muzyka... muzyka szmeru potoku, świergotu ptaków, zawodzenia jeleni, grzmotu, wiatru, szumu drzew... nie będę chyba z walkmenem łaził na uszach...
A co do skojarzeń to hmmm.... WGB, Kaczmarski, jakieś bluesy, (niestety)SDM a wszystko we własnym niezapomnianym wykonaniu![]()
Poza tym klub wesołego szampana :) nie zapomnę tego lata i tej piosenki (nie lubię jej bardzo!!!) bo to było pierwsze bieszczadzkie lato, a ten utworek leciał w każdym miejscu, gdzie było jakieś radio:(
Jest jeszcze jeden wykonawca, którego bardzo cenię, to Mariusz Zadura, kojarzy mi się nie tylko z bieskami ale generalnie z łażeniem po górach... jeśli by kto miał jakieś archiwalne nagrania + teksty + nuty/chwyty będę dźwięczny niezwykle!
Z archiwalnych nagrań mam 2 utwory: "Szkic do portretu" i "Chory na wyobraźnię" na kasetach z przebojami trampów. Jakby Cię interesowało to pisz :)Zamieszczone przez damian
Dzięki olka! To mam... Mam jeszcze gdzieś ze dwie inne mp3, jak chcesz poślij mi na priva swój e-mail to ci podeślę, jak tylko wymienie zasilacz w kompie :( prawda że ladnie śpiewa:) Szukam tekstu, chwytów i samego nagrania piosenki "Pożegnanie" (chyba) leci to tak: 'Zostawiam was góry na laskę i nielaskę nieba...' tzn, tekst mam, ale z moim drewnianym uchem chwytów nie potrafię dorobić, bo skomplikowane![]()
Jakby kto mial?? Please!!!!!
POZDRAWIAM
DP
Zamieszczone przez damian
![]()
hej, miałam kiedyś pare kaset z serii "przeboje trampów' lecz gdzies mi sie zapodzialy przy przeprowadzce, a dzis to ich sie juz nigdzie zdobyc nie da...![]()
tesknie do nich niezmiernie i bylabym wdzieczna za jakiekolwiek "trampowe" lub "trampowopodobne" mp3ki (np. ten Zadura...)
z góry wielkie dzięki
zosia
zosia2001@yahoo.com :)
jeszcze jedno pytanie:
słyszał ktoś kiedyś o b. tucholskiej?!
albo o piosence o fioletowej nadziei?
A czy moze ktos posiada muzyke filmowa Michała Lorenca z filmu "Prowokator". Klimatem podobna do "Bandyty".
Pozdrawiam
Jaro
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki