Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 14 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 149

Wątek: NIENAWIDZĘ CHIŃSKICH ZUPEK!!! Czyli co pitrasić w Bieskach..

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Domyślnie

Witencja :)

Cytat Zamieszczone przez Zosia samosia
    [...] Cała ta pisanina, jest pisaniem "sobie a muzom",[...]
    A więc jestem muzą (Muzą?), bo czytam te przepisy i ZAMIERZAM STOSOWAĆ W TERENIE!! :D A nie tylko placek po 'bieszczadzku' i nieśmiertelne pierogi kupować. Nawiasem mówiąc widziałem kiedyś na polu namiotowym w Berehach Grn panią, która przed namiotem walcowała na stolnicy zrobionej z kawałka sklejki ciacho, chyba właśnie na pierogi, a może na makaron.
    Takich patentów na jadełko, gdy MUSI być inaczej niż na codzień, albo gdy od 5 dni leje, albo gdy braknie kasy, takich patentów potrzeba jak najwięcej :) A więc MUZY! Do garów!! :D I do piór!!
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2005
    Rodem z
    Kraków (Prądnik Czerwony, na Nową (C)huć zamieniony...)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Derty
    A więc MUZY! Do garów!!

Derty, okropny jesteś

Ale na poważnie - ja też sobie złożę z tego wątku niezłą książkę kucharska. I też przetestuję w praktyce. No, może nie wszystko - Jabolowe lody tro raczej nie dla mnie (jako szanujący się niedźwiedź nie szlajam się w zimie po górach. To ynacyz, ostatnio si sylajam, ale nie po Biesach :( )...

Podzrućcie jeszcze coś smakowitego :D
    Pozdrawiam
    mj

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2005
    Rodem z
    Kraków (Prądnik Czerwony, na Nową (C)huć zamieniony...)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiekjakub
    To ynacyz, ostatnio si sylajam
    Czyż to nie piękne?
    Tak to wygląda, gdy XPek głupieje (mój sam przełącza sobie język na klawiaturze)
    Pozdrawiam
    mj

Bieszczadnik Awatar Astra:)
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie

[quote="Zosia samosia"]Wiec po kiego grzyba zawracac? sobie g?owe?a? kucharska?/quote]
    haha zosiu po takiego, zeby sobie smaka narobic
    Pichcenie to frajda, takze w gorach :D a jak sie nie chce, albo nie ma czasu- to te batony i kanapki- o ktorych wspomnialas bez potrzeby- sa zawsze w plecaku ;p

Bar "Rys" albo "Smak"... leeee... nie ten klimat, nie ta smiechawa i nie ta sama przyjemnosc

Pozdrawiam
    V CZART Granie

Bieszczadnik Awatar Zosia samosia
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    z łąk i pól

Domyślnie

a ja tam jem po to żeby żyć a nie żyje po to żeby jeść!!!!
    Jedni wolą to - inni co innego.
    A gotowanie ma faktycznie klimacior, jest smieszne i wesołe, he he he.
    Możesz latać po Biesach z patelnią i wałkiem do ciasta, jednak mnie do tego nie przekona chyba żaden argument. A co zrobić z wody, konserwy, makaronu, ryżu itp. wiem i bez książki kucharskiej. (także wirtualnej)
    Pozdrawiam również
    A jednak.... zawsze Bieszczady... I Sanok, najpiękniejsze miasteczko świata :-))))

www.odkryjbieszczady.pl

Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie

Hahaha! A kto Ci powiedzial, ze z patelnia i walkiem po gorach "latam"??? Hehe... Masz wyobraznie... Takie koloryzowanie faktow na swoja strategiczna korzysc argumentalnà psychologia jakos nazywa ;ppp
    A skoro wiesz... To co robisz z woda, konserwa, makaronem i ryzem?
    Jedni wolą to - inni co innego.
    Dobze, ze to dodalas. Jakiez mamy szczescie byc odmiennymi
    Bez urazy

Pozdrawiam
    Astra
    V CZART Granie

Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Astra:)
    Dobze, ze to dodalas. Jakiez mamy szczescie byc odmiennymi
    Bez urazy
    Tam ma byc "Dobrze"_ fatalnie zgubilam literke :D
    V CZART Granie

Bieszczadnik Awatar Bison
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Okolice krainy paprykarza..:)

Domyślnie

A gotowanie ma faktycznie klimacior, jest smieszne i wesołe, he he he.
    Możesz latać po Biesach z patelnią i wałkiem do ciasta, jednak mnie do tego nie przekona chyba żaden argument. A co zrobić z wody, konserwy, makaronu, ryżu itp. wiem i bez książki kucharskiej. (także wirtualnej)
    Troche nie w te strone idziesz. Gdy człowiek chodzi po biszczadie tydzien lub dwa to te cudowne mielonki i vifony przejadaja sie i po jakims czasie nie mozesz na nie patrzec. Gotowanie w bieszczadzie nigdy nie było dla mnie zabawa. A gdybym nie musiał jesc to bym nie jadł zaoszczedziłbym kupe czasu ktory jest "zmarnowany" na pichcenie:):) A nie wszedzie sa bary i nie wszystkich stac na jedzenie w barach, i wola wydac te pieniadze na dalszy pobyt w bieskach.
    Pozdrowienia
    http://www.flickr.com/photos/bison86/
    http://picasaweb.google.com/Bison86
    Po drogach wedrować, zrobić co tylko sie da aż sie dopełni czas...

Bieszczadnik Awatar Zosia samosia
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    z łąk i pól

Domyślnie

Jejku, jejku!!!
    Jaki agresywny pościk!
    To ja tu trącam feministyczne nutki a dostaję pstryczka w nos od przedstawicielki tej samej płci! :D no no!!!
    Przede wszystkim, nikogo nawet nie cytowałam, ani nie koloryzuje faktów bo i po co?
    Strategiczna korzyść???? nie mam zamiaru osiągac żadnych strategicznych korzyści Astro no bo i po co?

Co do "latam" cudzysłów tam sie słusznie należał - przyznaję, ale na tym forum nie takie rzeczy juz widywałam (a mam taki paskudny wzrok, że każdy najmniejszy błąd widzę, a ominiecie znaczka każdemu sie zdarza - patrz wyżej), tak wiec myślę, iż zostanie mi wybaczona ta niedokładność :( :( :(

No a teraz, zeby sie zrehabilitować musze wrzucić jednak jakis przepisik, więc oto i on:

Sałatka zakarpacka - przepis przywieziony prościutko z Ukrainy zielonej

3 ogórki świeże
    sól i pieprz do smaku (jeżeli jest pieprz)
    zamiennie może być przyprawa typu Vegeta, kucharek, itp.
    1 duża łyżka keczupu

Ogórki umyć, obrać (niekoniecznie), pokroic na plasterki. Dodac sól i pieprz lub inną przyprawę. Wymieszać. Na końcu dodac keczup. podawac natychmiast po wymieszaniu

Świetnie smakuje z kurczakiem na ostro i frytkami. Równie doskonała jest ze stekiem cielęcym i ryżem po bieszczadzku lub zakarpacku. Można równiez podawać z pieczywem białym bądź ciemnym. Ale tak samo dobra jest z chlebem, który ma 3 dni :D :D :D

Dobra, wiecej sie tu nie odzywam
    Bedzie mi bardzo miło i przyjemnie, gdy ktos skorzysta z mojego przepisu

Bez urazy
    i jeszcze na koniec cytat ze Szwejka: "bawimy sie wesoło, bo najważniejsze jest się wesoło bawić"
    A jednak.... zawsze Bieszczady... I Sanok, najpiękniejsze miasteczko świata :-))))

www.odkryjbieszczady.pl

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Domyślnie

Kilka watkow kulinarnych zaczne od Ukrainy

LIBUCHORA - kolacja przy ognisku no moze katering tubylcow - podplonek zagryzany cebula (gryzina jak jablko) przepijany bimbrem z wlasnej winnicy co by z geby cebula nie jechalo.

TURKA - WYSZKA - Solanka w Turce potem zakupiona w Wysocku kielbasa o dziwnym wygladzie, nawet po upieczeniu nad ogniem nie byla zjadliwa, ale wszystkiego trzeba sprobowac. Dobra mina do zlej gry, dla wszystkich dobra wymowka byl pies ktory pojawil sie na horyzoncie i nie wygladal na najedzonego - nasza kielbasa jednak pogardzil. Przez trzy godziny dziwny posmak w gebie zakonczony pieknym ptakiem.

POD PIKUJEM - pulpa Szaszki wygladala jak paw pewnej kolezanki w Sekowcu ale glod i to ze niechcialem jej sprawic przykrosci spowodowal ze to zjadlem. Juz wiem jak w Matrixie smakowaly posilki na statku. Pocieszylem sie jednym bo byla ze mna zona, magiczne slowo i robi zupke z torebki. Zaczynam jesc i znowu szok smakuje podobnie jak pulpa, no moze nie mam dzis smaka zastanawiam sie, ale slysze Irek zapomnialam ci wsypac tego co bylo w tej malej torebeczce.

RUNINA SLOWACJA sniadanie rum, obiad rum, kolacja rum - przez nastepne 2 dni nie musialem jesc zreszta sie nie oplacalo, po co marnowac jedzenie.

BIESZCZADY POLSKA - rano kefir z bulka pod sklepem, przez caly dzien ramka fajek, wieczorem kielbaska z gilla lub konserwa do tego ze 3 pifka.

i to sie nazywa zdrowy styl zycia
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)