zagadek? hmm, prześledź cały wątek :oZamieszczone przez Astra:)
zagadek? hmm, prześledź cały wątek :oZamieszczone przez Astra:)
JATo bardzo łatwe i proste śmiac się z kogoś. Najwiekszą sztuką jest umieć śmiać się z samego siebie! Jest kto chętny? (zwłaszcza publicznie - bo o forum można chyba tak powiedziec!)
Pozdrawiam
KaHa
i do zobaczenia gdzies na szlaku :-D
Dobra, ad rem:
Jak wspomnial Iras kilka postów temu, kiedy to jeszcze caly ten wątek byl na temat, przyrządzilam kiedyś kus kus na poloninie Pikuja... Ohydne to bylo i mdle, ale moje dążenie do samodoskonalenia sprawilo, że uparcie probowalam przyrządzać kuskus na następnej wyprawie w Czarnohorze, dodając do niego tym razem kostę rosolową knorra. I to bylo to! Tego wlasnie brakowalo owej tekturze podszywającej się pod kaszę! Mdle już nie bylo, ale dalej nieco suche.![]()
I wlaśnie znalazlam w odmętach internetu radę na to: domieszać kuskus do zupy, a najlepiej grochowej! Tak sobie myślę, ze po dodaniu tam kawalka kielbaski powstanie danie pożywne i smaczne. Spróbuję. :)
Swoją drogą, ciekawa sprawa, że na wyprawie czlowie zjada takie rzeczy, na które w domu nawet by nie spojrzal.. Jak to mówią, "Lepszy na wolności kąsek byle jaki, niźli w niewoli przysmaki!".
pozdrawiam,
Szaszka
я пиду в далекие горы на широкие полонины
może za mało wody?? - moja kaszka kuskus nigdy nie jest az taka suchaZamieszczone przez Szaszka
Pozdrawiam
Pozdrawiam
KaHa
Zosia naprawde tu nie ma zadnej zlosliwosci -- ja jestem chetny --mozecie teraz ze mnie drzec "koty" -- kto nastepny ? KAHA byla pierwsza ja drugi .. ale zeby bylo na temat to przepisZamieszczone przez Zosia samosia
gotujemy grzyby (znalezione , kupione) odcedzamy nie wylewajac wywaru po gotowaniu grzybow , w tym wywarze gotujemy kasze , a grzyby poddusic z cebulka , kasze gotowac az wywar wyparuje --nastepnie polaczyc grzyby z kasza,smazyc razem ,doprawic ,--sposob na " oszukanie " jak z malej ilosci grzybow miec duzo zarla o smaku grzybow
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Może nie na szlaku ale przepis przedni:
Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.
Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklanką wina białego i jedną szklanką wina czerwonego. Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml
Smirnoffa i 50 ml białego rumu. Potrawy nie musimy poddawać obróbce
cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo jest do dupy, ...
natomiast sos ... sos? Soooss! Paluszki lizać!!
Aha, kurczaka najpierw należy zabić bo bydlak wychleje co tylko się da
Pozdrawiam
bertrand236
kurcze musze jechac po zaopatrzenie na slowacjeZamieszczone przez bertrand236
no ja mysleZamieszczone przez bertrand236
![]()
![]()
![]()
a ciekawe ile sie potem pamieta...??
Pozdrawiam
KaHa
Kurak ...
Kuraka nacieramy solą, przyprawami, dodajemy warzyw jakie są po rowach i zawijamy w grubą folię. Całość wtykamy w żar ogniska. Po godzince ...pycha. Aromatyczne (zioła), soczyste żarełko.
Kurczaka przed trzeba oskubać i wypatroszyć. Kurczak nie powinien pochodzić z kradzieży. Choć taki jest mniej tuczący.
Długi
wypatroszyc tak a oskubac niekoniecznie i nie z kradziezy a z lapankiZamieszczone przez długi
"Zlapac" wypatroszyc ,wymyc , doprawic od srodka , zaladowac czosnek papryke i kto co jeszcze ma pod reka-- oblepic glina i do zaru po ognisku -- rano sniadanko jak znalazl ( w ognisku) a piorka z glina odejda
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Jestem juz w anglii...i nie wyrzuciaem tych zupek wcinam je sna sniadanie rzed wyjsciem do pracy pozdrawiam ciepo....
http://www.flickr.com/photos/bison86/
http://picasaweb.google.com/Bison86
Po drogach wedrować, zrobić co tylko sie da aż sie dopełni czas...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)