Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Ognisko w Bieszczadach

mouse
    Guest

Domyślnie Ognisko w Bieszczadach

Czy ktoś na tym forum może mi napisać, gdzie w Bieszczadach niedaleko Wołosatego lub Ustrzyk Górnych można urządzić piknik połączony z paleniem ogniska???
    Będę wdzięczna za informacje.

lucyna
    Guest

Domyślnie ognisko

Bez problemu w kilku miejscach przygotowanych przez lasy państwowe. Polecam w Smolniku przy scieżce dydaktycznej. Nalezy uzgodnić z nadleśniczym

mouse
    Guest

Domyślnie ognisko

Bardzo dziękuję za informację. Spróbuję zadzwonić do leśniczego. Rozumiem też, że takiego miejsca bliżej Wołosatego lub Ustrzyk raczej nie ma?

pozdrowienia

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie Re: ognisko

Cytat Zamieszczone przez mouse
    Rozumiem też, że takiego miejsca bliżej Wołosatego lub Ustrzyk raczej nie ma?
    Myślę, że nie ma problemu ze zrobieniem pikiniku z ogniskiem w każdym wyznaczonym miejscu. Poza garnicą Parku, tj na odcinku Berezki - Smolnik jest takich miejsc co najmniej kilka. Np. pole namiotowe w Berezkach, przy żółtym szlaku (w lewo) na P.Caryński. Potem po prawej stronie szosy jest conajmniej dwa takie miejsca (pola biwakowe). Ponadto przy ścieżce dla niepełnosprawnych nad potokiem Zwór, po kilkuset metrach jest po lewej miejsce na ognisko i wiata. Tuż za Stuposianami, jest po prawej kolejny parking (odchodzi tam rowerowy do Mucznego) i tez jest miejsce na ognisko. Podobnie w Pszczelinach przy początku ściezki "Jodła". Jakos nie wydaje mi się, żeby Nadlesniczy zajmował sie takimi p..łami jak wydawanie zgody na ognisko w dodatku w miejscach do tego (m.in.) przeznaczonych.
    Mam na myśli "normalny" piknik z "normalnym" ogniskiem. Jeśli ma to byc natomiast balanga całonocna z dzikimi wrzaskami, itd - to zmienia oczywiście trochę postać rzeczy.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

lucyna
    Guest

Domyślnie ognisko

Oczywiscie, że są inne miejsca. Te wskazane są dobre. Wybrałam optymalne miejsce,sprawdzone przez przewodników.

mouse
    Guest

Domyślnie ognisko

super, dziękuję za te wszystkie informacje. Balangi całonocnej nie będzie, zamierzamy zatrzymać się tylkona ognisko na 2-3 godziny po zdobyciu Tarnicy :)))
    pozdrawiam

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)