Strona 5 z 24 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 15 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 233

Wątek: Geocache w Bieszczadach

Bieszczadnik Awatar Zosia samosia
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    z łąk i pól

Domyślnie

Witam.
    W tym wątku nie wypowiadam się w swoim imieniu. Do pisania zabierałam się dość długo i robię to na prośbę ludzi, którzy 3 maja w Huczwicach spotkali Jabola, gościa z kucykiem w okularkach, który niestety nie przedstawił się :(, dziewczyne o blond włosach
    dziewczynę z Sanoka, z ciemnymi , prostymi włosami do ramion, której towarzyszył czarny kot o imieniu Czadzik albo Biesik oraz jeszcze parę innych osób.
    Mam bardzo sedecznie pozdrowić te osoby, co niniejszym czynię :) :) :) :) :) :) :)

I teraz mam szczególne podziękowanie dla Jabola, za to ze namówił te osoby do świetnej zabawy, jaka było poszukiwanie puszki geocache.
    Duże dzieci są bardzo, bardzo zadowolone, uważają że jest to super zabawa, która przypomniała im dzieciństwo i grę zdaje się ""w podchody".
    Ale mają pewne "ale" i to mam nakazane na forum napisać.
    Geocache schowany jest dość blisko drogi. Odnalezienie nie sprawilo dużym dzieciom żadnych problemów. Ale niestety - puszka była pusta
    Tzn. były w niej dwa stare naboje, ale duże dzieci są miłośnikami Bieszczadów a nie militariów. Militaria, nawet jeśli mają wartość historyczną (a te zapewne miały) nie interesują ich za bardzo.
    Troszeczkę rozgoryczone, choć nie bez satysfakcji z samego faktu odnalezienia pustej puszki usiadły więc na pobliskim pniu i z czystym sumieniem skonsumowały to, co miały zamiar do puszki włożyć. A miały tam jakieś fanty. Poczuły się zwolnione od uzupełnienia puszki - rzecz to zrozumiała. Ale, że duże dzieci miały klasę to zostawiły nagrodę pocieszenia, tj. czekoladowy baton, po czym grzecznie i dokładnie zakopały puszkę i poszły sobie.
    No i mają prosbę bardzo niesmiałą i pewne sugestie.
    Żeby przy oznaczaniu geocache nie malować drzew w kropki (nawet w różowe) bo drzewa to nie muchomory i takie oznaczenie jest zbyt proste
    Po drugie - jeżeli ktoś odnajduje puszkę i nie ma przy sobie niczego, co można byłoby tam zostawić niech po prostu nie zabiera jej zawartości. Tak będzie ok, bo dobrze byłoby, żeby jednak każdy coś tam małego znalazł. Wtedy jest fajniejsza zabawa, choć odnalezienie miejsca i nawet pustej puszki daje wiele frajdy.
    Po trzecie - żeby w puszce znalazł się notesik i cos do pisania, aby każdy mógł zostawić swoje dane, np adres e-mailowy itp.
    Po czwarte - uważają, że zabawa jest za malo rozpropagowana i bardzo mało osób o niej wie a szkoda.
    No i to pewnie, mniej więcej tyle.
    Więc jeszcze raz serdecznie pozdrawiam wszystkich, którzy 3 maja byli w Huczwicach.
    Posta piszę ja, ponieważ żadna z tych osób , pomimo iz Bieszczady to ich prawdziwa pasja nie jest zalogowana na forum.
    I teraz to już naprawdę na tyle. Fotki doślę w najbliższej wolnej chwili (chwilowy brak programu).

PS. Jabol - i puszkę obiecali założyć. Nie bardzo wiem kiedy i gdzie, ale jak znam życie, będzie to za siódmym jarem, za piątą rzeką :)
    Hmm... tylko czy to będzie miało sens? :) :)
    A jednak.... zawsze Bieszczady... I Sanok, najpiękniejsze miasteczko świata :-))))

www.odkryjbieszczady.pl

Domyślnie

Zosiu, wiem, że Wojtek, inicjator tej zabawy w Bieszczadach, ma już przygotowane nowe pojemniki na geocache i na pewno weźmie pod uwagę Twoje sugestie. Za tydzień ruszamy w Bieszczady.

Bieszczadnik Awatar Wojtek1121
    Na forum od
    07.2005

Domyślnie

Jako założyciel tego geocache myślałem ,że każdy kto odnajdzie skarb i weżmie zawartość to też zostawi równie coś atrakcyjnego dla następnych poszukiwaczy. Między 15 a 25 majem będe w Bieszczadach i postaram się uzupełnić zawartości geocachów. Nie zrażony ,że nie wszyscy potrafią się znajdować skarby, utworzę dwa następne geocache w miejscach bardziej oddalonych od drogi. Prawdopodobnie w rejonie Krąglicy i Magurycznej. Zawartość napewno na rozgrzewkę. Pierwsza zostanie powiadomiona Zosia samosia. Zapraszam do zabawy Wojtek1121. Ps. dla mieszkańców okolic Warszawy mogę podać namiary na założony geocach w Kampinowskim Parku Narodowym, szczegóły http://www.geocache.pl/forum/

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojtek1121
    Między 15 a 25 majem będe w Bieszczadach i postaram się uzupełnić zawartości geocachów.
    Bardzo miło
    Ja jako swiezy użytkownik GPSa chetnie pobawię sie w geocache, o czym nie zapomnę poinformować w tym wątku.
    P.S.
    Wizytę planuję w okolicach 19-23.06
    http://www.doczu.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doczu
    Wizytę planuję w okolicach 19-23.06
    Jak znam Jabola, to na pewno Cię ubiegnie.

Bieszczadnik Awatar Wojtek1121
    Na forum od
    07.2005

Domyślnie

Tym razem bez gps Jabol nie trafi . Podnoszę poprzeczkę skali trudności .

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej627
    Jak znam Jabola, to na pewno Cię ubiegnie.
    Aa choćby nawet, to Jabol nie zostawi pustej skrzynki.
    Cytat Zamieszczone przez Wojtek1121
    Tym razem bez gps Jabol nie trafi
    hmm... nie byłbym taki pewien Jak znam Jabola (jeszcze nie osobiście, ale wirtualnie) to takie zapewnienie podziała nań mobilizująco
    http://www.doczu.pl

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Domyślnie

...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Bieszczadnik Awatar Astra:)
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie

hahaha.... No kto, jak nie Jabol!?

Cytat Zamieszczone przez Doczu
    Jak znam Jabola (jeszcze nie osobiście, ale wirtualnie) to takie zapewnienie podziała nań mobilizująco
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o tak! :) Pozdrowienia Wam Ukrywający, Szukający i Znajdujący!
    V CZART Granie

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2006

Domyślnie

Witam wszystkich poszukiwaczy skarbów, udało mi się odnaleźć ten geocach ,co jak wcześniej pisali że jest pod drzewem pomalowanym w kropki jak muchomor :D .
    Moim zdaniem nie jest tak źle, kropki nie są aż tak widoczne,zlewają się z korą drzewa i nie bardzo je można zobaczyć.
    Nie jest to takie proste znaleźć trzeba trochę pogłówkować, nawet jak się ma GPS, a te odbiorniki są rożne i różnie się zachowują w lesie.
    Nie będę pisał co tam zastałem, ale zostawiłem to co w nim było, mi satysfakcje przyniosło to że go odnalazłem.
    Podoba mi się ten pomysł i tu ukłon w kierunku Wojtka że zapoczątkował tą zabawę w Bieszczadach.
    Tak mi przychodzi do głowy że jeżeli będą się dalej znajdować puste skrzynki, to żeby zamknąć na hasło takie forum i dane geograficzne tam podawać już dla pewnych miłośników tej zabawy i Bieszczad, jednocześnie wprowadzać nowych poszukiwaczy którzy będą przestrzegać tych zasad.
    Naprawdę to nie są tak duże pieniądze żeby coś tam ukryć i zrobić niespodziankie innym
    Pozdrawiam wszystkich
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów