Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Gdzie z psem w Biesy?

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    warszawka

Domyślnie

A DO TEGO JAK SOBIE TO WSZYSTKO POLICZYSZ TO OKAŻE SIE Z ETEN POKÓJ Z WYZYWIENIEM BEDZIE W SUMIE TAŃSZY NIZ POLE NAMIOTOWE W WARUNKACH BŁOTNO-BIESZCZADZKICH.
    Typowa stawka za tydzień pobytu z pełnym wyzywieniem plus nocleg w pokoju z łazienką to juz jest suma poniżej 700 zł za dwie osoby.
    Pole namiotowe plus dostep do ciepłej wody tez kosztuje, pza tym masz z głowy łazenie po sklepach czy marnowanie czasu na zakupy. A i tak nie masz tego zarcia gdzie trzymać jak kupisz go więcej. Chińkie zupki z psów nie sa najlepszym rozwiązaniem....
    .
    Zdrowie jest chyba ważniejsze......

Bieszczadnik Awatar MF
    Na forum od
    11.2004

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekr
    nagle pies idący chętnie przy swoich opekunach - a nie była to mały salonowieć lecz rasowy alzatczyk - nagle stanał i za nic swiecie nie chciał iśc dalej, patrzył tylko na ludzi i czekał na ich reakcje" Chcac nie chcąc zawrócili i po godzinie byli w pensjonacie w pokoju.
    Miałem podobną sytuację na czarnym szlaku Jaworzec - Przełęcz Orłowicza. Nasz piesek zachowywał się trochę inaczej - była bardzo niespokojny i co chwila próbował wejść na nasyp przy szlaku, żeby węszyć i wypatrywać. Później spotkany leśnik potwierdził, że kręci się misio w okolicy, ale dopiero wracając zauważyliśmy w błocie świeże ślady "łapek". Jakoś tak się później szybko i lekko szło... :D

ziomalka
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekocz
    czy jak zostawie na caly dzien namiot na polu namiotowym bez zadnych wartosciowych rzeczy w srodku to gdy wroce znajde go z powrotem razem ze wszystkim co tam zostawilem?
    hmm, od 22 latek (od czasu jak byłam mała znaczy się) jeżdżę w Bieski z namiotem gdyż nie uważam iż w górach potrzebne mi to co w domu czyli 4 ściany i wygodne łóżko.Od zawsze piesek (a właściwie 2) jeździł ze mną, komarował w namiocie i łaził po górkach aż zrobił się stary i mu się nie chciało.

ale jeśli chodzi o zostawienie namiotu....
    4 lata temu zostawiliśmy na polu w Bereżkach namiot,rzecz jasna bez wartościowych rzeczy i na szczęście ostatniego dnia pobytu i poszliśmy na Tarnicę. Gdy wróciliśmy namiotu nie było a jedynie szpilki porozrzucane na trawie. Ukradli nam wszystko łącznie z bielizną i całą gorą śmieci! Noc spędziliśmy w barze w Ustrzykach Grn., a rano w zabłoconych buciorach i brudnych ciuchach po całodniowej wycieczce wracaliśmy do domu!Od tamtej pory łazimy po górach ze wszystkim co mamy i namiotu nigdzie nie zostawiamy...tak na wszelki wypadek!

ziomalka
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekr
    Na polu namiotowym w UG mozesz spokojnie zostawic to co masz...
    no nie wiem, jak byłam to jacyś niemcy stracili kamerę a kler buty...

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    warszawka

Domyślnie

Słynne pole namiotowe w Bereżkach jest znane z tego że jest regularnie okradane. Jest to pole niestrzeżone, więc stawiamy na własne ryzyko. Jeżeli chodzi o Górne to formalnie pole jest nestrzezone, ale że jest ogrodzone i mocno uczeszczane to namiot raczej nie zniknie. No i pozostawienie kamery, telefonu komórkowego, karty płatniczej, bizuterii czuy innych kosztowności nie jest dobrym pomysłem. Depozyty istnieja w hotelach gdzie są zamykane pokoje, hotel nie odpowiada za kosztwoności zostawione w pokojach.....

Dlatego jest ewidentna przewaga pokoju w pensjonacie.....

ekocz
    Guest

Domyślnie

hmmm... w sumie dalem sie namowic na ten pokoj, tylko gdy obdzwonilem w ustrzykach g. kilka noclegow to okazalo sie, ze zadnych wolnych miejsc nie maja, a ja jade w najblizszy poniedzialek. na wszelki wypadek namiot jednak wezme.

dzieki za odpowiedzi :)

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    warszawka

Domyślnie

Górne to bardzo mała miejscowośc, ale podzwoń do Wołosatego, gdzie jest więcej pokoi niz budynków w UG, do Smolnika nad Sanem lub Dwernika, Tez blisko i mniej tłumów dzikich.....
    Nawet korzystniejsze punkty do wypadów. Mnie już się tamte okolica nieco znudziły i jeżeli tam jade to raczej poza sezonem. Polecam okolice Lisznej i Roztok Górnych....
    cicho i spokojnie... i znacznie taniej....

ekocz
    Guest

Domyślnie

irekr: strasznie kiepski dojazd mam do tych miejscowosci :(
    w sanoku bede dopiero ok 13:30 , a potem tam juz do nich zadnego autokaru stamtad nie ma.
    zna ktos moze przypadkiem jakies posrednie polaczenia miedzy sanokiem, a tymi miejscowosciami po tej godzinie?

i czy moglby ktos polecic jakies nocelgi z pokojami 1 os gdzie wpuszczaja psy w tych miejscowosciach?

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    warszawka

Domyślnie

Popatrz dokładnie na rozkłąd jazdy. masz chyba ze trzy autobusy do Górnych z Wołosate to niecała godzina drogi. Smolnik nad Sanem to tez przuy obwodnicy więc nie ma bólu.....

ekocz
    Guest

Domyślnie

dzieki, jakos bedzie. jade tam sam to najwyzej tylko do siebie bede mial pretensje

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)