Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: (Prawie) nowicjusz w Bieszczadach....co polecacie?

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005
    Rodem z
    Przemyśl

Domyślnie

Zapomniałeś napisać, że po lewej stronie tej drogi są kręte schodki schodki i trzeba nimi zejść koniecznie w dół

Bieszczadnik Awatar fidelli
    Na forum od
    07.2005
    Rodem z
    Lublin/Świdnik

Domyślnie

Niestety ..krótki rachunek...telefoniczne rozeznanie...brak miejsc...wielkość miejscowości a co za tym idzie teoretyczna liczba miejsc plus (chyba) szczyt sezonu i z wyjazdu nici. ..musiałem na szybkiego w taterki myknąć..tam przynajmniej nie ma problemu z noclegiem..15 zł .do lasu 5 min...TPN z 3 stron wsi.. do szlaku 25 min.....Bieszczadów jednak nie odpuszczam...we wrześniu lub ew. wrzesień/październik zawitam..tak więc wątek aktualny, rady w doborze tras mile widziane....

Domyślnie

Popieram :). Biesy Jesienią,to jest to;luz na szlaku i te kolory ......Do zobaczenia.
    "Ile pytań we mnie,a ile pustych miejsc przy słowie odpowiedź...

http://chomikuj.pl/bukowy

Karlik
    Guest

Domyślnie

Warto równiez , po zejsciu z gór obejrzec kilka starych cerkiewek , np. w Smolniku, w Bystrem , Równiach , Rabem itp.............

Daniel Mazur
    Guest

Domyślnie

W smolniku byłem ..., nawet polecam, ale tylko jak ktoś będzie blisko ... :P

Bieszczadnik Awatar robines
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    dziura w Beskidzie Małym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniel Mazur
    W smolniku byłem ..., nawet polecam, ale tylko jak ktoś będzie blisko ...
    Wiele osób poleca np.tzw.Pielgrzymkę do Grobu Hrabiny.
    Co tam jest ciekawego że warto jechać parę ładnych kilometrów drogą podobną do Terka-Dołżyca? Pózniej trzeba jeszcze maszerować kilka godzin terenem i szlakiem nie do końca ciekawym. Co tam jest???
    -Tylko dwa zarastające nagrobki (powie laik)
    -Wspaniałe widoki na Sianki (te ukraińskie),znajduję tam "spokój duszy",a także prawdziwy kawał historii tych ziem (powie ten który kocha Biesy)

Ja w Bieszczadach najbardziej kocham to że wszędzie jest daleko
    Jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić.

Elfir
    Guest

Domyślnie

Grob Hrabiny jesli ktos ma mozliwosc powinen odwiedzic. Potok Niedziwedzi zagospodarowany przez bobry powoduje, ze krajobraz wyglada jak w Kanadzie. A ten widok na ukrainskie Sianki po kilkugodzinnym chodzeniu w gluszy po polskiej stronie granicy jest rewelacyjny :)

Ja polecam do spania baze w Rabe, schron BPN w Beniowej i bacowke Jaworzec. To ostatnie miejsca bez cieplych prysznicow i elektrycznosci.

metaldaw
    Guest

Domyślnie

Sam w tym roku byłem w Bieszczadach po raz pierwszy wiec a gorąco proponuję:

- Wołosate - z tąd szlak na Tarnicę - najwyzszy szczty Bieszczad, po drodze jest też odrobinke niższy Halicz, jest tu hodowla koni Hulcarskich wieć można pojeździć konno :)

- Ustrzyki Górne - z tąd szlaki na Wielką Rawkę i Małą Rawkę, Krzemieniec, Oraz na Połoninę Caryńską i Połoninę Wetlińską (na połoninach są najpiękniejsze widoki - polecam)

- Solina - tu można popywać na sprzęcoe wodnym i podziwiać tamę

- Cisna - A DOKŁADNIE POLECAM BAR O NAZWIE "SIEKIEREZADA" - TO TRZEBA ZOBACZYĆ NA WŁAZNE OCZY NAJLEPSZY BAR W CAŁYCH BIESZCZADACH (rewelacja) !!!

Karlik
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metaldaw
    Ustrzyki Dolne - z tąd szlaki na Wielką Rawkę i Małą Rawkę, Krzemieniec, Oraz na Połoninę Caryńską i Połoninę Wetlińską (na połoninach są najpiękniejsze widoki - polecam)
    Przy czy, z cała pewnością chodzi o Ustrzyki Górne ( a to różnica ok 50 km).

A ponadto , tym którzy w bieszczadach po raz pierwszy polecam przeczytanie książeczki " Majster Bieda czyli zakapiory bieszczadzkie" - do nabycia jeszcze np. w kiosku z pamiątkami Ryśka Szocińskiego ( też zakapior opisany w książce - dał mi autograf) w Cisnej pod Siekierezadą . Bardzo ciekawa pozycja.........

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)