Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Droga na Przełęcz Beskid

Domyślnie Droga na Przełęcz Beskid

Witam wszystkich
    Chciałbym zapytać jak to jest z ta drogą z Wołosatego na Przełęcz Beskid, w miejscu gdzie odbija czerwony szlak na przełęcz bukowska droga idzie prosto przez most do granicy i stoi tam znak ze wchodzic nei wolno...
    No i właśnie...zakaz jak to zakaz, korci żeby tam wejść :D Był tam ktośz Was kiedyś ? Strażnicy sa bardzo nerwowi jak kogoś tam zobaczą? I czy w ogóle jest jakikolwiek sens tam włazić :)
    A drugie pytanie jest bardzo podobne w swej naturze dotyczy Sianek i tej neiszczesnej scieżki dydaktycznej do źródeł Sanu, która żeby było śmiesznie kończy sie na jakiejś polance a nie przy źródłach, można bezpiecznie spenetrować ten teren i podejść do granicy ?

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

http://forum.bieszczady.info.pl/search.php

Tu znajdziesz odpowiedź, jak dobrze zapytasz
    bertrand236

Domyślnie

ja wiedziałem ze tak bedzie ja wiedzialem :D przeszukałem archiwum forum i nei stwierdzilem odpowiedzi, chyba ze masz na mysli lakoniczne stwierdzenie ze jak jest zakaz to nei wolno :) no nic poszukam dalej

Bieszczadnik Awatar naive
    Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Dolina Sanu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erich
    ja wiedziałem ze tak bedzie ja wiedzialem :D przeszukałem archiwum forum i nei stwierdzilem odpowiedzi, chyba ze masz na mysli lakoniczne stwierdzenie ze jak jest zakaz to nei wolno :) no nic poszukam dalej
    Słusznie , szukaj dalej. Podpowiem że to prostsze niż Ci się wydaje. Powinieneś zacząć do regulaminu BdPN, to swoisty odpowiednik np. kodeksu drogowego, jesli poruszasz się po drogach. A co do samej Przełęczy Beskid - jak sie umie patrzeć to bez schodzenia z wyznaczonych szlaków mozna zobaczyć co tam jest np. że w tamtym rejonie zbiera się zimowe zapasy dla koni / siano/. A jeszcze gdybyś popatrzył na mapę to zapewne zauważyłbyś iż do granicy jest tam niespełna kilometr.
    Pozdrawiam
    naive

Domyślnie

po 1 tam jest asfalt wiec chyba wielkiej krzywdy temu asfaltowi nie zrobie jak po nim przejde
    po 2 jakbys popatrzyl na mape zanim napisales posta to bys wiedzial ze jest znacznei blizej
    po 3 umiem patrzec jak sie dobrze zerknie to widac z dolu slupki graniczne na przeleczy
    po 4 widzialem zdjecia stamtad i jest tajm po prostu ladnie i otwiera sie nieco inna panorama niz z dolu

Bieszczadnik Awatar naive
    Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Dolina Sanu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erich
    po 2 jakbys popatrzyl na mape zanim napisales posta to bys wiedzial ze jest znacznei blizej
    Czytaj dokładniej, nie zauważyłeś w moim tekscie jednego slowa. Szkoda że nie posłuchasz naszych rad i nie poczytasz sobie trochę, wtedy byc może doszedłbyś i do tego co to jest park narodowy a nawet dlaczego nie jest dopuszczony ruch turystów do Przełęczy Beskid.
    Pozdrawiam
    naive

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2005
    Rodem z
    Sanok

Domyślnie

Ej Bieszczadnicy, ale jesteście zarozumiali! Człowiek pyta "po ludzku" a wy nie możecie normalnie odpowiedzieć bo ... no właśnie, "bo nie"!. Jestem tu nowy , do Bieszczadów mam rzut beretem i też jakoś nie bylem na przełęczy pod Wołosatem choć wracałem spod Halicza tą asfaltówką ładnych parę razy i też jestem ciekawy co tam dalej jest. Czy naprawdę tak trudno odpisać na prosto zadane pytania? No tak, wszak jest wyszukiwarka... Rzeczywiście, sorry...
    Seba

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)