Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Ruskie - cmentarz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Chciałem też wyraxnie przypomnieć,że zaznaczyłem, że wg mnie jest to błąd ZKPK a nie autorów map, więc nie wiem czemu znowu zeszło na mapy (?)
    Napisałeś jednak kilka postów wcześniej:

"Na mapach (radosna tfurczosc autorów wiodących map jesli chodzi o dolinę Sanu poza głównymi drogami niewarta jest nawet komentowania)..."

Więc wnioskuję, że obwiniasz autorów map a nie ZKPK w Krośnie! Nie odwracaj teraz kota ogonem.

a 99% turystów widzi go na Twojej mapie (ja też)
    hmm, wobec tego wniosek nasuwa mi się jeden 99 % turystów (Tobie też) nie chce się zajrzeć do legendy mapy!

Przy mapach trzeba dązyć do ideału, a nie roztaczać jego wizję i sie zacietrzewiać bez powodu.
    też tak uważam - właśnie się ukazało II wydanie mapy "Bieszczady" 1 - 60.000 - będziesz miał okazję obejrzeć i porównać z I wydaniem. Nanieśliśmy ok 350 poprawek, jest całkiem nowa siatka GPS (WGS-84) - linie siatki są rozmieszczone co 30 sekund i wiele innych

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barszczu
    "Na mapach (radosna tfurczosc autorów wiodących map jesli chodzi o dolinę Sanu poza głównymi drogami."
    Więc wnioskuję, że obwiniasz autorów map a nie ZKPK w Krośnie!.
    Nie. "Dolinę Sanu poza głównymi drogami" - w tym zdaniu chodziło o całość, nie o Ruskie. Wszystkie mapy mają tam sporo błędów, główne to zły przebieg dróg gruntowych, brak istotnych obiektów, obiekty/drogi gruntowe nie w tych miejscach gdzie są w rzeczywistości.
    nie chce się zajrzeć do legendy mapy!
    Nie chce mi sie. Jak na mapie widze kosciół to mysle że tam jest kościół, a nie kort tenisowy, jak na mapie widze 'Cmentarz w Ruskiem" to mysle że tam jest cmentarz w Ruskiem. Powtarzam po raz n-ty: na mapie jest "zespół przyrodniczo-krajobrazowy" (w legendzie) i to jest prawidłowo skoro ktoś taką nazwę wymyślił. Wina za nietrafność nazwy leży po stronie ZKPK od którego te dane wzięliście (i inni).
    też tak uważam - właśnie się ukazało II wydanie mapy "Bieszczady" 1 - 60.000 - będziesz miał okazję obejrzeć i porównać z I wydaniem.
    No i to jest dobra wiadomość.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Proponuję żebyś wysłał do nich wniosek o przemianowanie tego zespołu na "Wieś Ruskie" [...]
    Odświeżam na chwile temat, bo jak juz cos zaczne to lubie skończyć. Otóż tak jak powiedziałem napisałem do ZKPK i odpowiedź otrzymałem - częściowo satysfakcjonującą:
    "Zgodnie z artykułem 44 ustawy o ochronie przyrody ustanowienie zespołu przyrodniczo-krajobrazowego następuje w drodze rozporządzenia wojewody albo uchwały rady gminy. Zespół przyrodniczo-krajobrazowy „Cmentarz w Ruskiem” położony jest na terenie gminy Lutowiska i do urzędu tej gminy należałoby zwrócić się w przedmiotowej sprawie.".
    Zgodnie natomiast z moimi przypuszczeniami ZKPK nie zna dokladnego miejsca lokalizacji cmentarza, ale zna nr działki na której on się znajduje. W tym momencie sprawa jest prosta - żeby nie powiedzieć, że cmentarz jest wystawiony niemal na tacy. Wystarczy podejsć do UG Lutowiska i uzyskać informacje gdzie znajduje się dzialka o numerze tym i tym i wszystko na ten temat (prawie - bo cmentarz zajmuje część tej działki). Potem mozna się przejsć na konkretną działkę i zobaczyć czy cokolwiek ocalało, ale co najważniejsze: można będzie naniesc na mapy prawidłową lokalizację cmentarza oraz kompleksu "Cmentarz w Ruskiem" (dla mnie to jedno). Ja ze względu na odległość do UG Lutowiska się nie wybiorę - jesli jest ktoś chętny podam nr tej działki. Ponieważ za 3 tygodnie będę w tych okolicach, moge ponownie zajrzeć do Ruskiego i na podstawie tych danych zobaczyć co piszczy w trawie.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Domyślnie

Ponieważ za 3 tygodnie będę w tych okolicach, moge ponownie zajrzeć do Ruskiego i na podstawie tych danych zobaczyć co piszczy w trawie.
    odwiedźto miejsce raczej jak trawy nie będą wysokie - wtedy może jakieś ślady cmentarza się ujawnią

pozdrawiam

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)