Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: [Myczkowce] Regulamin - rzecz święta

MagdaB
    Guest

Domyślnie [Myczkowce] Regulamin - rzecz święta

Witam . W ostatnim tygodniu lipca byłam z rodzinką i z przyjaciółmi w miejscowości Myczkowce , w ośrodku " Elektromex".Przyznam szczerze , że jest na prawdę pięknie położony i...... to chyba jego największa zaleta. Mają ciekawe ceny ( 20 zł od głowy) więc nie spodziewaliśmy się wersji lux , poza tym nie o to chodzi w Bieszczadach.Ale domki pokazane na ich stronie internetowej , bardzo ,a nawet bardziej odbiegają od tych przedstawionych. Sanitariaty do przyjęcia , schludne i dość świeże.Zamiast sklepu - bar , więc radzę mydła nie zapominać.W jeziorze nie polecam się kąpać , nie za ciekawe, jest wprawdzie basen , ale na basen ? - w Bieszczady - obłęd. I wszystko byłoby do przyjęcia , gdyby nie osoba P. Kierownika w tym wszystkim .Nie chodzi mi o to, żeby go obrażać , bo go nie znam , ale jego zachowanie w stosunku do nas , to gruba przesada. Właściwie to nie tylko w stosunku , do nas. Wszyscy zdajemy sobie sprawę ,że ludzie przyjeżdżają w takie miejsca , nie żeby się wyszaleć , ale żeby odpocząć, my również bylismy z trzyletnim synkiem , więc nie balangi nam w głowie.Ale regulamin tego ośrodka jest stanowczy , cisza nocna o 22.00 , no można jeszcze godzinkę posiedzieć przed domkiem , ale o 23.00 trzeba się przeniść do domku - niestety.I jak na początku myśleliśmy ,że to żart , to szybko okazało się ,że tak nie jest . Dwa razy Szanowny Pan kierownik był nas upomnieć ,że już po godzinie 23 .00 , a my jeszcze na dworze i na nic się zdały , prośby , pertraktacje ,że jest cicho, za ścianą małe dziecko ,żadna pijacka burda , wszystko na nic . I sposób w jaki ów Pan z nami romawiał , pozostawiał wiele do życzenia. Przyznam szczerze , że byliśmy zszokowani. Byliśmy w różnych miejscach , poznaliśmy wiele ludzi , ale nigdy , przenigdy z czymś takim się nie spotkałam , no może na koloni , ale to było dawno temu . Szkoda , bo miejsce ładne , ale to wszystko . A przyznajcie , że dużo zależy od gospodarzy, wystarczy być miłym , nic więcej . Nie polecam tego miejsca , chyba ,że dla osób bardzo , bardzo starszych ( po 80 ) - nie też nie , bo za dużo schodów . Pozdrawiam.

remedios
    Guest

Domyślnie

łączę się w bólu. Pan kierownik w Elektromexie przypomina mi Henia Wrzyszcza z Ustrzyk Górnych ...może to rodzina...

Bieszczadnik Awatar MF
    Na forum od
    11.2004

Domyślnie

Jak u Barei. A ja, głupi, myślałem, że te czasy minęły.

Karlik
    Guest

Domyślnie

kurde , aż się wierzyć nie chce..............
    a nie było na bramie jakiechoś napisu typu"kolonia Karna" czy tp????? :D

lucyna
    Guest

Domyślnie

Znowu to samo. Tylko mozna użyć jednego słowa przepraszam za naszych usługodawców. W tym wypadku nie rozumiem dlaczego nie wyprowadziliście się z obiektu. W Myczkowcach jest kilka dobrych ośrodków i gospodarstw agroturystycznych które miały wolne pokoje.

MagdaB
    Guest

Domyślnie

Dlaczego? Odpowiem Pani na to pytanie . Gdyby nie fakt ,że byliśmy z małym synkiem , to nie zostałabym tam ani minuty .Ale trzeba wziąć pod uwagę , że musielibyśmy z powrotem znosić bagaże do łodzi, szukać nowego miejsca, zmęczeni itd.(przejechane 620 km ), a byliśmy tam tylko 8 dni , więc nie było sensu szukać czegoś innego. Powiem tylko , że sposób w jaki P . Kierownik nas i nie tylko nas potraktował pozostawia wiele do życzenia.Smutne jest w tym wszystkim to, że ten Pan nas po prostu " olał". Pierwszy raz wróciliśmy z urlopu i nie poleciliśmy jakiegoś miejsca znajomym, a szkoda bo tam jest na prawdę ładnie i mogliby mieć od nas na prawdę dużo ludzi .Najwyraźniej jednak im na tym nie zależy , ani na klientach ani na dobrej opinii , a szkoda , bo konkurencja nie śpi . Pozdrawiam serdecznie- Magda.

lucyna
    Guest

Domyślnie

Bardzo mi przykro, że tak Państwo zostaliście potraktowani. Bieszczady to region gościnny, niestety jak widać są wyjątki. Jeżeli jeszcze raz bedziecie się Państwo tu wybierać to proszę się skontaktować z nami. Napewno postaramy się znależć dla Was coś dobrego. Pozdrawiam serdecznie

MagdaB
    Guest

Domyślnie

Dziękuję za zainteresowanie . To na prawdę miłe , że ktoś przejmuje się takimi rzeczami. Z pewnością się z Panią skontaktujemy , jeżeli tylko będziemy się wybierać w tamte rejony. Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam serdecznie.

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie

A jak tak gwoli wyjaśnienia o zalewie Myczkowskim. Jak by nie patrzeć jest to obiekt typowo industrialny. Powstał po to aby wyrównywać ostatecznie strumień wody z Soliny- aby był ciągły i jednostajny a nie falowy (jak to jest na Solinie). Te zadanie z tego co mi wiadomo spełnia i jest OK. Jeśli chodzi o stan wód....Woda w Solinie jest czysta, jednak zapora w Solinie jest skonstruowana tak, że woda jest spuszczana z warstwy przy dnie a nie na powierzchni. Przy zaporze jest dość głęboko, panują trudne warunki świetlne, tlenowe bla bla bla, i dlatego w Myczkowcach jest taka a nie inna. Pewnie jeszcze zimna była co? Co więcej, nie jestem pewien, ale przypuszczam, że przepływ wody przy brzegu w Myczkowcach jest min 2 razy większy niż np w Polańczyku, Werlasie..... co dodatkowo utrudnia nagrzewanie się wody. No i to wszystko wpływa na to, że postanowiono wybudować basen! BINGO.
    W Rabem też jest basen, mimo że można by się kąpać w potoku..... W smereku chyba też... no ale w króach kąpac się na basenie??? eee
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)