Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Kraina łagodności??!!

remedios
    Guest

Domyślnie Kraina łagodności??!!

Witam wszystkich miłośników Bieszczadów!
    Właśnie wróciłam z mojego pierwszego pobytu w Bieszczadach i chciałabym się podzielić wrażeniami. Oczywiście, jak się zresztą spodziewałam, kompletnie straciłam głowę dla tych zielonych gór. Mimo, że pogoda była raczej średnia, góry pokazały mi się z jak najlepszej strony. W przeciwieństwie do ludzi wynajmujących nam pokoje. Zarezerwowałam (dużo wcześniej) noclegi u pana Henryka Wrzyszcza. (2 pok 2 osobowe z łazienkami). Zdjęcia „pokoi gościnnych”, które pan Wrzyszcz zamieszcza w swojej ofercie internetowej sugerują nader przyzwoite warunki, niestety nijak się mają do ciasnych, wilgotnych, stęchłych i zimnych klitek, które zastaliśmy na miejscu. W chwili, w której zrzuciliśmy plecaki, pojawiła się gospodyni, która zabroniła nam przełączać kanały w telewizorze na inne niż w tzw. „regulaminie”, który był doklejony do półki z odbiornikiem. (Regulaminy, to coś w czym szczególnie lubują się państwo Wrzyszczowie, można spotkać je dosłownie wszędzie). Uspokoiłam gospodynię, ze nie zamierzamy w ogóle korzystać z TV, przyjechaliśmy chodzić po górach. Po 19-sto godzinnej podróży marzyliśmy tylko o prysznicu i śnie.
    Obiecany prysznic z ciepłą wodą, okazał się naderwany a ciśnienie wody można jedynie porównać z przysłowiową krwią z nosa. Najgorszy był jednak bród i kafelki pokryte owłosieniem poprzednich wczasowiczów, brrrr... Poprosiłam gospodynię o posprzątanie i umożliwienie mi skorzystania z prysznica, za który w końcu płaciłam. Gospodyni zniknęła bez słowa i po chwili pojawiła się z panem Wrzyszczem pod pachą i wrzaskiem na ustach. Z potoku nieprzyjemnych słów pod moim adresem wyłowiłam, że: cyt.” przyjechałam tu się rządzić”, „przecież to nie oni wyrwali prysznic, więc nie rozumieją czemu się czepiam (tu pojawiła się sugestia, jakobym to ja miała go wyrwać) „ a jak się nie podoba to mamy się WYNOSIĆ”. Wyniosłabym się z dziką rozkoszą, ale jak napisałam wcześniej, po 19 godzinach podróży, po prostu nie miałam sił szukać innego lokum. Było to zresztą niemożliwe w środku sezonu, o czym państwo Wrzyszczowie doskonale wiedzieli. Wywalczyliśmy tylko, ze naprawią nam prysznic (z wielka łaską). Najgorsze były powroty z gór, jak wracaliśmy zmoknięci i zziębnięci. W „apartamentach” Wrzyszczów nie ma ani jednego grzejnika a w pokojach nie ma miejsca na suszenie przemokniętych rzeczy i tutaj dziękujemy za urocze knajpy „Pod Caryńską” i dwie pozostałe, których wyjątkowa atmosfera i gorące kominki uratowały nas przed zapaleniem płuc. Reasumując NIE POLEAM nikomu Wrzyszczów, no chyba, ze ktoś decyduje się na surwiwal za dość wygórowaną cenę (37zł/os.doba) za tak beznadziejne warunki. Dużo podróżuję po Polsce i świecie i zawsze do tej pory byłam zadowolona, nigdy nikt mnie tak nie potraktował... Na szczęście piękno Bieszczadów wynagrodziło nam przykrości związane z noclegami.
    Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na szlaku :)

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

Jakoś dużo ostatnio takich opinii. :(
    Przykre...
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

a ja się dziwię, jak w czasach, gdzie kazdy walczy o klienta, i stara się go utrzymac za wszelką cenę, ktoś, kto zyje z turystów może sobie pozwolić na takie ich traktowanie W głowie mi się to nie mieści.
    Ja na szczęście podczas swoich kilkurazowych pobytów w Bieszczadach nie natknąłem się na takie traktowanie.
    http://www.doczu.pl

Bieszczadnik Awatar MF
    Na forum od
    11.2004

Domyślnie

Z takimi skrajnościami też na szczęście nie miałem do czynienia. Ale faktem jest, że nadal poziom świadczenia usług przez wiele pensjonatów czy ośrodków pozostawia wiele do życzenia. I tak w Bieszczadach na tle całego kraju nie jest najgorzej. Chociaż za nic nie mogę zrozumieć, dlaczego nadal w wielu miejscach problemem jest przyjazd z psem. Co ja się musiałem rok temu naszukać noclegu... Jak już nawet pies nie stanowił problemu, to trzeba było za niego płacić albo wynająć cały domek, bo niby innym lokatorom strasznie by przeszkadzał. Może kiedyś i u nas będzie tak, jak w większości krajów Europy: prawie na wszystkich pensjonatach tabliczki "Pets welcome"...

remedios
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doczu
    a ja się dziwię, jak w czasach, gdzie kazdy walczy o klienta, i stara się go utrzymac za wszelką cenę, ktoś, kto zyje z turystów może sobie pozwolić na takie ich traktowanie
    no mi też się to w głowie nie mieści, ale w takich Ustrzykach, gdzie baza noclegowa jest stosunkowo skromna, a na brak turystów nie można narzekać, taki Wrzyszcz zawsze wygra. Pewnie, mogłabym robić aferę, mogłabym porobić zdjęcia pokoju i żądac odszkodowania. W końcu zadatkowałam warunki zapewnione w ofercie internetowej, ale do licha, przyjechałam na wakacje, odpocząć, a nie tracić nerwy. Jedyne co postanowiłam w tej sprawie zrobić, to opisać zaistniałą sytuację tu, w miejscu, do którego zagląda wiekszość turystów, wybierających się w Bieszczady. Może oszczędzę im nerwów
    Ale co tam Wrzyszcz, kiedy połoniny takie piekne...
    Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar manio
    Na forum od
    05.2004

Domyślnie

Następnym razem polecam zostać "Pod Caryńską " na górze.Pokoje schludne ciepla woda do bólu niezłe jedzonko no i ta atmosfera po zejściu z gór........ {czasami do wschodu słońca )A kto poznał gospodarzy ten zawsze tam wraca,potwierdzi to wielu Kimbowiczów zapewne.........

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manio
    A kto poznał gospodarzy ten zawsze tam wraca
    o tak - tutaj muszę przyznać Maniowi rację - zawsze tam wracamy i potem wyjechac trudno

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Domyślnie

Następnym razem polecam zostać "Pod Caryńską " na górze.Pokoje schludne ciepla woda do bólu niezłe jedzonko no i ta atmosfera po zejściu z gór........ {czasami do wschodu słońca )A kto poznał gospodarzy ten zawsze tam wraca,potwierdzi to wielu Kimbowiczów zapewne.........
    Noooo...nawet pole namiotowe jest tam OK :)
    A z dań do piwka - oscypki z gryla w sosiku czosnkowym....mrrrrrr. Polecam gorąco :)
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

lucyna
    Guest

Domyślnie kraina łagodności

Czegoś podobnego w Bieszczadach nie spodziewałam się. Pozostaje mi tylko przeprosić za zachowanie tych ludzi. Zawsze spotykam się z zachwytem i dobrym słowem na temat naszych gospodarzy. Fakt pracuje tylko z kilkunastoma. Jeżeli sa jakieś niedociągnięcia to właśnie dobre słowo, gościnność i znakomita kuchnia wynagradzają naszym gościom braki. Nie spotkałam się też z dyskryminacją psów.

remedios
    Guest

Domyślnie

Następnym razem polecam zostać "Pod Caryńską " na górze
    och, jak bardzo chcieliśmy tam zostać! ale nie było szans, obłożenie 100%.
    Nic to! Nastepnym razem będziemy wiedzieć gdzie rezerwować
    :D

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)