Ooo Jabol - wróciłeś. Jak bedziesz miał chwilke to uderz do mnie na gadu
Ooo Jabol - wróciłeś. Jak bedziesz miał chwilke to uderz do mnie na gadu
eje, ej,ej - jaki "Daczu" ? Kurka ja Doczu jestem.
Bardzo nie lubię używać nazwy "Daczu" ;-)
"sory" --nazw wlasnych sie nie zmienia --to tylko" literówka" (w nocy w "wannie " pisane) --juz poprawilemZamieszczone przez Doczu
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Ehh ja się nie gniewam i zdaję sobie sprawę z literówki. Pozwoliłem sobie tylko luźno poprawić moją ksywkęZamieszczone przez joorg
Lepiej nie poprawiaj! Może to prorocza literówka i w najbliższej przyszłości czeka Cię, DACZU, jakaś fajna chata? :D
Fajna chata, to chata w Bieszczadach, i nie miałbym nic naprzeciw aby taka kiedyś miec![]()
Bardzo nie lubie uzywac nazwy Biesy ....
"A mnie to lotto..."![]()
![]()
![]()
"Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,www.youtube.com/Anyczka24
Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."
www.anyczka20.fotosik.pl
me too -- ale znalazlem inne nazwy ktorymi mozna to zastapicZamieszczone przez Anyczka20
W Polsce diabeł miał bogatą i długą listę imion i przezwisk. Do popularnego szatana, czarta i BIESA doszły jeszcze: Demon, Lucyper, Kusiciel, Kaduk, Gniewnik, Kusy, Farel, Orkiusz, Opses, Loheli, Latwiec, Chejdasz, Koffel, Smilka, Harab-Myśliwiec, Pożar, Strojnat, Bień, Dymek, Rozbój, Bierka, Wicher, Szczebiot, Odmieniec, Fantazma, Wilkołek, Wisad, Dyngus, Kiczka. W Polsce działały także nieliczne diablice, które nazwano: Dziewanna, Murzana, Wenda, Jędza, Ossoria, Chorzyca, Merkana.
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Mnie się podoba Koffel. Sporo ich widuję Pod Pulpitem![]()
może być , niezła nazwa --a moja propozycja to :Zamieszczone przez Marcowy
wspaniałe , niezapomniane rejony do których zawsze wracamy to nazwać - Bieszczady -Fantazma
intymne miejsca w Bieszczadach -- to Kusiciel
a niedostępne i dziewicze rejony to Dziewanna
..to wszystko jest pochodne od Biesa
Pozdrawiam Janusz
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki