Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Bieszczady Wysokie - mapa - Krukar

cointreau
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barszczu
    W całym nakładzie było z 5 różnych odmian kolorystycznych - stąd moze też ten pomarańczowy (żółty) szlak podobny do czerwonego.
    Teraz wszystko jasne. Jesli jednak przy trzecim wydaniu mapy nie da sie uniknac takich problemow z kolorami, to rozwiazaniem bylo by oznaczenie szlaku skrotem np. "zol". Mam na mysli podpisanie szlaku nie tylko na legendzie jak jest obecnie, ale takze na mapie.

Poza tym...zdaje sobie sprawe, ze mapa dotyczy Bieszczadow Wysokich, ale z punktu symbolicznego moglaby byc na niej ujeta Chata Socjologa. Na mapie zaznaczony jest tylko Otryt Nizny, ale Otrytu Wysokiego juz nie ma...brakuje wiec doslownie 2cm do Chaty Socjologa. Moze dalo by sie wydluzyc odrobinke mape? :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cointreau
    Moze dalo by sie wydluzyc odrobinke mape?
    nie dałoby się! format papieru mapy "B.W" to 100 x 70 cm. następny format dostepny w ofercie to 100 x 140 cm. Zauważ ze Opołonek już wychodzi na dole poza ramke mapy - nie da się już przesunać rysunku mapy bardziej na południe. Jedynym rozwiązaniem byłoby "wycięcie" fragmentu "worka bieszczadzkiego" i wklejenie go w innym miejscu na arkuszu ale trakie rozwiązanie to amatorszczyzna! mapa musi być w jednym kawałku.

Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Oj witka wsiem
    nie dałoby się! format papieru mapy "B.W" to 100 x 70 cm. następny format dostepny w ofercie to 100 x 140 cm. Zauważ ze Opołonek już wychodzi na dole poza ramke mapy - nie da się już przesunać rysunku mapy bardziej na południe. Jedynym rozwiązaniem byłoby "wycięcie" fragmentu "worka bieszczadzkiego" i wklejenie go w innym miejscu na arkuszu ale trakie rozwiązanie to amatorszczyzna! mapa musi być w jednym kawałku.
    Barszczu! - dosyć długo przyglądam się Twoim postom - no i w końcu wkurwiłem się totalnie (admin - nie tnij - i tak mnie tu nie ma).
    Jak możesz Barszczu wciskać taki kit ludziom na forum - byliście tacy ślepi, że nie doszło do Was, że mapa idealnie formatem pasuje do 100x140?! Koszty może?!
    No i powaliłeś mnie gościu stwierdzeniem, że wklejenie np worka w inne miejsce mapy to amatorszczyzna! No k... zróbcie tak to może się czegoś nauczycie.
    I na koniec - przestańcie się tak chamsko reklamować na tym forum ze swoją mapą - łamiecie zasady konkurencji. Żadna mapa turystyczna nie będzie dobra - Wasza także. I nie płacz gościu jaki to kurewski wysiłek ponieśliście w to wydanie - Wasz wybór i Wasza kasa za tą pracę.
    Z turystycznym pozdrowiem
    Michał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał
    Jak możesz Barszczu wciskać taki kit ludziom na forum - byliście tacy ślepi, że nie doszło do Was, że mapa idealnie formatem pasuje do 100x140?! Koszty może?!
    która mapa? bo Bieszczady Wysokie w skali 1 - 40.000 formatem idealnie pasuje do rozmiaru papieru 100 x 70 cm. Dla przykładu podam, że mapa "Bieszczady" w skali 1 - 60.000 ma format 100 x 115 cm więc z papieru 100 x 140 cm zostaje nam odpad (pasek) o rozmiarze 100 x 25 cm (dla całego nakładu II wydania pozostało mi ok 0,5 tony tego odpadu - do palenia sie nie nadaje, bo kreda się źle pali )

No i powaliłeś mnie gościu stwierdzeniem, że wklejenie np worka w inne miejsce mapy to amatorszczyzna! No k... zróbcie tak to może się czegoś nauczycie.
    nie bedziemy tak robić, bo to amatorszczyzna, takie są zasady w kartografii, że nie wycina się fragmentu mapy żeby go wkleić w dowolne miejsce arkusza tak jak nie kopie się leżącego czy nie pali się papierosów w pomieszczeniu dla niepalących.
    A jak tak zrobimy to nauczymy się przeklinać na forum?

I na koniec - przestańcie się tak chamsko reklamować na tym forum ze swoją mapą - łamiecie zasady konkurencji.
    To raczej Ty nas reklamujesz i Ci wszyscy, którzy piszą o naszych mapach - ja zabieram głos w sprawie map tylko wtedy kiedy ktoś pyta - faktem jest natomiast, że Ty twoim postem na którego właśnie odpowiadam łamiesz delikatnie zasady dobrego wychowania i pokazujesz na co Cię stać.

Żadna mapa turystyczna nie będzie dobra - Wasza także.
    Przynajmniej się staramy. Nie robi błędów kto nic nie robi Michale.

I nie płacz gościu jaki to kurewski wysiłek ponieśliście w to wydanie - Wasz wybór i Wasza kasa za tą pracę.
    A Twój był wybór jesli stałeś przy kiosku (ew. innym punkcie sprzedaży) kupując naszą mapę/y.

Pozdrawiam

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Zgodnie z regułą - napisałem - odpowiedziałeś, i nie zamierzam komentować żadnego fragmentu Twojego postu.

A Twój był wybór jesli stałeś przy kiosku (ew. innym punkcie sprzedaży) kupując naszą mapę/y.
    Oczywiście, że tak i wcale nie neguję, że za pracę się płaci (my oni itd). Hmm, a mój wybór? nie to, od ponad 25 lat kupuję mapy turystyczne z ciekawości. Technika wydawnicza i technologia poszły tak daleko, że czasami warto wydać te parę piwek na mapę.

Pozdrawiam
    a za przykre odczucia sorki

Domyślnie

a za przykre odczucia sorki
    nie odczułem niczego przykrego, jedyne co odczułem po przeczytaniu twego postu to współczucie dla Ciebie

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Witaj Barszczu
    Wydawałoby się, że po mojej deklaracji nawet osioł przyjmie do wiadomości prostą sprawę - nie mam zamiaru nikogo świadomie obrażać, urażać czyichkolwiek uczuć. Zapewne na forum nigdy nie pisałem do kogoś z małej litery - mogę i mam prawo nie zgadzać się z poglądami, ale mam głęboko zakodowany szacunek dla osoby z którą wymieniam poglądy i akcentuję to zgodnie z ogólnie przyjętmi zasadami.

nie odczułem niczego przykrego, jedyne co odczułem po przeczytaniu twego postu to współczucie dla Ciebie
    Jesteś na tyle głupi? Na pewno chcesz abym podjął tę dziurawą rękawicę?
    Zajmij się swoimi kompleksami i nie obarczaj innych swoją indolencją (masz przymiarkę - patrzę na tą rękawicę i zastanawiam się, czy Gościu nie rzucił jej omyłkowo w moją stronę)

Pozdrawiam

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Domyślnie

Jesteś na tyle głupi? Na pewno chcesz abym podjął tę dziurawą rękawicę?
    Zajmij się swoimi kompleksami i nie obarczaj innych swoją indolencją (masz przymiarkę - patrzę na tą rękawicę i zastanawiam się, czy Gościu nie rzucił jej omyłkowo w moją stronę)
    :D Pozdrawiam serdecznie.

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

No tośmy sobie pogadali. Dziękujemy.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)