Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Najlepsze widoki jesienne

Marcowy
    Guest

Domyślnie

Może mało oryginalnie, ale polecam czarny szlak z Jabłonek do Dołżycy w październiku - listopadzie (o ile jest słonecznie). Nocne przymrozki powodują, że po szlakach chodzi się, jak po bruku Widoki spod Kiczery i z Łopiennika bajkowe.
    Alternatywnie czerwony szlak z Duszatynia do Cisnej i ostępy Wysokiego Działu. Mrrrau... :D

Bieszczadnik Awatar damian
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Rybnik

Domyślnie

ech marcowy.... rozmarzyłem się znowu... chłodny listopadowy poranek, nieśmiałe słoneczko, lekko błekitne niebo... trawa pod butami chrzęści i... przestrzeń, przestrzeń, przestwoża....

Bieszczadnik Awatar damian
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Rybnik

Domyślnie

a wogóle to co to za kot?

[moderator] Proszę korzystać z opcji "zmień" w celu edycji posta i dopisania zapomnianego tekstu, zamiast zakladania nowego bez związku z tematem.

Marcowy
    Guest

Domyślnie

Ciii... może moderator nie zauważy :D
    Kota dostałem w spamie. Był podpisany: "Zgadnij, gdzie jest ptaszek?"

lucyna
    Guest

Domyślnie

Mozliwe, ze jest to piekny odcinek. Tez o nim myslalem...Tylko jak tak patrze na mape, to wychodzi na to, ze trzeba przejsc mniej wiecej 2-2,5godziny droga asfaltowa do Mucznego i pozniej z Wolosatego 1-1,5godziny znowu ulica do Ustrzyk Gornych. Warto az tak sie poswiecic, aby polowe odcinka przejsc ulica? Mam watpliwosci :) Moze dotarlas do Mucznego w inny sposob?[/quote]

Ups. Nie pomyślałam, że ktoś wybierze wariant pieszy do Mucznego. Zawsze tam jeżdzę z grupami lub kolegami. Chodzimy z zabezpieczeniem autokarowym. Tak wygodniej i bezpieczniej. Ostatnio kolega jadąc do Mucznego zobaczył na drodze wilki. Wprawdzie uwielbiam te zwierzaki ale zaufanie to mam do tych mieszkających na Słonnych. Wiem, że namówiłam Cię na wędrówkę szlakiem granicznym więc mam nadzieje, że kiedyś razem z nami powędrujesz na Bukowe Berdo. Albo wariant ciekawszy ale to niespodzianka.
    Dziekuję dobremu duszkowi za ikonkę zmień.

lucyna
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barszczu

po naszej stronie granicy to też bojkowszczyzna.... tylko troszkę wyludniona :)
    Wiem, dobre okreslenie była. Brak mi ciągłości kulturowej. Wschodnie Bieszczady są ,brak mi odpowiedniego określenia..., prawdziwe.

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2005
    Rodem z
    Sanok

Domyślnie

Byłem na Bukowym Berdzie tydzień temu i przyznaję: z wrażenia dech mi zaparło i gęsiej skórki dostałem! Pomyślałem: o żesz k... , dlaczego ja tu wszcześniej nie byłem! Widoki są naprawdę boskie i zgadzam się z tymi którzy twierdzą że najlepsze w polskich Bieszczadach. Choć może trochę to wynika z tego że widoki z innych połonin trochę mi się już "opatrzyły" a to było coś nowego. Po prostu wszystkie góry widać z innej nieznanej mi dotąd strony, naprawdę polecam.
    A drugi raz gęsiej skórki dostałem w drodze powrotnej gdy na błotnistym szlaku do Mucznego w lesie zobaczyłem ślad wielkich pazurów. Wolałem nie zgadywać co to za zwierz i truchcikiem zbiegłem na dół cha,cha!
    Seba

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)